I går offentliggjorde jeg et indlæg om en debat jeg havde haft med Thomas Hansen, der er leder af den nystartede kirke Hillsong Copenhagen. Efter at have henvendt mig til Thomas om det indlæg for at gøre ham opmærksom derpå, skrev han at jeg havde kommet med en usand opsummering af vores samtale. At påstå overfor mig at jeg havde kommet med en usand upsummering af samtalen, er ikke noget jeg plejer at blive anklaget for. For jeg forsøger at holde mig til det jeg kan dokumentere, når jeg skriver indlæg som den. Men jeg tænker godt nok at når man kan finde på at sige til mig at det jeg har skrevet er usandt, hvad kan han så ikke finde på at sige til andre om det jeg har skrevet? Derfor mener jeg den bedste måde at undgå usandheder kommer frem her, er ved at offentliggøre debatten. 
Normalt vil jeg ikke offentliggøre de debatter jeg har haft med kirkeledere i Danmark over nettet. Jeg vil referere til dem, men kun sjældent offentliggøre dem. Men hvis man påstår jeg har talt usandt, så mener jeg at den bedste måde at få det tilbagevist på, er ved at offentliggøre vores samtale. Derfor offentliggør jeg hele samtalen her, så folk selv kan vurdere hvem der taler sandt, og hvem der taler usandt. Du kan læse årsagen til denne debat på dette link: https://sand.omvendelse.dk/thomas-hansen-fra-hillsong-copenhagen-har-ikke-tid-til-at-finde-evangeliet-4465.htm  Hvor du også kan se hvad det var for en kommentar som Thomas Hansen valgte at slette. En kommentar som kunne være blevet tilbagevist, ved at give et eksempel på Brian Houston prædike evangeliet. Her er vores debat, med stavefejl og det hele:

 

Thomas Hansen
Bare lige en heads up for at være høflig. selvfølgelig bliver jeg nødt til at slette dine beskeder på vores væg da de er frastødende og hvis de kommer op igen bliver jeg nødt til at blokere dig. Men du er fri til at skrive til mig.

Thomas
Rene Vester
Ok at du slette dem, men kan du så ikke vise mig hvorhenne Brian Houston prædiker evangeliet. Du har vel arbejdet sammen med ham, og om nogen burde vide det. Jeg har gentagne gange forsøgt at få folk fra Hillsong eller folk der er Hillsong tilhængere til at vise hvorhenne evangeliet bliver forkyndt, men ikke en eneste gang har jeg fået noget der bare er tæt på. Cameron Buettel har oplevet det samme og det kan du læse om i linket som jeg henviste til. http://onceuponacross.blogspot.dk/search/label/Hillsong%20Saga

Her er et eksempel hvor en har prøvet at finde noget der var evangeliet: http://onceuponacross.blogspot.dk/2010/10/i-finally-got-sent-hillsong-video-that.html

Med venlig hilsen
René Vester
Men tak for høfligheden i øvrigt.

 
Thomas Hansen
Hej Rene
Jeg besvarer med nok meget få ord her, da jge ved ikke om jeg kun skriver til dig, eller om du er i gang med at citere mig på en eller anden blog.
Jeg er glad for at du er så sulten efter at finde evangeliet prædiket. Men jeg er lidt forvirret over spørgsmålet. du spørger, “hvorhenne er evangeliet forkyndt…?” Hvad er det du ønsker folk sender dig? En video med specifikke ord? Er evangeliet blev reduceret til en trylleformular, hvor hvis bare man bruger visse ord, så får du “evangeliet” eller er det muligt at fortælle evangeliet igennem et sprog som folk forstår f.eks. vand i en brønd, skat i en mark, en søn der løber hjemmefra eller at spise et måltid sammen? Jeg spørger bare… Du må gerne citere mig, men husk, jeg spørger bare…

Med venlige hilsner,
Thomas 
Rene Vester
Kære Thomas
Jeg er faktisk bare interesseret i om evangeliet bliver forkyndt eller ej. Hvis det bliver forkyndt der så er det godt, men jeg har aldrig oplevet det selv, selvom jeg har været i London Hillsong tre gange. Og jeg har heller aldrig set en video fra Hillsong med evangeliet, eller hørt en podcast derfra med evangeliet. Hvad der undrer mig er at du svarer som om du ikke selv er sikker på hvad evangeliet er, så måske var det forkert at spørge som jeg gjorde i første omgang (i så fald undskyld) men at jeg istedet burde spørge dig hvad du mener evangeliet er i følge bibelen? Måske det kunne løse noget.
Med venlig hilsen
René Vester

 

Thomas Hansen
Jamen hvis det eksisterer som en genuine interesse, så er det fantastisk men jeg tror stadig jeg venter på et svar hvad det er du helt præcist leder efter??? For når du siger, du kan sidde igen tre gudstjenester og ikke høre evangeliet er jeg meget nysgerrig om brillerne er lidt farvede eller måske sidder bjælken fast men sådan som jeg læser bibelen så kan jeg ikke forestille mig Paulus eller Timoteus eller Jesus for den sags skyld høre om en kirke blive startet i en by og så fraråde folk at komme til den…..
MVH THomas 
Rene Vester
Du ved godt at dengang var der også en splittelse i kirkerne. Særlig mellem gnostiske og bibelske menigheder. Så det var ikke et argument, dengang var der også plads til forskelle indenfor en tilfredsstillende ramme. Spørgsmålet er om Hillsongs forkyndelse er indenfor eller udenfor den ramme. Så kan du ikke bare svare mig på hvad evangeliet er, og vise hvorhenne i Hillsong det bliver prædiket? Det burde være nemt for dig, da du repræsenterer Hillsong i Danmark.
Med venlig hilsen
René Vester

Thomas Hansen
Ok, det ser ud til at vi ikke når nogen steder med dette. Jeg prøvede at være gavmild med min tid, men du angriber og spørger efter evangeliet men efter at have spurgt dig to eller tre gange om at definere det for mig, så at jeg kan vise det til dig, har du nægtet at svare, hvilket er fint, så længe du kan se, at du trak dig ud af denne samtale. Hvis du nogensinde er i København, så sig til så kan vi mødes, hvis jeg er fri den dag.

Gud velsigne dig,
Thomas
Rene Vester
Kære Thomas
Jeg kan ikke se jeg har trukket mig ud af en samtale her, men at det modsatte er tilfældet. Du kunne i stedet for at slette mine kommentarer have vundet stort på bare at vise hvorhenne Brian Houston prædiker evangeliet. Men det gjorde du ikke. Så vil du have mig til at definere hvad evangeliet er. Jamen ved du da ikke hvad evangeliet er i forvejen? Det burde du da vide som pastor! Men ok vis mig hvorhenne Brian Houston advarer imod den kommende dom. Sådan som den nytestamentlige forkyndelse skal være. Hvorhenne taler Brian Houston om at synd er overtrædelse af en hellig og retfærdig Guds lov? Hvorhenne taler han om at Jesus blev knust af sin egen far på korset i vores sted, og at det var en stedfortrædende død, som Gud søn tog på sig da vi fortjente evig straf, men fordi Gud ikke ønskede at straffe os, tog straffen på sig selv? Hvorhenne prædiker Brian Houston om at vi er nødt til at omvende os fra vores eget liv, og give vore liv til Jesus Kristus og at vi dermed kan undgå den kommende dom og få evigt liv i Himlen hos Gud?
Det her er hvad der burde være normalt for den nytestamentlige forkyndelse, hvilket vi kan vide fordi det nye testamente viser os at disse dele er normale og fundamentale for den forkyndelse. Men din pastor Brian Houston prædiker netop ikke dette, men noget ganske andet, som bare er trosbevægelsesvrøvl pakket ind i ”cool” såkaldt worship. Men giv mig to eksempler bare inden for det sidste år hvor Brian Houston har prædiket om disse ting, så vil du få min opmærksomhed positivt. Men er du ikke istand til det, kan du så ikke bare indrømme at det ikke er til at finde?
Med venlig hilsen
René Vester

Du kan høre mere om hvorfor det er nødvendigt med den forkyndelse i denne podcast: https://sand.omvendelse.dk/hvorfor-skulle-jesus-dobes-og-er-det-virkelig-sa-hardt-i-helvede-podcast-4370.htm

Thomas Hansen
Hej Rene
Jeg synes det er sjovt når nogen siger “Sådan som den nytestamentlige forkyndelse skal være.” men ok…
Jeg har siddet under Brian’s forkyndelse i over 12 år og kan sige dig 100% at jeg stadig synes det er morsomt når folk kommer til en gudstjeneste og siger at de ikke hørte et ord som “dom”. Når vi giver folk en chance til at modtage Jesus som deres frelser så taler vi om at vende bort fra synd og til Jesus og at det kun er Jesus der kan frelse og give os adgang til Gud og hans nåde da det kun er ham der døde i vort sted. “Problemet” med at finde noget at sende dig er ikke et teologisk problem men teknisk. Når vi udsender prædiker fra Hillsong “fader” vi normalt ud, når vi kommer til det punkt som vi kalder et alterkald. Så du hører normalt et 20 min budskab der virkeligt er 30-35 minutter.
Og hop nu ikke på “oh så Hillsong skærer evangeliet fra”, men hvis du nogensinde har gjort et altarkald vil du forstå at det er meget personligt og handler om de mennesker du står foran og det ikke ofte kan blive sendt ud andre steder.

Håber det bringe noget klarhed.
Som sagt, så kan vi sagtens mødes op men jeg har ikke rigtig tid til at blive ved med at skrive frem og tilbage.

Guds fred,
Thomas

Rene Vester
Thomas jeg ved godt Hillsong slutter af med det. Men man har jo ikke defineret synd og dom. Forkyndelsen handler jo ikke om den slags, så derfor virker det ikke at tale om synd og dom bagefter hvis man ikke har forklaret hvad det betyder. Og det gør han jo ikke. Men du mangler stadigvæk at sende mig noget eller henvise mig til noget. Du viser det som er så symptomatisk for Hillsong folk. I hverken kan eller vil vise hvorhenne Brian Houston prædiker evangeliet. I vil kun sige han gør det, men dokumentere det er I ikke i stand til. Hvorfor kan du ikke bare indrømme at du ikke er i stand til at dokumentere det, det ville gøre det så meget nemmere for både dig selv og mig. For så er den del da på plads (selvom det er ærgerligt at en så stor velkendt kirke ikke er kendt for at prædike evangeliet).
Med venlig hilsen
René Vester

Thomas Hansen
Trust me. Det er ikke hvad vi er kendt for. Hvad jeg finder sørgeligt er at du føler dig berettiget til at sidde og angribe og anklage og så brokke dig fordi jeg ikke har tid til at stoppe med at bygge kirke og vinde mennesker til Jesus så at jeg kan sende dig dokumentation.
I bund og grund vil vi alle blive holdt til regnskab ned Gud og som de sagde om de første disciple, hvis dette er fra Gud så lad os ikke arbejde imod det for ellers ender vi bare med at arbejde imod Gud. Hvis det er fra mennesker så vil det blive til intet alligevel.

Mvh
Thomas

Rene Vester
Thomas det er netop det der er problemet at du ikke har tid til at finde noget dokumentation. For netop det viser at det er svært at finde. Jeg ville overhovedet ikke have problemer med at finde det i min kirke, fordi evangeliet er normalt og centralt i forkyndelsen der. Så fordi at ingen fra Hillsong endnu har kunne vise og dokumentere at evangeliet er normalt og centralt i forkyndelsen der, så har du et problem. Du arbejder for en kirke der ikke prædiker evangeliet, men lokker folk ind i en organisation med fed musik, og bilder dem ind at et eller andet udvandet budskab fra en prædikant er bibelsk. Men den eneste årsag til at folk sluger hvad han siger, er at man sidder i en stemning efter 45 minutters lovsang der gør at man æder næsten alt råt. Og så bruger du faktisk noget til at argumenter som ikke er fra Gud, men fra farisæerens Gamaliel. Skal vi lade en sådan mand være autoritet for hvad vi gør? Jeg regner med du ved hvad jeg henviser til her.
Med venlig hilsen
René Vester

Thomas Hansen
Jamen tillykke René. Det ser ud til at du har vundet dette argument. Du blev ved med at presse og lede efter hvad vi kan være uenige om indtil du kunne bevise hvad du allerede var overbevist om.

Som sagt kan vi mødes (tredje gang jeg tilbyder dette med intet svar fra dig) men ellers må du have et godt liv.
Min samvittighed er ren over for Gud og mennesker.

Thomas

Rene Vester
Jamen jeg vil da godt mødes en dag jeg er i København. Den er jeg da med på hvis det var det du mente. Men kan ikke se at det skulle hjælpe så meget, da jeg har svært ved at se at det skulle gøre det nemmere at finde evangeliet hos Brian Houston hvis vi sidder overfor hinanden. Men en kop kaffe siger jeg da ikke nej til.

Efter at have ventet på at jeg nu fik et svar på hvorhenne Brian Houston prædiker evangeliet, skrev jeg så følgende:

Rene Vester
Kære Thomas
Jeg undrer mig altså stadigvæk over at du påstår jeg bare skal tro på dig, uden at du kan vise mig et eneste eksempel på at Brian Houston prædiker evangeliet. Hvad er det der gør at jeg skal tro på dig og ikke det som jeg har iagtaget igennem de sidste 7 år hvor jeg har kendt til Hillsong? Kan du ikke vise mig bare en enkelt prædiken indenfor det sidste år hvor han faktisk får prædiket evangeliet med synd, dom og retfærdighed, korsfæstelse, omvendelse? Hvis det er normalt så burde det da også være nemt at finde for dig!
Eller kan du svare mig på istedet for hvorfor det er noget som altid er tilfældet hos Hillsong folk at I ikke er i stand til at vise hvorhenne evangeliet bliver forkyndt i jeres kirke? FOr det er jo ikke kun dig der viser du ikke er i stand til det, det er jo en generel tendens. Men jeg håber alligevel du kan svare mig.
Med venlig hilsen
René Vester

Efter denne besked som jeg ikke fik svar på, valgte jeg at skrive indlægget som jeg offentliggjorde i går. Derefter sendte jeg følgende besked til Thomas Hansen:

Rene Vester
Kære Thomas
Det er ikke alle dialoger jeg skriver om, men da den vi havde var så symptomatisk for Hillsongdebatter, har jeg skrevet om den. Du har haft så mange muligheder for at vise I prædikede evangeliet, og istedet for at vise I gør det, har du påstået at jeg bare er ude på at” lede efter hvad vi kan være uenige om”. Det er slet ikke det jeg er ude efter. Jeg er ude efter at finde ud af om en kirke prædiker evangeliet eller ej. Du har afvist at vise det, og jeg kan godt forstå det, for det er en uhyggelig svær opgave at finde det kristne evangelium hos Hillsong. Og det vil jeg ikke holde mig tilbage med at sige og skrive indtil den dag evangeliet er normalt at høre hos Hillsong.
Med venlig hilsen
René Vester

https://sand.omvendelse.dk/thomas-hansen-fra-hillsong-copenhagen-har-ikke-tid-til-at-finde-evangeliet-4465.htm

 
 Thomas Hansen
Så slutter vor dialog, da jeg tog tid at snakke frem og tilbage med dig men du har valgt at hænge mig og vor kirke ud og gik også personligt med angreb på min familie og med en usand opsummering af vores samtale.
Hilsen,
Thomas Hansen

Rene Vester
HVad har jeg skrevet som var forkert? Hvis du påstår at det er usandt hvad jeg har skrevet er jeg parat til at lægge hele samtalen ud offentligt. Jeg bad dig om at vise hvorhenne evangeliet bliver forkyndt hos jer, og det afviste du adskillige gange at gøre. Du skrev du ikke havde tid til det. Det skrev jeg du har skrevet. Så vil du venligst vise mig hvorhenne jeg taler usandheder, for hvis jeg har gjort det, så vis mig det endelig. For så vil jeg ændre på det.
Med venlig hilsen
René Vester

Thomas Hansen

f.eks. at jeg ikke vidste hvad evangeliet var, når jeg klart spurgte dig hved helt nøjagtig du ledte efter, siden jeg ikke kunne forstå at du ikke havde hørt den. Men whatever…

Som sagt er min samvittighed ren.
Så jeg håber at kirken du er tilknyttet dig gavner af din tjeneste til lokalsamfundet.
Thomas

Rene Vester

Er evangeliet da ikke evangeliet? Du har fået så mange svar fra mig, af det du spurgte om, men på intet absolut intet tidspunkt har du dokumenteret at Hillsong prædiker evangeliet. Du har ikke engang selv vist du kender evangeliet. Men hvis du gør, hvad er det så, og hvorfor prædiker I ikke det i Hillsong? Er evangeliet ikke så vigtigt at det skal have en så fremtrædende plads at den er tydelig at få øje på?
Med venlig hilsen
René Vester

 
I skrivende stund har Hillsong Copenhagen netop annonceret deres første store møde i aften. Af årsager jeg ikke forstår har de valgt at kalde det en “Historisk aften”. Jeg har lidt svært ved at se hvad historisk der skulle være i at en kirke som ikke prædiker evangeliet i Australien kommer til Danmark med deres evangelieløse koncept. Men de har da en tro på at det bliver en succes. Her er hvad de skrev:
 
This is it!!!! We are now 7 hours away from a historic night!
And like all great parties, I hope that we have all done, what we can, to invite our friends & family along to it.We kick off at 19:30 but make sure to get there early. IF for whatever reason, you are unable to get in, we will provide you with an armband giving you priority access to a 21:30 service.
While you are waiting to get in, stay warm, hang out with friends & meet new people around the corner at one of the local restaurants or cafes.

** Doors will open 30 minutes prior to the service **see you tonight…
Hillsong CPH team

 

Share on Facebook

7 Responses to “Offentliggørelse af Hillsongs Thomas Hansen og min samtale”

 1. Morten C Says:

  Du er også utroligt vedholdende og får til sidst også vippet en spydig bemærkning, om din tjeneste, ud af ham.

  Jeg håber at du med din stemme har fået nogle til at angre sig (vundet en bror), selvom folks stolthed er svær at knække. Køder er og vil altid forblive vores værste fjende, må Gud hjælpe os og holde os ydmyge.

 2. René Vester Says:

  Tjah jeg har jo egentlig respekt for at han lige sender mig den første besked. Men det som er så sørgeligt er at istedet for at tage min henvendelse seriøst, så forsøger han at undvige det centrale spørgsmål, nemlig evangeliets tilstedeværelse. Han kunne da bare indrømme at det er han ikke i stand til at finde. Det ville da være mere ærlig snak end al det andet.
  Men jeg må indrømme at jeg har haft langt bedre debatter med kirkeledere som jeg heller ikke var enige med, men som dog holdt sig indenfor debatten, og tilmed indrømmede at de ikke anså det vi talte om som et problem, men godt kunne se det var i uoverenstemmelse med Guds ord.

 3. Thomas Says:

  Nu kender jeg ikke Thomas Hansen. Men jeg synes, at hans svar virker som om, at han er forvirret. Måske forstår han ikke dit spørgsmål, Rene? Måske ved han ikke, hvad evangeliet er?

 4. René Vester Says:

  En pastor burde være i stand til at vise hvad evangeliet er, og gøre det nemt. Jeg er også i tvivl om han overhovedet kender evangeliet, eller om han tror der findes flere forskellige evangelier. På den anden side har jeg en vis forståelse for hans afvisning, da det vil være nemmere at finde den berømte nål i høstakken, end at finde evangeliet i Brian Houstons forkyndelse.

 5. Simon Says:

  Vil du ikke uddybe hvad du mener med at Hillsong ikke forkynder evangeliet?

 6. René Vester Says:

  Hej Simon og undskyld forsinkelsen. Der er nogen elementer som evangeliets forkyndelse som minimum bør indeholde. Nogen af de elementer forekommer ikke i Hillsongs forkyndelse. Jeg har beskrevet de fem vigtigste elementer som bør være naturlige og centrale i forkyndelsen her: http://sand.omvendelse.dk/hvad-er-evangeliet-4493.htm
  Jeg ved at Hillsong kan finde på at omtale synd, som er en af dem. Men de definerer ikke synd som det det er. Nemlig som overtrædelse af en Hellig og Retfærdig Guds lov, og som derfor betyder at syndens konsekvenser er evig straf.

 7. Benjamin Says:

  Hej René

  Hvorfor inddrager du ikke at på lignelsen om sædemanden relevant i dette tilfælde. Hvor er tiltroen til at Jesus vil gøre sit, i den gode jord?

  /Benjamin

Leave a Reply