Sidste gang skrev jeg om hvordan de begivenheder der sker på Torben Søndergaards Jesus-hotel, lugter mere af New Age, end det dufter af Kristus. De ting der sker har ikke sit udgangspunkt i bibelen, men i folks oplevelser. Dertil bygger Torbens lære mere på det han påstår Gud har sagt til ham og de oplevelse han har haft, istedet for at bygge på Guds ord. Det er en meget farlig cocktail for det er elementer som er kendetegnende for kulter og sekter. Vi så de samme ting ske hos Faderhuset og Evangelist. Når så Torben Søndergaard tilmed påstår at han er en apostel (hvilket han skrev i hans bog “Den sidste reformation”) påkalder han sig en autoritet som han ikke har nogen som helst ret til at have. Apostlene er døde og begravede og vores opgave er at følge apostlenes lære. Ikke at følge nye selvbestaltede apostle!

For nylig havde Torben Søndergaard et indlæg i den kirkeforvirrede avis Udfordringen, hvor han har en kritisk vurdering af kvinden Charlotte Rørth som for nylig har været i medierne og fortælle at hun har haft et personligt møde med Jesus. Hvilket skete engang hun var nede i Spanien. Torben skriver interessant nok nogle gode pointer om det som kan virke tvivlsomt ved hendes “åndelige oplevelse”. Hvilket i udgangspunktet er fint nok. Men så skriver han i samme hug følgende om en bioligi-lærer som ikke er kristen, der kom forbi deres Jesus-hotel:

“Han stod i en time og mærkede Helligånden og var dybt rystet bagefter. Han sagde bl.a., at han aldrig havde oplevet noget lignende og kunne blive i denne fred for evigt. Han tog herfra forvandlet med tårer i øjnene.”

Denne biologi-lærers oplevelse er der i følge Torben ikke noget galt med. Det kan man se mere om i mit forrige indlæg som bl.a. vise hvad Torben Søndergaard havde skrevet på facebook om den samme biologi-lærer (se dette link). Men hvad har de to personer så til fælles? For det første havde de havde begge en åndelig oplevelse hvor de begge to angiveligt havde et møde med Gud. For det andet har ingen af dem vist tegn på at det var Helligånden der virkede på dem. For hverken Charlotte Rørth eller biologilæreren viste tegn på at de var overbevist om synd, dom eller retfærdighed. Tværtimod var det en spændende oplevelse og biologilæreren havde tilmed sagt at “sådan en tilstand kunne jeg blive i for evigt” ifølge Torben. En sådan fred er ikke unormal at folk finder i de nyreligiøse kredse, og de mener også at det er Gud der virker. Men det er ikke den måde Gud virker ved sin Helligånd på folk der ikke er genfødte.
En person som ikke er en genfødt kristen vil opleve Helligånden ved at man vil kunne se sin egen synd. Man kan se at man er på vej til evig dom, og man kan for en gangs skyld indse at det er retfærdigt. Det gør Helligånden så vi kan se og erkende at vi har brug for en sand frelser og den frelser er Jesus Kristus. Men hvis vi ikke får den overbevisning, så er der heller ikke nogen grund til at omvende sig. Så er der kun grund til at søge endnu en åndelig oplevelse, og om den sker på et Jesus-hotel, i Spanien eller på et New Age center er ikke afgørende. Men det er oplevelserne åbenbart for nogle.
Jeg er alvorligt bekymret for de ting der sker oppe på Torbens hotel (ja, det burde hedde Torbens hotel, for det er ikke Jesus der virker der, men Torben). For kristne kommer fra alle mulige steder og hopper på de ting som Torben siger, fordi han er dygtig til at manipulere med mennesker. Jeg tror egentlig ikke at Torben gør det i en ond mening, jeg kan godt forestille mig at han faktisk tror på det virkelig er fra Gud det der sker. Men det ændrer ikke på at det er meget farligt at følge ham. For det han lærer folk, og det han gør ved folk har mere til fælles med nyreligiøsitet end med kristendom. Det er gået hen og blevet gnostisk hvad der sker der, og nu har han tilmed fået endnu et vindue til mange kirkefolk ved hans faste indlæg i avisen Udfordringen.

Jeg ved der er mange kirkeledere også i det karismatiske miljø som er meget skeptisk overfor Torben Søndergaard. Det er også derfor der ikke er mange der inviterer ham til at tale i Danmark. Men det er de færreste der tør gå ud og tale om det. For de ved det vil skabe splittelse og at nogen vil forlade deres menighed fordi de er forført at Torbens person. Og det er man meget bange for. Men er det ikke nødvendigt at sige sandheden og advare om de ulve der forførere fåreflokkene, også selvom ulven måske tror den er et får (men alligevel opfører sig som en ulv)?

Men selvom Torben måske selv tror på at han virkelig er ledt af Gud, og tror på de ting der sker er fra Gud, så har han et personligt ansvar for det han gør. Han er nemlig blevet advaret og konfronteret af flere som har kendt ham igennem tiden. Så han er ikke uvidende herom. Mange har sagt til ham at han prædiker sig selv istedet for Kristus. Mange har sagt til ham at han manipulerer med mennesker. Men Torben har ikke taget imod nogen formaninger, men har istedet fortsat sit personlige korstog som handler om ham selv og om hvad han gør. Der er kun en måde at stoppe en sådan mand på, og det er ved at holde op med at støtte ham og afsløre hvad manden reelt står for.

Se hvad Torben skrev om Charlotte Rørth her: http://udfordringen.dk/2015/02/hvilken-jesus-moedte-charlotte-roerth/

Eller læse mere om Torben her:  https://sand.omvendelse.dk/torben-sondergaard-praediker-skadelig-befrielsesteologi-4614.htm

Share on Facebook

Leave a Reply