Jeg er blevet kontaktet af folk som er meget skeptiske overfor de ting der sker oppe på Torben Søndergaards såkaldte Jesus hotel. For der sker ting som ikke har sit udgangspunkt i bibelsk kristendom, men i stedet ser ud til at have langt mere at gøre med nyreligiøsitet. Med andre ord mystiske ting som man ligeså godt kunne opleve i New Age bevægelser.
Jeg har selv været inde i New Age før jeg blev kristen, og har set mange underlige ting der. Ting som jeg i dag vender mig bort fra, da det ødelagde mennesker. Der var alt for mange som byggede deres liv på følelser og åndelige oplevelser, i stedet for at bygge  på sandhed og sund fornuft. Desværre findes den slags også i nogle dele af de karismatiske kirker. Nogen gange er det så voldsomt at de går over og bliver til gnosticisme. Torben Søndergaard bevæger sig alt for tæt på grænsen til gnosticisme, hvis han ikke allerede har overtrådt den.

For et stykke tid siden gjorde Torben Søndergaard opmærksom på at de var begyndt at opleve dæmoner manifestere sig når folk blev døbt. Han tror vist selv på det, for han lagde en video ud hvori man ifølge ham selv kunne se og høre en dæmon manifestere sig hos en kvinde der er ved at blive døbt. Efter at have set på den video nogen gange, har jeg stadig ikke set noget der indikerer at hun har en dæmon, men jeg kan istedet se, Torben Søndergaard på manipulerende måde og ved fysisk berøring, påvirke kvinden til at begynde at få et følelsesudbrud/bryde sammen.

Jeg har set akkurat det samme på et primalskrigsterapi-kursus jeg var på engang i firserne. Der skal ikke så meget til før folk lukker op for alle deres indre frustationer så de bryder følelsesmæssigt sammen, og bagefter synes at det var en befriende oplevelser. Noget af det der skete dengang, var dog ikke bare folk der lod deres følelser få frie tøjler. Nej, det var også folk der tydeligvis blev dæmonbesatte. Det var tydeligt for mig at se dengang at de var åndeligt forandrede, men først senere kunne jeg se at det reelt set handlede om dæmonbesættelse.

Når jeg så ser en video, hvor en kvinde bliver manipuleret til at bryde følelsesmæssigt sammen, og man så kalder det dæmonbefrielse, så gør det at jeg bliver rigtig bekymret for hvad det egentlig sker deroppe på “Jesus-hotellet”. For det her ligner ikke noget som Jesus gør, men noget Torben gør, og det er ikke nødvendigvis under ledelse af Helligånden. Torben siger tilmed at det her efterhånden er ved at være noget der er normalt for dem når der er dåb. Jamen, er det bibelsk at folk begynder at sige underlige lyde når de bliver døbt, og at en gift mand kommer i så tæt berøring og i så lang tid med de kvinder der bliver døbt. Det virker overhovedet ikke sundt det her.

 

Men hvad er det så for en ånd de kalder for Helligånden deroppe?
For nylig lagde Torben Søndergaard nedenstående opdatering på hans facebook-profil.
Udover den sædvanlige fokus på at “Det var så vildt” som han næsten altid skal bruge for at vise at det bliver altså vildere og vildere hvad der sker hos Torben. Så var det der slog mig at den skolelærer som Torben omtaler ifølge Torben selv, ikke er en kristen.

Torben Soendergaard facebook
Jamen prøv lige at tænk over at hvis Jesus siger at Helligånden vil komme for at overbevise om synd, dom og retfærdighed, så bør der også være noget som sker når Helligånden kommer over en. Men her kommer en person som ikke er kristen og får en oplevelse med noget som Torben Søndergaard kalder for Helligånden, men der er ingen overbevisning om hverken synd, dom eller retfærdighed. I stedet er det en ”fred” som han kunne blive i for evigt. Det er ikke bibelsk kristendom det her. Det er ikke i overenstemmelse med Guds ord, men er på fuld linie med nyreligiøse oplevelser. Det bliver oplevelsen der er bestemmende, og ikke Guds ord der er autoriteten.

Der sker nogle ting oppe på Torbens Jesus-hotel, men det er ikke nødvendigvis fra Gud det der sker, selvom Torben påstår det er. Han lover folk at hvis de kommer til ham, og bliver døbt, så kan de blive sat fri fra både det ene og det andet. Jeg tror på at Jesus sætter folk i frihed, men han gør det ved både Hans ord og Hans Ånd. Men jeg kan ikke støtte at man kan love folk frihed på basis af de oplevelser som Torben påstår sker deroppe. Det som Torben ikke taler om, er dem som ikke oplever befrielse, eller helbredelse selvom de er blevet lovet det. Der er også nogen der oplever det modsatte. Her er et citat fra en som har kontaktet mig efter at have været oppe hos Torben i længere tid og var blevet lovet befrielse. Kvinden havde været inde i New Age før, og troede at her var nogen som kunne hjælpe hende. Hun skrev følgende:

“Jeg har været dæmonbesat i længere tid og kom til Torben, fordi jeg tænkte, han var en rigtig kristen, da mange af de ting, han fremlagde virkede meget overbevisende. Blandt andet at han havde set himmel og helvede. Jeg kom for at blive udfriet, men endte bare op med at få flere dæmoner ind, hver gang nogen “bad” for mig.”

Det her lyder bestemt ikke som befrielse, og det er heller ikke en af dem som Torben har skrevet om på sin facebook. Der er kun plads til de positive historier som hylder Torben som en Guds mand. Men det er faktisk meget alvorligt at love folk frihed, og så er konsekvensen at de ender med at blive mere ødelagt end de var før de kom for at få hjælp. Men igen det hører man heller ikke om fra Torbens side. Det her tyder langt mere på at det er nyreligøst det som sker på det såkaldte Jesus-hotel end det er kristeligt, og det er meget alvorligt. Derom vil jeg skrive mere om i næste del af denne post som kommer snart. Der vil jeg bl.a. også komme ind på at Torben er kommet ud på et sidespor hvor han snart vil finde ud af at han ikke længere kan bunde. Mit håb og min bøn er at han omvender sig mens tid er. Og det er nødvendigt at han gør det, for det der sker nu er at lede folk vild og love dem noget han ikke er i stand til at give dem.

 

Du kan se mere om Torbens farlige befrielseslære på dette link: https://sand.omvendelse.dk/torben-sondergaard-praediker-skadelig-befrielsesteologi-4614.htm

Share on Facebook

One Response to “Nyreligiøsitet og dæmoni hos Torben Søndergaard. Del 1.”

  1. anit Says:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Torben_Sondergaard

Leave a Reply