Lige for tiden er der en interessant oprydning i gang på internettet. Det drejer sig særligt om Rick Warrens bagland, Rob Bells bagland, og  Todd Bentleys bagland. Der ligger ting på nettet som disse personer og dem der arbejder for dem, ikke bryder sig om. Man er derfor i gang med at fjerne det der kan fjernes, som ikke sætter disse personers lære i et særlig positivt lys. Pt er det ikke bare hjemmesider som bliver lukket uden at der har været retssager (se her). Nu er det også videoer som er blevet lagt på youtube og Godtube. Folk der ligger noget negativt lydende ud om disse ledere fra den spirituelle verden (nej jeg skrev ikke kristne verden, for det er ikke kristendom de står for, men spiritualitet), oplever i dag at blive anklaget for at have brudt copyrigtrettigheder, hvad der som oftest ikke er sandt. Youtube bryder sig ikke om den slags anklager, så derfor er de meget hurtige med at fjerne noget bare de hører ordet copyrightbrud. Ikke noget med at undersøge om der er noget om det, og støtte brugerne.

Men selvom disse videoer bliver fjernet, så er det for sent. Der er allerede blevet taget kopier af de videoer, de websider, og andet som kan vise hvad de står for i virkeligheden. Så de bliver blot lagt på igen, af andre brugere, og nogle gange på andre steder. Men bedst af alt, dette i sig selv afslører hvad det er for en ånd der er bag de tre personer. For hvor der i bibelen står at vi skal vende den anden kind til hvis vi bliver slået, og at vi skal glæde os når vi bliver anklaget, så viser disse at de har en ufattelig svag tro. En tro der er så svag at de ikke kan tåle kritik. Og en lære som ikke kan tåle kritik er ikke en lære som er bygget på klippen. Det er en lære der er bygget på sand. Og tro mig en sådan lære vil på et tidspunkt falde, for derom er bibelen ganske klar.

“Derfor: Enhver, som hører disse ord og handler efter dem, skal ligne en klog mand, der har bygget sit hus på klippen. Og skybruddet kom, og floderne steg, og stormene suste og ramte det hus. Men det faldt ikke, for dets grund var lagt på klippen. Men enhver, som hører disse ord og ikke handler efter dem, skal ligne en tåbe, der har bygget sit hus på sand. Og skybruddet kom, og floderne steg, og stormene suste og slog imod det hus. Og det faldt, og dets fald var stort.«” Mattæus 7.24-27

Jeg har allerede udskiftet nogle af de videoer som er blevet fjernet på youtube, med andre erstatninger. Fx var den med Todd Bentley der døbte “In the name of bam” blevet fjernet. Jeg fandt en anden kopi og lagde på istedet. Skulle du opleve at en video ikke virker, så giv mig gerne besked, så skal jeg se om jeg kan finde en erstatning. Det er formentlig ikke alle videoerne der er blevet fjernet pga anklager, nogle få af dem er fjernet fordi en youtubebruger blot har lukket sin profil. Der vil i næste uge blive vist eksempler på hvad det er der sker af cencur på internettet.

Share on Facebook

Leave a Reply