I 1983 udsendte Monty Python deres sidste spillefilm “Meaning of life”. Det var noget af en speciel oplevelse at se den, og der er uenighed blandt Monty Python fans om det er den bedste film, eller den de skulle have afholdt sig fra at lave. Filmen havde ikke den humor som deres andre produktioner havde. Den var istedet særdeles anderledes, og deres akademiske aner indenfor det filosofiske og deres hang til det surrealistiske kom mere frem til overfladen, end man ellers havde set før. På et tidspunkt i filmen ønskede man at lægge et klip ind hvor ønsket var at det her skulle være ekstraordinært bizart. Nogen af medlemmerne af Monty Python, har udtalt at de ønskede at lave noget der skulle være det mest bizarre nogensinde vist på film. Det skulle være så langt ude, at det overgik alt hvad man førhen havde set. Og bizart det blev det, se gerne hele klippet og hør gerne hvad fiskene siger i slutningen af klippet. For de har en pointe, som jeg vender tilbage til. Tænk engang at det skulle komme hertil, Monty Python på Sand.omvendelse.dk.


Og Monty Python taber til (trommehvirvel)

Monty Python forsøgte at overgå alt hvad der var bizart med deres “fishy fishy” klip. Men desværre for dem er de blevet overgået. Og jeg er ganske overbevist om at hvis de så følgende klip, så ville de give mig ret. Det er selveste Benny Hinns kone Suzanne Hinn, som her prædiker om at Gud vil give os en…nej det kan jeg ikke skrive, lad hende selv fortælle det. Så kan du også få lov til at se hende falde om på gulvet til sidst, fordi hun er så ledt af “ånden”. Det mest ufattelige er den flok som står og siger amen til alt hendes tåbelige vrøvl og klapper af det. Jeg kan se to årsager til at de gør det, for det første er det jo selveste Benny Hinns kone, og hun kan vel ikke sige noget forkert, vel?. For det andet ser det ud til at gruppen er vildledt i forvejen af overåndelige påstande som sætter oplevelser over skriften. For jeg kan ikke finde det her nogen steder i bibelen, og jeg finder det heller aldrig. Så hvis man kan sige amen til Suzanne Hinn, så er det fordi man er vildledt i forvejen. Men vurder selv.

Når jeg tænker på hvad fiskene sagde i afslutningen af første video, så kunne de med endnu større succes, sige det om denne kvindes forkyndelse, eller mangel på samme. Men tænk så på hvor mange kirker der findes i dag, hvor man slet ikke taler om meningen med livet. Og det er måske det mest surrealistiske vi ser i dag. For vi lever i en tid hvor der ikke er plads til at tale sandhed i kirken. Der er ikke plads til at fortælle om den sande mening med livet i kirken. Men hvis der ikke er plads til det i kirken, hvor er der så plads til det?

Share on Facebook

2 Responses to “Når kirkerne bliver surrealistiske 5. Monty Python Flying Church”

  1. Linealis Says:

    Nej, jeg kan ikke holde ud at se den sidste. Det er jo ren blasfemi.

  2. René Vester Says:

    Ja nu forstår du vel hvorfor jeg ikke kunne få mig selv til at skrive det. Det er ikke blot surrealistisk, det er som du siger blasfemi.

Leave a Reply