I USA er der i dag to mænd som er på vej op ad den kirkelige popularitetsstige. Det er de to mærkværdige prædikanter Benjamin Dunn og John Crowder. De er nærmest blevet en slags erstatning for den faldne Todd Bentley. Fordelen for disse to forkyndere er at hvorfra de står, er der ikke langt at falde, når de engang vil falde. De taler og virker som om de allerede er faldet. Der er ingen gudsfrygt, ingen grundliggende forståelse af bibelen, ingen omvendelse, ingen klar fokus på Jesus og Hans værk på korset. Men der er i stor grad fokus på oplevelser. Og det skal vel at mærke være åndelige oplevelser såsom grineflip, rysteture, euforiserende tilstande o.l.

De har lagt nogle temmelig mærkværdige videoer ud som man burde undre sig over. Alligevel er rigtig mange faldet for Crowder og Dunns tåbeligheder. I denne video sidder John Crowder ved John Dovies grav. Han skulle angiveligt have været en faithhealer fra 1900 tallet. Crowder påstår at vi kan få fat i den samme helbredelsesånd som John Dovie besad. Det kan vi ifølge ham få ved at sidde ved hans grav, og indtage af kraften. Noget som han argumenterer for, ved at mistolke bibelen kraftigt. Sandheden er at det her langt mere ligner spiritisme end kristendom. Det samme har Benny Hinn forresten også gjort ved Katherine Kuhlmans grav, hvilket ikke er nogen han lægger skjul på. Læg mærke til hvordan John Crowder begynder at virke mere og mere mystisk og euforiseret efterhånden som videoen skrider frem. Det virker ikke til at han har styr på ret meget af det han siger.

Måske skulle man lige tage og se om vi kan tage John Crowders påstande om John Dovie for pålydende, eller om der er en anden historie som han “glemmer” at fortælle. I denne to minutters video kan du se hvad andre har at sige om John Dovie, og det er ikke helt så positivt. Det lyder ikke som om det var Guds kraft der gik igennem denne mand, ligesom jeg heller ikke tror det er Guds kraft som går igennem Crowder og Dunn.

Share on Facebook

Leave a Reply