På flere kirkelige hjemmesider kan man for tiden se bannerreklamer for en møderække med den falske profet Randy Clark, som bliver afholdt i pinsekirken Kulturcentret i København her i maj måned. Randy Clark var en af dem som startede den famøse “Toronto blessing”. En påstået vækkelse, som havde langt mere til fælles med det nyreligiøse end det har til fælles med kristendom. Her ca. 18 år efter Torontovækkelsen er der mange der mener og er overbevist om at det ikke var en vækkelse der kom fra Gud. De tegn som man så der, var nemlig ikke i overenstemmelse med skriften, og dertil var det ikke en vækkelse som fik folk til at græde over deres egen synd, og dermed omvende sig. Det er ellers noget som er kendetegnende for sande kristne vækkelser. Ved ægte vækkelse er der også en syndsbevidsthed som kan iagttages hos dem der kommer. En syndsbevidsthed som gør at folk søger Gud fordi de meget klart kan se, at uden Gud er de fortabte. Dette gælder både for kristne som ikke kristne.

Toronto vækkelsen og lignende vækkelser som er relateret til “Latter rain” bevægelsen, mangler disse elementer. Det er istedet en fokus på oplevelsen og en fokus på hvad man har oplevet af særlig overnaturlige ting. Jeg hørte en for nylig fortælle han havde hørt en af disse folk, hvor det reelt set bare var en prædiken om hans møde med nogle engle. Istedet for at prædike skriften blev det altså til en prædiken om, hvad prædikanten havde oplevet. Det er noget man rigtig ofte ser i de kredse. Fokus på oplevelsen, ikke på hvad Gud allerede har sagt i sit ord.

At det er den pinsekirke der hedder Kulturcentret i København som afholder denne “Healing og impartation” konference, er ikke overraskende. De har haft adskillige af de typer til at stå på deres prædikestol i forvejen. Chuck Pierce, Vasula Ryden, Sharon Stone (nej ikke skuespilleren), John Arnott, Torben Søndergaard etc. Det skal den kirke selvfølgelig have lov til. Men det som undrer flere karismatiske kristne i Danmark, er at de andre kirker ikke holder op med at samarbejde med Kulturcentret i København. For jeg ved at der findes karismatiske ledere der faktisk mener det er en meget dårlig idé at sætte folk som dem man ser i Kulturcentret på en prædikestol, og at det spreder forvirring bland kristne. Desværre er Kulturcentret så stor og indflydelsesrig, at mange vælger at holde deres mund istedet, og istedet kun taler bag kulisserne om det (desværre). Konsekvensen af det, er at man med sin tavshed er med til at sprede ligeså meget forvirring som Kulturcentret gør. For hvis det ikke bliver pointeret at den retning den kirker har er forkert, så er der nogen der blot vil se det der sker der som bare endnu en af de ting Gud gør. Men Guds ønske er ikke at man skal sætte folk på en prædikestol der prædiker andre ting end Kristus. Det at prædike egne åbenbaringer istedet for skriften, taler Guds ord også imod.

“Lad jer ikke frakende sejrsprisen af nogen, som går ind for falsk ydmyghed og engledyrkelse, fordyber sig i egne syner og uden grund er indbildsk i sit verdslige sind, og som ikke holder sig til ham, der er hovedet, og ud fra hvem hele legemet, støttet og sammenholdt af sener og led, vokser Guds vækst.” Kol.2.18-19

Randy Clark er ikke kendt for at prædike evangeliet, men for at komme med noget som er en dårlig kopi af åndsudgydelse. Men dette er ikke en åndsudgydelse af Helligånden, men af noget ganske andet. En som har forklaret hvad det er der egentlig skete under påståede vækkelser som disse er Andrew Strohm. Han har selv været en del af disse bevægelser, men oplevede han var nødt til at stoppe. Han kunne se at det han arbejdede med var i uoverenstemmelse med skriften, selvom folk påstod det bare var “det nye Gud gjorde”. Andrew Strohm er stadig karismatiker, men ikke åben for alt hvad der kalder sig karismatisk. Derfor advarer han i dag imod folks som Randy Clark, Benny Hinn og Todd Bentley m.v. Se gerne den video her, hvor han viser noget af det som er galt med Torontolignende bevægelser.

Du kan se mere om konferencen på denne hjemmeside som desværre handler mere om Randy Clark og mirakler, end den handler om Jesus: http://www.randyclark.dk/

Share on Facebook

2 Responses to “Når kirken inviterer de falske profeter indenfor”

  1. Armin Ruf Says:

    Hej, vil bare lige høre om du var til møder med Randy Clark. Jeg var der og synes det var nogle af de bedste møder jeg har oplevet i min kristen vandring. Evangeliet var klart, forkyndelse var noget af det bedste og det du beskriver ovenfor har slet ikke noget med RC mødet at gøre. Jesus i centeret.
    Jeg har oplevet mange skumme ting i den Kristen verden vi lever i og kan godt forstå din skepsis. Randy talte om sine fejl om synd i sit liv og hvordan han overkom det, det hele var bare stærkt…

    kh – Armin

  2. René Vester Says:

    Armin hvis det er sandt at evangeliet var klart prædiket af Randy, så vil jeg da meget gerne at du dokumenterer at evangeliet blev forkyndt. For jeg har oplevet ret mange gange at folk påstår at de har hørt falske lærere tale evangeliet, men når de så skal vise det er evangeliet så kan de enten ikke finde et eneste eksempel på det skulle være tilfældet eller også er det en total misforståelse af evangeliet. Eksempelvis er der ikke en eneste der har kunne vise hvor Brian Houston fra Hillsong har prædiket evangeliet. Tværtimod. Men jeg er åben Armin, find den prædiken du mener indeholdt evangeliet og jeg vil høre den efter og give dig ret i fald det er evangeliet.

Leave a Reply