I mandags kunne man på forsiden af gratisavisen 24timer, se at der var DØD KO i osten. Det lød jo umiddelbart som noget forfærdeligt noget, og avisen havde også fået det til at se ud som om det var en skandalesag de havde fået fat i. Man “afslørede” bl.a. at Klovborg ost og Lillebror ost indeholdt enzymer fra DØDE KØER. Årsagen var at man brugte disse enzymer til at hærde osten. Man var så gået ud på gaden og spurgt folk hvad de sagde til at der var DØD KO i deres ost. Det brød de sig selvfølgelig ikke om (vel at mærke dem som fik taleret i artiklen). Dernæst havde man spurgt imamen Abdul Wahid Pedersen, hvad han havde at sige til det. Han syntes jo det var helt forfærdeligt, for hvis de DØDE KØER som man brugte ikke var halalslagtet så ville mange muslimer jo blive urene af at spise ost.

Hvad artiklen kun ganske kort kom ind på var at det jo er en metode som man har brugt i årtusinder for at få osten til at hærde. Samt at dette engang var normal almen viden. Der er et bestemt enzym som findes i kalvens mave, kaldet osteløbe som man benytter dertil. Så det er helt normalt at benytte sig af dette enzym. Der blev i tredserne (såvidt jeg husker) opfundet et kunstigt produceret erstatningsprodukt som gør at man godt kan lave ost uden osteløbe fra kalvens mave. Så i dag er det altså muligt at købe ost uden animalsk og naturlig osteløbe, men mange producenter holder sig til den gode gammeldags metode.

De moderne kirkers unormalitet
24timers historie er tåbelig. For den tager ikke hensyn til historien bag osteproduktion. Men kirkerne af i dag, er mindst ligeså tåbelige. For de har glemt historien bag evangeliet. De vil ikke prædike synd, dom og retfærdighed, men hellere lev dit bedste liv nu. De vil ikke prædike omvendelse, men hellere at Gud elsker dig som du er. De vil ikke udlægge bibelen så bibelens hovedperson fremstår tydeligt og klart, de vil hellere omfortolke den så den kommer til at handle om os istedetfor. Og så om hvor glad Gud dog må være siden der er sådan nogen som os, som Han bare elsker som vi er.

Når der så kommer nogen og prædiker det fulde evangelium med omvendelse til Kristus. Så opfører man sig som 24timer, og siger “Hvad? Vi skal ikke have noget om synd ind i vores forkyndelse. Det var sådan noget man gjorde i gamle dage. Vi er kommet langt videre end det.” Man er blevet for moderne til det gamle evangelium. Det evangelium som er det normale evangelium. Det kendte evangelium. Det evangelium som indeholder frelseskraft fra Gud. Det normale evangelium har de moderne kirker gjort unormalt. Men en dag skal lederne fra de kirker stå overfor Gud. Der skal de stå til ansvar for det normale de gjorde unormalt. Hvem mon vil have det største problem overfor Gud den dag? Journalisten som sagde der var død ko i osten, eller pastoren som havde ændret det normale evangelium til noget unormalt? Og er det så svært et spørgsmål?

Artiklen kan læses
her.

Share on Facebook

One Response to “Når det normale bliver unormalt”

  1. Linealis Says:

    Men er metoden kosher?

Leave a Reply