I Kristeligt Dagblad var der i sidste uge en artikel om nogle forældre i Esbjerg ,der var vrede over den metode som Indre Mission havde brugt til at missionere overfor deres børn. Man havde forsøgt at overtale børnene til at komme med i noget kristent børnearbejde ved hjælp af gratis slik,chips, sodavand, bowling, skateboard og vandskydning. En forældre havde sagt “Børnene forstår ikke budskabet i det. De ser kun indpakningen”. Personlig tror jeg godt børnene kan forstå budskabet, for det har jeg set så mange gange før at de gør. Men det er et budskab hvis vigtighed bliver nedgraderet med denne type “evangelisation”. Som rigtig nok gør at børnene kun bliver tiltrukkent af indpakningen.

Vi tror at vi kan lokke folk i kirken med søde sager,men denne verdens folk kan tydeligt se at det er en forkert og hyklerisk metode at gøre det på. De undrer sig over at vi ikke bare kan sige det som det er, og i dette tilfælde burde man bare have sagt: Vi har en kristen børneklub, hvor vi taler om Jesus, derudover har vi nogle sideaktiviteter, som vi har lidt sjov med.

Nu er der sikkert nogen der vil sige, at det jo vil medføre at der ikke vil komme ret mange. Og okay, man vil da gerne have at mange kommer, men skal det ske ved tale til børnenes kødelige begær efter underholdning? Det være langt fra. Istedet burde vi være ærlige og vise hvad vi står for og så forklare og forkynde det rigtig godt.

Dette er ikke en kritik af Indre Mission, for de var bare uheldige at komme i medierne her. Det kunne ligesågodt være en af de andre kirkeretninger. Men kirkeligt børnearbejde skal ikke udvandes, det skal opgraderes istedet. Jeg ved fra undersøgelser, at det mest gavnlige arbejde for kirkernes vækst har vist sig at være børnearbejde. Rigtig mange af dem som har fået sået et godt Guds ord som barn i en børnekirke, eller søndagsskole vender tilbage senere. Guds ord vender ikke tomt tilbage. Så hvis vi virkelig vil have kirkevækst så burde vi investere langsigtet, og bruge mere tid på børnearbejde. Det er sjovt nok et område som jeg ikke har hørt kirkevækstbevægelsen tale ret meget om.

Share on Facebook

3 Responses to “Når denne verdens folk kan se vi gør det forkert”

  1. Linealis Says:

    For mig er spørgsmålet om reklamen er dækkende for indholdet. Hvis det er tilfældet, er det vel fair nok, selv om man selvfølgelig kan diskutere hvordan det er bedst at dele invitationerne ud. Om så der burde være mere forkyndelse i arrangementet er en anden snak. Der afholdes vel ikke en eneste kirkeligt børnearrangement uden at der serveres saftevand, småkager, gives stjerner, leges eller noget helt andet.

  2. René Vester Says:

    Det giver jeg dig ret i Linealis. Jeg har heller ikke noget imod at de andre ting finder sted i børnearbejde, (hvilket jeg også kommer ind på i indlægget). Men den måde vi formidler dette til andre på bør være på det kristne indhold, og ikke saftevand og kager. Desuden kan de jo få saft og kager så mange andre steder i dag. Men det er ikke alle steder man kan få ordenligt undervisning om Jesus!

  3. Linealis Says:

    Det har du ret i, men der kan være forskellig vægtlægtning fra arrangement til arrangement. Jeg kan ikke huske så meget fra min søndagsskole tid, men i min juniorklub var der mest undervisning, men der var også aftener, hvor der ‘bare’ blev holdt andagt og spillet rundbold eller lavet noget kreativt.

Leave a Reply