I 1989 havde duoen Milli Vanilli et megahit med nummeret “Girl you know its true”. Dem der har min alder glemmer det ikke, for det var en ørehænger af format, med en fed musikvideo til. De to mørklødede unge herrer Fab Morvan og Rob Pilatus, så friske, hippe og særdeles musikalske ud. De havde nogle ret seje moves og man måtte bare give sig hen til sangen, for det var rigtig godt sat sammen. I 1990 blev de nomineret til en grammy for årets bedste newcomer. En nominering de vandt. Og hvorfor ikke, de havde jo fejet hitlisterne over det meste af verden. De var “on top of the world”.

Men der var nogle der havde en mistanke om at der var noget galt. Bl.a. var Milli Vanillis liveperformances altid med playback, og tydeligvis også på stemmerne, og de to herrer var ikke særlig gode til lippsinging. Dertil var der nogen der havde kendskab til deres producer, den tyske Frank Farian. Han havde også stået for det kendte halvfjerdserband Boney M. Eller nærmere sagt Boney Ms, for der var flere af dem. Han havde fået nogle dygtige sangere til at indspille nogle sange, og sendte derefter nogle andre sorte performere ud i Europa som skulle se ud som om det var dem der havde sunget sangene. Dette var et virkeligt smart trick. For da hypen om Boney M var høj, kunne man sende rigtig mange Boney M grupper ud i Europa, og hente rigtig mange penge ind på en gang. Men den metode ville Frank Farian nok ikke benytte sig af mere, eller ville han?

Han sendte faktisk ikke flere Milli Vanilli grupper ud i verden. Der var kun de to herrer der kunne udsendes officielt. Men der var til gengæld nogle andre sangere som havde indspillet alle Milli Vanillis numre. Men Frank Farian mente ikke at de havde marketingspotentiale til at bryde igennem. Det havde Fab og Rob til gengæld med deres vaskebrætsmaver og lækre lange hår. 

Bedraget blev dog til sidst opdaget. Fab og Rob tilstod at de aldrig havde sunget en eneste strofe på deres sange, men bare havde ladet som om. De var nødt til at aflevere deres grammy tilbage i skam. Nu er der jo mange der ved, at der i musikbranchen findes flere af sådanne tilfælde, som bare ikke er blevet afsløret endnu. Men hvad der er endnu værre er alle dem der sidder i kirkerne, og tror at de er kristne, men aldrig er blevet født på ny. 

Når man ser på dem så ligner de jo kristne. De taler som kristne, de synger med på lovsangene, de kommer til møderne, og nogle af dem kommer ovenikøbet til bønnemøderne. De lever religiøse liv, og føler at de er blevet gode mennesker, og anser sig selv for at være kristne, for det siger deres præst jo de er. Men for dem der aldrig er blevet født på ny, vil en endnu være oplevelse,  end Milli Vanillis ydmygende tilbagelevering af deres grammy være i vente. For en dag vil de stå foran Gud som vil dømme dem som dem de er. Som forbrydere der har overtrådt Guds hellige lov. De vil stå og sige jamen har jeg ikke rakt mine hænder op til lovsang, har jeg ikke bedt, og kommet i kirken. Men Gud vil sige til dem “Jeg har aldrig kendt jer. Bort fra mig, I som begår lovbrud!” (Mattæus 7.23).

Det vil Han sige fordi de aldrig er blevet født på ny, og uden at være født på ny er det slet ikke muligt at se Guds rige (Johannes 3.3), og hvis man ikke engang kan se det, hvordan skulle man så kunne komme ind i det? Den dag vil der stå folk som har troet at de var frelst pga en beslutning om at bede Jesus om at komme ind i sit hjerte, eller fordi de har bedt Jesus om at blive deres guide for livet, eller fordi de er blevet døbt engang. Men de vil finde ud af at intet af dette har kunnet frelse dem. De havde nemlig aldrig omvendt sig og blevet født på ny. De havde ignoreret Guds kald til dem, da de oplevede den, og istedetfor troet på menneskers godkendelser af deres “frelse”.

Det kan godt være at de lignede kristne, ligesom Milli Vanilli lignede popsangere. Men bare fordi man ligner en kristen benøver man ikke være det. Er man en kristen er man en ny skabning. Er man en kristen er det fordi man engang blev født på ny, og den fødsel er ikke noget der bare sker i en gentagelse af en bøn, eller på basis af en beslutning, og heller ikke fordi man er blevet døbt. Den sker ved at Gud føder en på ny, og det gør Han ved dem som tager imod omvendelsens nådegave! 

Det kan godt være at Milli Vannili kunne snyde os en kort stund, selv med fede musikvideoer og lækkert hår. Men Gud lader sig ikke snyde, en der ikke er født på ny, kan ikke blive dømt under Kristus. Den person bliver dømt uden for Kristus. Men hvis det skal gå sådan for dem der ikke er født på ny, men troede de var det. Hvordan skal det så gå for dem der talte dem efter munden og godkendte dem som frelste? Det er et spørgsmål jeg ikke tør besvare.

Share on Facebook

Leave a Reply