Hurra så er det sommer, og vi skal på bibelcamping, landstævne, missionslejr, sommercamp eller hvad det nu hedder de forskellige steder. Det bliver rigtig godt, for så skal vi høre om Gud og få stærk undervisning. Eller får vi nu også det? Jeg føler mig lidt som en rigtig lyseslukker, men har du set hvad temaerne er for mange af de store sommerstævner under kirkerne? De handler jo slet ikke om Gud, der er intet om Jesus, og slet intet om kirken. Nej det skal da handle om mig istedetfor.

Jeg har i lang tid lagt mærke til at overskrifterne for mange bibelstævner blev mere og mere udvandede. Istedet for at skrive “Lever for Jesus” begyndte man at skrive “Lever for en drøm”. Eller istedet for at skrive “Vi vil følge Jesus” skriver man “Vi har et mål”. Eller istedet for at skrive “Jeg vil leve tæt med Jesus” så skriver man “Jeg vil leve i relationer”(obs, eksemplerne er kun efterligninger på de rigtige temaer). Wauw vi har virkelig udviklet os. Vi er blevet så stærke i vores tro, at vi ikke engang har brug for at fokusere på Gud mere. Vi kan da bare fokusere på os selv. Men det burde måske ikke være så mærkeligt at stævnernes temaer er blevet så jegfokuserede, for går man ind og ser på de bogstande som der plejer at være, så handler de jo også om mig. Der kan jeg købe “Det målrettede liv”af Rick Warren, “Lev dit bedste liv nu” af Joel Osteen, “Kristen på en ny måde” af Brian McLaren og i år får vi også “Sex Gud” af Rob Bell. Det ser ikke for godt ud.

Nå jeg vil godt indrømme at jeg faktisk har set nogle gode overskrifter også. Den jeg synes bedst om, var dog noget skuffende i indholdet, for de havde inviteret fri sex tilhængeren og universalisten Johannes Møllehave til at komme og prædike. Det kan udhule selv det bedste tema for et stævne.

Nu kan det godt være at nogen ledere vil tænke; Ja men Jesus er jo implicit med i temaets titel. Til det må jeg bare sige; siden hvornår er Jesus blevet noget der er underforstået. Jesus er ikke implicit, Han er eksplicit. Så lad ham få førstepladsen på vores sommerstævner igen. For det er Han værd. Lad os ikke glemme at vi kun er noget værd pga Hans dyrebare offer på Golgatas kors. Det skyldes ikke os selv. Så lad os ikke fejre os selv med vores stævner, men give ære til Ham.

Hvis du skal på et stævne med en god overskrift og et godt indhold, så tak Gud for det. Og send gerne en mail til mig på info@omvendelse.dk, så vil jeg gerne give beskeden videre.

Hvis du ønsker at se de andre indlæg i serien “Mig mig mig mig mig mig mig”. Kan de ses ved at trykke på dette link: https://sand.omvendelse.dk/index.php?s=%22mig+mig+mig+mig+mig+mig%22

Share on Facebook

7 Responses to “Mig mig mig mig mig mig mig 5 Om bibelcamping”

 1. Jesper Says:

  Hvis man skal være rigtig lyseslukker her i sommerheden, så var det bedre om mennesker slet ikke samledes til disse “events” hvis ikke Guds Ord er centrum og fokus i forkyndelsen er den hele forkyndelse om synd og om nåde, med fokus på Kristus som frelseren, i stedet for fokus på Kristus som ven, forbillede, inspirator og hvad nivellerings ånd ellers formår at reducerer den opstandne til at være.

 2. René Vester Says:

  Ja det kunne man måske vurdere om det var det værd. En bibelcamping burde ikke være spildt af tid.
  Men der er vel også nogle bibelcampings der er gode stadigvæk. Jeg har da fået et par bud ind. Hvis jeg får nok vil jeg lægge dem på som anbefalinger fra læserne.

 3. Jesper Says:

  De findes heldigvis stadig, men det er dog bekymrende at de bibelcampings som Kristelig Dagblad sidste år beskrev som i vækst og fremdrift også langt hen ad vejen er de samme som har et forholdsvis tyndt program.

 4. Markus Hvannastein Says:

  Nejnei, det skal være noget alternativt nyt med masser af mirakler og sjove events,.. ellers gider jeg ikke

 5. René Vester Says:

  Ja men glem ikke engle. Vi skal have masser af engle med. Så skal det nok blive en god lejr. Jeg kan se at Christian Hedegaard har fået den vildeste ide. Han vil åbenbart have en afrikansk tyr med. Men der er da muligt at jeg tolker plakaten forkert.

 6. Markus Hvannastein Says:

  Ja.. det bliver nok højdepunktet i sommers .. især Teenfestivalen, med stærke ord som “TeenFestival 08 handler om dig!…” og “Med det mest groovy mødested af et telt, der har alt hvad ånd og sjæl kan begære…”

  Powerbøffelen er helt vild

  Jeg har prøvet at google, men kan ikke finde gode kristne “camps” i nærheden.. det ville være sjovt at få at vide de bud du snakkede om, folk havde indsendt.. ? 🙂

 7. Linealis Says:

  Fra SommerFestivals hjemmeside: “TeenFestival 08 handler om dig! Og TeenFestival 08 handler om Gud.”.

  Meget kan man beskylde Chr. Hedegaard / Evangelist for, men det med selvcentreringen ligger ikke lige for (altså bortset fra når det drejer som om CH selv).

  Det kunne i øvrigt være interessant at se nogle konkrete eksempler på programmer. Dog er det værd at huske på at det er indholdet der tæller, ikke programmet, som jo også er et udtryk for en bestemt måde at præsentere et indhold på. På LMs bibelcampings er den væsentligste information fx. hvem der prædiker.

Leave a Reply