Og så fortsætter vi www.omvendelse.dk s mig-føljeton. Igennem tiderne har djævelen altid prøvet at ændre de kristnes fokus, så de begynder at se på sig selv istedet for Gud. Det er han ret dygtig til, for jeg har set at det lykkes for ham rigtig tit.

I starten af halvfemserne var der en “ny åbenbaring” som var blevet rigtig populær i kirkerne. Den gik på “hvem er jeg i Jesus?” Umiddelbart lyder det meget godt, hvem er jeg i kristus hmm. Og der var sikkert også noget om det, for det er da fint at finde ud af hvad det er at Gud har kaldet en til. Vi har jo ikke altid den samme tjeneste. Men det gik helt ud over gevind. Vi talte hele tiden om hvem VI var i kristus, og hvad VI var kaldet til at gøre, og hvad VI havde autoritet til som kristne.

Der var bare et eller andet i mig der sagde; nej der er et eller andet galt. Der var en manglende fokus på Gud, men en ret stor fokus på en selv. Og det var også i ret stor modstrid med det Johannes Døberen siger i Joh. 3.30

“Han skal blive større, jeg skal blive mindre.”

Istedet for at spørge hvem vi er i Kristus, burde vi finde ud af, hvem er Han i os og hvad vil Han igennem os. Først da vil vi have fokus rettet mod Gud, og ikke på os selv. I bund og grund mener jeg at det er meget nemt at finde ud af om noget er en vranglære eller ej. En af metoderne er at finde ud af om der er en ordentlig fokus på Gud. Ikke bare en påstået, sådan som nogen siger de har. Men en fokus på Gud der gør at man taler om Gud tænker på Gud, og søger Gud. For først da kan vi nå til samme erkendelse som Johannes:

“Han skal blive større, jeg skal blive mindre.”

Share on Facebook

Leave a Reply