Hvor har jeg mange gange hørt både kirkelige ledere og kirkelige lægfolk sige “vi kan jo godt lære noget af dem” om folk som prædiker et andet evangelium. Disse folk kan ofte se at der er noget galt, det vil de nogen gange godt indrømme. Men de vælger at have have en “positiv” vinkel, ved at stille ovenstående spørgsmål til kritikerne. Nogen gange er det ikke engang gjort til et spørgsmål, man har allerede gjort det til “vi kan jo lære noget af dem”.

Hvad sagde Jesus?
Men Jesus sagde ikke en eneste gang at vi kunne lære noget af de falske lærere på den måde. Han advarede os imod dem istedet. Han sagde at Han ikke havde sendt dem, men at de kom i fåreklæder, men indeni var som glubske ulve. Der var ikke meget “lad os lære noget af dem” , ved Jesu syn på de falske profeter. Men hvis man siger en løgn tilpas mange gange tror folk at det er en sandhed (en metode som Hitler faktisk benyttede sig af, og også stod ved at han benyttede sig af). Et eksempel på det er at mange (selv kristne) tror at Jesus har sagt “enhver er salig i sin tro”, selvom det ikke er noget der kan findes i bibelen.

Men vi er i en tid hvor kristne har ekstremt svært ved at sortere. Folk fra gode kristne kredse kan godt se at Joel Osteens lære ikke er som den i bibelen. Men vi kan jo lære af det. Folk fra traditionelle kirker synes det er fornyende med lidt Rob Bell video til ungdomsmøderne, for de kan jo lære af det. Gamle kirker udskifter forkyndelsen med underholdning og stand-up, bare for at få folk ind kirken, for de kan vel lære af det. Men der er ikke noget at lære. Det skulle da lige være at et tomt udvandet evangelium er ligeså ubrugeligt med underholdning og pseudo-filosofiske dybder, som det er uden alt denne pynt.

Jesus sagde dette:

“Gå ud i alverden og prædik evangeliet for hele skabningen. Den, der tror og bliver døbt, skal frelses; men den, der ikke tror, skal dømmes.” Markus 16.15-16

Læg mærke til at Han ikke sagde vi skulle lave om på Hans budskab, eller sørge for at sige det på en sjov og underholdende måde, eller gøre det ekstremt mærkeligt. Nej, Han sagde ganske enkelt “prædik evangeliet for hele skabningen”. Hvorfor forsøger vi så at gøre det så svært?

Share on Facebook

One Response to ““Men vi kan da lære af dem” eller kan vi?”

  1. Linealis Says:

    Der er vigtig at være åben for nye inputs. Man kan måske ikke lære noget af ‘de falske profeter’ eller dem med en usund teologi (og alt ind imellem). Men man kan lære noget af, hvorfor de endte hvor de endte, og hvorfor de er populære. Og det er ikke nødvendigvis sådan, at det altid er de andre det er galt med. Det kunne også tænkes at man selv har forsømt noget.

Leave a Reply