En ting som jeg har fokuseret på igen og igen, i de syv år jeg nu har kørt denne hjemmeside, er at alt for mange steder påstår man at være en bibelsk kirke, selvom man ikke prædiker evangeliet. Det har desværre ikke ændret sig. Stadigvæk er der masser af kirker som påstår at de prædiker evangeliet, men når man hører efter er det sande evangelium ikke at finde i deres budskaber. Det er totalt fraværende og er blevet udskiftet med det ene erstatningspræparat efter det andet. Med andre ord er det som om man har valgt at ændre evangeliet til noget helt andet. Det handler om at have det sjovt, om at have det godt med sig selv, have et bedre selvværd, have succes, få en inspirerende tale som kan give en mod på den næste uge på arbejde og så videre, og så videre. Alt muligt andet end evangeliet.

At nogle prædikanter stiller sig op og påstår de har noget at sige på Guds vegne som slet ikke er fra Gud, er bedrøveligt. Men hvad der er endnu mere bedrøveligt er at så mange folk faktisk tror det er evangeliet de hører fra disse folk. Dermed er der en stor gruppe af folk som tror at de hører evangeliet, men det de reelt hører på er nogen som ikke forstår evangeliet, eller slet ikke vil prædike evangeliet på trods af at de forstår det. Ja, der findes faktisk prædikanter som kender evangeliet, men vælger ikke at prædike det, og istedet vælger at prædiker hvad de selv synes er spændende eller hvad de tror folk hellere vil høre på. Det er folk der er drevet mere af menneskefrygt end af gudsfrygt.

Men når vi læser i det nye testamente, så er der en ting der står ganske klart, og det er at den bibelske forkyndelse betyder at evangeliet er naturligt og centralt i budskabet. Paulus siger ligefrem at han ikke skammer sig over evangeliet, hvilket også signalerer at der på det tidspunkt var prædikanter der skammede sig over evangeliet. Paulus vidste godt at han en dag skal stå overfor Gud på dommens dag. Den dag ønskede han ikke at være en som Gud anklagede for at prædike hans egne tanker istedet for Guds ord. Sådan bør vore tids prædikanter også være, selvom det kun er de færreste der efterlever det.

Share on Facebook

Leave a Reply