“En sand kristen forkyndelse har Kristus i fokus. Jesus Kristus – Ordet – det sande evangelium må være centrum i al kristen forkyndelse. Sætter vi fokus på andre ting – tilhørere – former – lovsang etc. betyder det jo, at arnestedet, fokus er noget helt andet – og det, der burde være det centrale er skubbet ud til siden. Det er et andet evangelium, som Paulus advarer så stærkt imod i flere af sine breve. Bl.a i Galaterbrevet:

“Men om så vi selv eller en engel fra himlen forkyndte jer et andet evangelium end det, vi har forkyndt jer, forbandet være han. Som vi allerede har sagt, siger jeg nu igen: Hvis nogen forkynder jer et andet evangelium end det, I tog imod, forbandet være han.” ( Gal.1,8-9)

Man siger godt nok det samme som Paulus, men der er føjet noget til – det er noget andet, der bliver sat fokus på – og dermed forvanskes det sande evangelium. Det evangelium han forkyndte var ikke menneskeværk.(Gal.1,11) – Troen er en åbenbaring fra Gud mens Ordet lyder. Falsk kristendom kan man lære – vælge – alt hvad der er løgn – alle religioner kan vælges helt frit, men ikke troen på Jesus.
Paulus tog ikke hensyn til tilhørerne – det var ikke menneskemængden, der var i fokus – nej det var Jesus – Ordet om korset. Han ændrede heller ikke evangeliet, så det blev lettere at fordøje – hvilket af menneskemængden ville være blevet opfattet som kærlig tale, men som i virkeligheden ville have været meget ukærligt, idet han så ville have vildledt folket.”

Sådan starter Andreas Michelsen fra Shafan.dk sit indlæg om hvor vigtigt det er at have sit fokus på Jesus, og ikke i metoder til at prædike Jesus. For disse metoder kan alt for nemt gå hen og tage fokus fra vores frelser på en måde der gør, at vi næsten ikke engang lægger mærke til det. Andreas Michelsens indlæg fortjener at blive læst af mange, og det kan gøres på dette link: Shafan.dk.

Share on Facebook

Leave a Reply