På søndag går jeg i gang med at prædike udfra Mattæus-evangeliet. Det kommer nok til at tage nogle år at gå igennem, men så ved jeg da hvad jeg skal prædike over. Hvorfor har jeg så valgt at tage den? Det er der et meget enkelt svar på. Mattæus-evangeliet er den bog i bibelen som har allermest med om hvad Jesus sagde. De bibeler der har rød skrift der hvor Jesus taler, viser at Mattæus har ca halvdelen af ordene dækket som rød skrift. Så hvis man vil vide hvad Jesus sagde, så er det ofte en god idé at finde det i Mattæusevangeliet.
Folk har ofte nogle underlige ideer om hvad Jesus sagde og mente, men det er en god idé at kigge efter selv. Derfor foreslår jeg nogen gange folk der tror de ved noget om Jesus (men reelt set viser de ikke er særlig vidende) at læse denne bog, for den skærer helt igennem hvad Jesus sagde og mente.
I min opstart vil jeg udover at give en kort introduktion til bogen, tale udfra den stamtavle som Mattæusevangeliet starter med. Den stamtavle har langt større betydning end man lige tror ved første indtryk. En lille sjov ting som stamtavlen viser, er bl.a. at bibelen ikke er et eventyr. Hvorfor det er tilfældet er der flere forklaringer på som jeg vil vise noget af på søndag. Et andet område som bliver taget frem, er hvorfor Jesus er kvindernes frigører nummer et. Der findes ikke nogen der som Jesus Kristus har frigjort kvinderne så meget som Ham. Hvordan det kan ses i en slægstbog er overraskende.

Share on Facebook

Leave a Reply