Der findes masser af folk i kirkerne som er villige til at tjene. Men det er ikke alle der er villige til at tjene Gud, en stor del har valgt at tjene mennesker istedet. Dem som kender evangeliet, spærrer det ofte inde istedet når de får mulighed for at prædike det. En der har gjort dette for nylig er den såkaldte “cursing pastor” Mark Driscoll. Til den nye læser kan jeg fortælle at Driscoll er kendt for at bruge et sprog, der ikke er helt i orden fra prædikestolen og har nogle mærkværdige ytringer om sex som er langtfra det en pastor burde sige, deraf har han fået navnet “the cursing pastor”. Men han har også flere gange vist at han har en god teologisk forståelse, og dermed at han kender evangeliet. Men…..

Mark Driscoll har for nylig været forbi og prædike hos Robert Schuller (den søgervenlige kirkes bedstefar ifølge nogen). Det er i en ret stor kirke i LA der hedder “The Chrystal Cathedral”. Det er en stor glasbygning, som er en af de allermest søgervenlige kirker. En søgervenlighed der er gået så meget i ekstremer at man ikke prædiker evangeliet der. Det er ganske enkelt et andet evangelium som handler om at få selvværd og et godt liv, istedet for omvendelse til Kristus.

Hvad ville du sige?
Hvis du fik mulighed for at prædike evangeliet i en kirke hvor evangeliet ikke bliver forkyndt, hvad ville du så gøre? Personlig ville jeg (og jeg ved flere andre) give dem evangeliet klart og tydeligt, så dem der ikke har hørt det før, kan fatte hvad det handler om. Jeg ville tale om synd, og definere hvad det er. Jeg ville tale om retfærdighed, og vise hvorfor det er vigtigt at Gud er retfærdig. Jeg ville advare imod den kommende dom, og slutte af med at pege på korset som det eneste sted hvor der er håb for os mennesker. Fordi vi er uden håb hvis det ikke var for Jesu Kristi stedfortrædende død på korset. Årsagen til at jeg ville tale om dette, er at bibelen siger at når Helligånden kommer, vil Han overbevise om synd, dom og retfærdighed. Og Helligånden virker igennem det ord der bliver prædiket.

Den mulighed fik Mark Driscoll for nylig. Men istedet for at prædike ordet, så prædikede han en ganske banal prædiken med nogle selvfølgeligheder som man har hørt så mange gange før. Dertil havde han muligheden for at give evangeliet da Schuller spurgte ham om hvordan han blev kristen, og hvordan han var som pastor. Men Driscoll svarede istedet hvornår han blev frelst, uden at fortælle om omvendelsen, og sagde om hans job som pastor at “han prædikede lang tid og råbte en masse”.  Dertil havde Driscoll for engang skyld tage et jakkesæt på, istedet for hans normale ungdommelige outfit.

Driscol prædikede for mennesker
Det irriterende ved Driscolls prædiken var, at den virkede til at være skåret til, så han kunne få lov at komme og prædike igen. Dette er jo en velkendt kirke, og Driscoll kunne af naturlige årsager have tænkt, at det nok var bedst at prædike så folk ikke blev stødt, men følte sig godt tilpas. Men desværre er det ikke det vi er blevet bedt om af Jesus. Driscoll havde muligheden for at give nogen der ellers næsten aldrig hører evangeliet et klart Guds ord, men han fejlede. Han har vist at han er en mand af den forkerte støbning.

Jeg vil i nogle kommende indlæg vise forskel på mænd af den rette støbning og af den forkerte støbning. Desværre for Driscoll endte han ikke i  den gode kategori. Men måske bliver den næste jeg tager frem en som man kan sige er af den “rette støbning”?

Hvis du ønsker at se Mark Driscoll spilde folks tid, kan du se videoen her:Mark Driscoll i Chrystal Cathedral.

Tillæg til ovenstående:
Efter at have skrevet dette, tænkte jeg at der kan være folk som har svært ved at se der var noget forkert ved det Driscoll gjorde, eller nærmere sagt ikke gjorde. Det kan jeg godt sætte mig ind i, da jeg selv i mange år har været vant til et udvandet evangelium, som gjorde at jeg måtte nøjes med de små krummer man kunne få fat i her og der i forkyndelsen. Så derfor var det nok på sin plads at have noget at sammenligne med. En som jeg synes gør det rigtig godt her er Paul Washer. I denne berømte video taler han for 5000 unge baptister, som er på en konference hvor næsten alt det andet var udvandet kristendom. Han ved godt at han nok ikke bliver inviteret igen til denne konference, alligevel valgte han at give dem det fulde evangelium. For det handlede ikke om at han måtte få en platform til en anden gang. Men om at disse unge måtte høre det klare og enkle evangelium forkyndt så det også gav mening. Men sammenlign selv Mark Driscolls prædiken med den her. For der er bestemt forskel. Den ene er af en mand af den forkerte støbning, den anden af en mand af den rette støbning.

Share on Facebook

Leave a Reply