Ja, undskyld hvis jeg lyder gammel, jeg er da også fyrre år, så vurder selv hvor gammel I synes det er. Men jeg sad forleden og så på nogle af de lovsangstekster man havde i frikirkerne for ca tyve år siden. Wauw, der var faktisk dybder i dem. De var ikke en stor bunke overfladisk kristendom. Nej de handlede om at Gud gik hele vejen for vores skyld. Og at vi også er nødt til at vælge at gå hele vejen og gå på den smalle sti, (ja Jesus selv siger at stien er smal, den er ikke bred selvom mange lever sådan). Der var en stor fokus på hvem Gud er, og hvor stor Han er, og hvor hellig Han er.

Det ved jeg rigtig mange kristne savner i dag. For mange steder er der kun overfladiske lovsange uden indhold. Men okay så har man da salmebogen istedetfor. Øh nå nej, den bruger man jo ikke mere, for den er for kedelig. Det var da ellers ærgerligt, for der var faktisk mange dybder i de salmer, som mange kristne kunne have godt af at synge med på i dag.

Jeg siger ikke at alt var bedre i gamle dage, men der er nogen ting som vi har glemt, som vi bestemt ikke må glemme. Og dette her er vigtigt: Gud er ikke overfladisk, så hvorfor skulle Han vælge at gøre kirken overfladisk. Måske er det menneskene der har gjort det istedet, i fornyelsens navn.

Share on Facebook

One Response to “Lovsang af i dag, og lovsang af i går”

 1. Martin W Hansen Says:

  Kære broder René,

  Jeg giver dig helt ret, der mangler helt sikkert indhold, specielt doktrin i de sange som bliver sunget i store dele af kirken 🙁

  Jeg er 27 år og nogle vil måske mene at jeg også er ved at være gammel af dage 😉

  Her er lige en af de sange jeg holder af,

  Engang leved jeg for verden
  men nu lever jeg for Gud
  Aldrig, aldrig har jeg angret
  at jeg adlød Jesu bud

  Engang leved jeg for verden
  fandt dens lyst og glæde tom
  Kendte ikke bedre dage
  før min Frelser hvisket: kom

  Underfulde, dybe fred
  som nu fylder sjæl og sind
  Aldrig kendte jeg den før
  indtil jeg min Jesus lukket ind.

Leave a Reply