Hvis der er nogen ledere som i dag har meget svært ved at erkende deres fejl. Så er det Rory og Wendy. Lederne af God TV. De har promoveret Lakeland “vækkelsen” uden at bedømme hvad det var der skete udfra skriften. De har angiveligt sagt at dem der kritiserede Todd Bentley var ledt af djævelen. Det mest tåbelige de skulle have sagt var at man kunne risikere at miste sin helbredelse, hvis man hører på kritik. Hvilken bibelsk dokumentation har de for den påstand, og er det ikke en advarsel som ligner noget man finder hos sekter, og som slet ikke hører hjemme i kristne kredse? Men lad det nu være, at de idag stadig ikke erkender at det var en brøler af format at godkende Todd Bentley og promovere ham igennem deres TV-kanal, er stærkt problematisk.Men okay, jeg kan forstå at de er nødt til at lade som om at de har handlet ret. For hvis de erkender deres fejl vil hele deres tv-imperium falde til jorden med et brag (det vil det nok gøre engang alligevel). Den langhårede Wendy, har profeteret at Lakeland “vækkelsen” ville brede sig over hele Amerika. Om den også skulle brede sig til resten af verden kan jeg ikke huske. Så derfor kan de jo ikke gå ud bagefter og sige at de tog fejl. Det er for ydmygende.Se der er Jesus
Men det allerværste der er blevet profeteret fra Wendys side er da hun forudsagde, at Jesus selv ville dukke op og være med til et bestemt møde. Todd Bentley læste selv profetien op til et af hans møder. Det var først efter han havde oplæst det, at han fandt ud af det kunne være et problem at sige det. Derfor begyndte han bagefter at ændre lidt på, hvordan man skulle forstå denne profeti. Men da var det for sent. Han havde eksponeret Wendy som det hun er, en falsk profet.

Definition på en falsk profet
Nu tænker du måske; nej nu stopper du lige, du kan ikke påstå at Wendy fra God TV er en falsk profet. Nej ikke udfra min egen vurdering. Men bibelen er helt klar hvad dette angår. Jesus siger selv i Mattæus 24.23-28:

“Hvis nogen da siger til jer: Se, her er Kristus! eller: Her er han! så tro det ikke; for der skal fremstå falske kristus’er og falske profeter, og de skal gøre store tegn og undere for om muligt at føre selv de udvalgte vild. Nu har jeg sagt jer det forud. Siger de derfor til jer: Se, han er i ørkenen! så gå ikke derud. Eller: Se, han er i kamrene! så tro det ikke. For som lynet kommer fra øst og lyser helt om i vest, sådan skal også Menneskesønnens komme være. Hvor ådslet er, dér vil gribbene flokkes.”

Det er præcist hvad Wendy har gjort. Hun har sagt; her er Han, her vil Han komme. Men Jesu ord er helt klare angående folk der siger sådan. Han siger tro det ikke. Det er falske profeter der siger sådan, og Wendy har med sin profeti om hvor Jesus vil dukke op, defineret sig selv som en falsk profet udfra skriften. Der er meget her som man må erkende har været fejl når det kommer til stykket. Men hvis Rory og Wendy godt ved at de er i problemer, så er det ikke noget der kommer til udtryk på deres hjemmeside. Det man ser der lige nu, er i stedet en masse læserbreve fra folk der synes at Rory og Wendy er så gode til at være vise i denne sag, og glæder sig over at de støtter Todd i denne svære situation han er i. Hvis man analyserer brevene lidt, så er det breve der sætter Rory og Wendy i et meget positivt lys. Men nu regner jeg heller ikke med at de mails er repræsentative. For jeg er sikker på at de har fået rigtig mange mails som bestemt ikke har været ligeså positive.

Der vil dog komme en dag hvor Rory og Wendy vil erkende deres fejl. Jeg håber inderligt for dem at det vil ske i rette tid, dvs at det må ske i den tid de har her på jorden. For hvis de først fortryder mens de står foran Gud, vil de fortryde det så bitterligt som noget overhovedet kan fortrydes. Den dag vil de hellere gemme sig under den største sten der findes, end at høre Guds dom over dem. Også selvom den sten vil mase dem totalt.

Det er i dette liv vi har brug for at erkende vores fejl. For hvis vi først erkender det på den anden side af døden, er det for sent.

Share on Facebook

5 Responses to “Ledere der ikke vil erkende deres fejl 3”

 1. Linealis Says:

  Der er nogen, der kan lære af Norsk Oase/a> (men det bedste er selvfølgelig slet ikke at begå fejl 😛 ).

 2. René Vester Says:

  Ja det tror jeg du har ret i. Jeg synes ikke at de tør melde helt klart ud hvad der præcist var forkert, det bliver lidt en mudren rundt. Men ikke desto mindre kan det være en udemærket start på erkendelse af fejl. Jeg synes det ser ud til at Svensk Oase er mere bibelsk funderede end norsk og dansk oase. Men det er kun noget jeg kan sige på baggrund af få oplysninger om det svenske.
  Men for ikke at lyde for negativ, så synes jeg faktisk at det at norsk Oase går ud og erkender, at dette er et område hvor folk er splittede, og der kan være god grund til at være splittet, det er bestemt værd at tage hatten af for. Mange andre steder forsøger man at holde den diskussion ude, eller nærmere sagt man prøver at ignorere den. At man ikke gør det i dette tilfælde, ser jeg som et positivt tegn.

 3. Linealis Says:

  Tja, jeg var der ikke, så om deres beklagelse er fyldestgørende skal jeg ikke kunne sige. Men tbw, så var Norsk Oase også blandt dem, der sendte folk til Lakeland, der kom hjem og var begejstrede for Todd Bentley.

 4. Morten Says:

  Jeg kan ikke forstå man kan have så travlt med andres profetier….

 5. René Vester Says:

  Hej Morten
  Jeg prøver ikke at underkende at profetier kan forekomme i dag. Men hvis der kommer profetier skal de også kunne tåle at blive testet i forhold til skriften. Der falder Wendys profeti helt igennem. Ikke nok med det, hendes andre profetier om hvad Todd Bentley ville blive brugt til af Gud er jo også slået helt fejl. Hvis Wendys profetier ikke kan tåle at blive set igennem med skriftens øjne, så får Wendys profetier højere autoritet end bibelen. Det tror jeg heller ikke at du er interesseret i skulle ske. For hvad skulle vi så stole på når skriften ikke længere er autoritet nok for os? Her vil jeg stole på skriften fremfor mennesker.

Leave a Reply