I forgårs skrev jeg om de ting der sker i kølvandet på nyheden om at Todd Bentley skal skilles fra sin kone. Der var bl.a. en Hr Peter Wagner som før havde støttet Todd Bentley og endda gjort det ret tydeligt, som sagde at han var blevet misforstået. Jeg synes nu ikke det han sagde var til at misforstå, dengang han støttede Todds mærkværdige “tjeneste”. Indlægget kan ses her.
Peter Wagner er ikke et særtilfælde hvad dette angår. Der er mange ledere i kristne kredse som begår fejl, som de ikke vil stå ved er fejl. At der bliver begået fejl, er hvad der vil ske. Det kan ikke undgås. Men måden vi forholder os til fejl, er med til at vise om vi er Guds mænd, eller om vi er vores egne mænd. En Guds mand vil erkende sin fejl, når han bliver opmærksom på den. Han vil ikke forsøge at bortforklare den, og gøre den mindre betydningsfuld. En sand Guds mand vil sige; jeg har fejlet. Har jeg noget bibelsk belæg for det? Ja, kong David var en mand efter Guds hjerte står der. Da han blev konfronteret af profeten Natan med hans synd med Batseba sagde han følgende:

“Da sagde David til Natan: »Jeg har syndet mod Herren.” anden Samuel 12.13

David kunne have valgt at hugge hovedet at Natan, pga hans anklager mod David. Det var jo noget af en ydmygelse at få at vide at han havde begået utugt med sin genbos hustru, og efterfølgende fået manden dræbt. Det var jo ikke ligefrem det som David ønskede at folket skulle tale om, når de omtalte deres konge. Han valgte istedet at erkende sin synd. Hvorfor spørger nogen måske? Fordi han var en mand efter Guds hjerte. Han ønskede at tjene Gud mere end mennesker, endog mere end han ønskede at tjene sig selv. Han anså ikke sin egen ære for at være noget særligt.

En historie fra vore dage
En amerikaner som har valgt at have en slags videotjeneste på youtube, Godtube o.l. var for et stykke tid siden kommet ind i en kirkeretning som han oplevede som det fællesskab han længe havde savnet. Han valgte derfor at promovere den i hans videoer, for han var rigtig glad for at være der. Han fandt dog ud af, at der var noget meget meget galt. Det viste sig at lederne i den kirkeretning mente at de havde ret til at leve i seksuel urenhed, fordi de var ledere. De syntes ovenikøbet at de havde bibelsk belæg for det. Da Steve Hetgow som han hedder fandt ud af det, blev han så ked af hvad han havde været med til at promovere, at han istedet for bare at fjerne hvad han havde sagt, indrømmede hans fejl. Videoen kan ses her: http://www.youtube.com/watch?v=Ujj6d_frm1I 

Steve gjorde det som Peter Wagner ikke gjorde. Han indrømmede at han havde været med til at lede folk væk fra den sunde lære. Han sagde til dem som havde stolet på ham, at han havde været utroværdig. Det var ikke den mest spændende af de videoer som Steve havde lavet, men måske en af de vigtigste. Den viste at han var en mand efter Guds hjerte. Er det ikke vigtigere at være en mand efter Guds hjerte, end en der bare ønsker at have sin ære i behold?

Som tallet i overskriften indikerer er dette starten på en serie. Jeg håber det bliver en kort serie. For jeg håber ikke der er alt for meget at skrive om hvad dette emne angår!

Share on Facebook

Leave a Reply