Den vigtigste bog man overhovedet kan læse er bibelen. Der findes ikke nogen bog i hele verden, som når op på bibelens niveau. Den er på samme tid den mest elskede, og den mest hadede af alle bøger. Bibelen er så hadet, at den er forbudt i flere lande. Specielt muslimske og ateistiske lande, (læg mærke til at det kun er i lande der bygger på kristne værdier som har religionsfrihed). Der er faktisk kristne der er døde i Europa, for at du og jeg kunne få lov at læse i bibelen.

Engang var det kun præster og munke der fik lov at læse i bibelen. Nogle af dem fik ovenikøbet kun lov at læse i det gamle testamente. Den blev kun læst op på latin, for det var åbenbart et meget helligt sprog mente nogen, spørg mig ikke hvorfor. Bibelen mente man ikke var for menigmand. Kun dem der var uddannede til det, fik lov at læse i den. Der var dog oprør på vej. William Tyndale en engelsk teolog, kunne se at bibelen var for alle, og valgte derfor at oversætte den til engelsk. En gerning som medførte at han blev den mest eftersøgte mand i hele Europa. Der lå en dødsdom på hans hoved. For han havde forbrudt sig mod kirken. Han blev til sidst fanget og brændt på bålet af kirkens mænd.

På bålet bad han en bøn, istedet for at forbande dem der brændte ham. Hans bøn var “Thus at the stake with a fervent zeal, and a loud voice, Lord! open the King of England’s eyes.” Åben kongens øjne, var hans bøn da han blev dræbt i 1536. I 1604 begyndte den daværende konge at få bibelen oversat så alle kunne læse den, og i 1611 udkom den mest kendte af alle oversættelser af bibelen nogensinde; King James Version (KJV). Dette var et afgørende gennembrud. Alle i England kunne nu læse bibelen på det sprog de talte og forstod. Bibelen var ikke længere lukket land. Men det var en dør der var blevet åbnet med de helliges blod. Det var ikke kun Tyndale der døde for denne sag. Mange har gået i døden for den bog som du og jeg, i dag kan læse frit i.

Læser du den? Kender du den bog? Lever du af det ord som Gud har fået nedskrevet i den? Der er kristne som Gud lod dø og som udgød deres blod, for at vise dig hvor dyrebar Hans ord er. Den bog er Guds ord til dig. Læs den og lær din Gud at kende igennem Hans hellige ord. Lad den ikke stå og trække støv på reolen. Men værdsæt den bog som Gud har sørget for er tilgængelig for dig.

Share on Facebook

Leave a Reply