Jeg så for nylig denne video på youtube, som er produceret af en ateist. Han laver her en satire på kristne der forsøger at komme med gudsbeviser, og det må jeg sige at han faktisk gør rigtig godt. Han har været god til at fange hvad det er for fejl kristne kan komme til at lave, når de kommer med cirkelslutninger og hvad man kan kalde “pretty lame” argumenter for Guds eksistens. Nogen af dem er dog ikke så “lame” igen, men burde kunne udtrykkes på andre måder. Men for en gangs skyld vil jeg anbefale at høre en ateist med en satirisk vinkel, vise hvor dumt det nogen gange kan lyde i andre folks øre, når vi ikke har undersøgt emnerne på tilfredsstillende vis. Eller sagt med andre ord når vi ikke lever op til det Peter skriver i hans første brev kapitel 3 og vers 15:

“men I skal hellige Herren Kristus i jeres hjerte og altid være rede til forsvar over for enhver, der kræver jer til regnskab for det håb, I har”

Og hvis man ikke tror det er nødvendigt, så burde man se nødvendigheden af det efter denne video.

Det betyder selvfølgelig ikke at vi skal undlade at give evangeliet til andre, fordi vi ikke synes vi er i stand til det på tilfredsstillende vis. For det er vi jo alligevel aldrig. Men at vi i vores evangelisation forsøger at blive bedre, og skarpere ved at undersøge ordet, og lære det at kende, og begynde at tænke over de spørgsmål vi hører fra folk, istedetfor bare at give dem et færdiglært universal-svar.

Share on Facebook

Leave a Reply