I de forløbne dage har jeg haft lidt skriverier omkring frikirker (se nedenstående links), som har givet plads til at praktiserende homoseksuelle kan optræde til kirkelige arrangementer. Når jeg skriver om den slags, sidder der selvfølgelig nogen og tænker, at ham René bare hader homoseksuelle, og han er nok en  intolerant nar som synes alle skulle være som ham. Det er man velkommen til at tænke, men det er bare ikke sandheden.

Jeg ønsker faktisk at leve i et land, hvor der også er plads til homoseksuelle. Ligesom jeg også ønsker at bo i et land hvor der er religionsfrihed. Jeg ville ikke bryde om om at bo i et land hvor kun en religion var tilladt, også selvom det kun var kristendom der var tilladt. Den form for styre er jeg ikke tilhænger af.
Jeg har heller ikke noget imod at arbejde sammen med folk der er homoseksuelle. I fald jeg havde min egen virksomhed og skulle ansætte nye folk, ville jeg heller ikke have noget problem i at ansætte en der sagde han/hun var homoseksuel, hvis jeg kunne se at det var lige præcis den person der var brug for i virksomheden, pga de evner og kompetencer som vedkommende havde. Jeg ønsker selvfølgelig at ansætte den person som vil give størst gevinst for min virksomhed.
Så hvorfor kan jeg ikke acceptere når det sker i en kirke? Meget enkelt, fordi Guds ord ikke giver plads til det, og direkte forbyder det. Og jeg sætter Guds ord højere end mine egne ønsker. Dem der skal tjene i kirken må være overgivne, og må ikke være folk som lever i åbenlys synd. Hvis min præst levede i åbenlys utroskab med sin kone, ville jeg da heller ikke acceptere det, af den enkle årsag at utroskab er en synd.

Så når jeg skriver om Linda Andrews som benytter sig af en praktiserende homoseksuel back up sanger. Så mener jeg bestemt ikke at det er forkert at Linda at benytte sig af ham. Det har jeg også påpeget før. Ligesom jeg ville ansætte den bedst mulige medarbejder, regner jeg med at Linda har valgt at benytte sig af Claus Christensen af de samme årsager. Han er så vidt jeg ved, en ret dygtig musiker og sanger. Men det betyder så også at det ikke er i kirkerne at Linda skal komme og synge, med sit back up kor. De kan synge alle mulige andre steder uden at kirkelige behøver blande sig i det. Men kirken er et sted hvor dem der tjener, skal være helliget Gud. Det er noget man i mange år, i mange frikirker har holdt højt. Det ønsker jeg at holde fast i, på trods af den udvikling der har været i et stykke tid.

Jeg ønsker ikke at man skal misforstå mig, og tro at jeg er ude efter Linda Andrews. Jeg ønsker ikke at anklage hende for noget, jeg regner jo med at hun ikke har forsøgt at skjule for kirkefolk, at en af hendes medarbejdere er en praktiserende homoseksuel. Men der hvor jeg ser der er grund til stor bekymring er de kirker, og kirkelige organisationer som inviterer hende med kor til at komme og synge. Det kan jeg ikke se nogen anden grund til at gøre end at hun har et kendt navn, og det synes jeg altså er for lidt at invitere en sanger på. En sanger i kirken skal kunne stå ved hvad der står i bibelen, og vise igennem sit liv at man faktisk mener sit kristenliv alvorligt.

Se de andre indlæg her:

Linda Andrews, homoseksuelle og Frikirkenet

Støtter Københavns Frikirke inddirekte homoseksualitet? Opdatering!

Share on Facebook

Leave a Reply