OBS: Dette indlæg kan godt misforståes som basunblæsning. Men det skal kun ses som en inspiration til at give evangeliet videre til andre. Jeg er ikke selv en udpræget evangelisttype. Det ved jeg fordi jeg kender folk som virkelig er evangelister med stort E. Men om man er evangelist eller ej, så kan man godt evangelisere. Vi behøver ikke alle gøre det lige meget, eller på samme måde. Men da jeg selv har brug for at blive opmuntret til evangelisation, tænkte jeg at dette indlæg kunne være med til inspirere andre.

Jeg var græsenke nogle dage i sidste uge. Så jeg havde alle tre børn alene hjemme, og tænkte jeg vi skulle tage ud og opleve noget udenfor huset. Så jeg sagde til dem at vi skulle en tur ned til havnen så de måtte tage noget tøj på der passede dertil. For det var ret blæsende den dag. Jeg selv tog en (synes jeg selv) pæn skindjakke på, som jeg ikke havde brugt i et stykke tid. Jeg plejer at have en pæn habitjakke på for tiden, som jeg føler mig godt tilpas i. Den er også fyldt op med de ting jeg plejer at have brug for. Som tegnedreng, kuglepen, traktater og businesscards etc. Men nu havde jeg min skindjakke på, og taget min tegnedreng med i dens lomme.

Efter turen på havnen og en is, spurgte jeg børnene om de ville med op og se et historisk sted som lå i nærheden. Det ville de gerne og så tog vi afsted. Efter at have undersøgt det historiske sted, kiggede vi på udstillingen. Der var ikke andre på det tidspunkt, det er ikke et historisk sted der bliver besøgt så meget udenfor turistsæsonen. Men så kom der en bus, fyldt med pensionister. En af de der busture for primært ældre folk der gerne vil have en tur, hvor de kan drikke noget kaffe, spise en kage, og måske få en lille snaps i kaffen (og det fik de). Så pludselig er der en stor mængde mennesker omkring mig, som alt andet lige er taget afsted på tur for at få tiden til at gå. Jeg tænkte automatisk at min gode ven Cameron som er udpræget evangelist, ville rende rundt og give traktater, da det var så åbenlys en god mulighed for at gøre dette. Men nu var Cameron ikke lige med. Der var kun mig. Så jeg stikker hånden ned i min højre brystlomme, hvor jeg plejer at have mine traktater. Der fandt jeg EN traktat. Der var kun EN enkelt tilbage. Det synes jeg jo var lidt slapt, når der nu var så mange mennesker. Så jeg lod børnene lege lidt mere og sagde så til dem at nu skulle vi hjem. Jeg satte dem ind i bilen og kiggede så efter i bildøren om der ikke var flere traktater der. Jeg plejer at have en god bunke der, men der var kun fire tilbage. Nåh det var da bedre end en. Så nu kunne jeg gå hen til nogle af dem og give dem nogle traktater så der var flere der kunne få, og så gjorde jeg det. “Hej og håber I nyder det dejlige vejr. Jeg har nogle gåder her som jeg godt vil give jer, og som kan give jer lidt at tænke over”. Fortalte dem ganske kort hvad det drejede sig om, og tog så og kørte hjem med børnene. Traktaten de fik er som regel en folk plejer at vise videre til andre. Så jeg havde det fint med at kunne give fire traktater ud. (Jeg beholdt den femte, for man ved aldrig om man møder en som man bare er nødt til at give en traktat).

Vær beredt
Men det var helt underligt pludselig at finde ud af, at man var ved at løbe tør for traktater. I de fleste af mine jakker er der traktater i, så jeg ikke behøver tænke på det. De er der bare. Men her kom jeg til at tage en jakke som ikke havde fået fyldt lommerne op for nylig, og ikke nok med det. Sidedøren i bilen var også ved at være løbet tør. Det var faktisk en ubehagelig situation. Sørg for altid at have en traktat på dig, du ved aldrig hvem du møder, og så er det godt at kunne give en evangelie-præsentation, som de kan tage med sig og læse, og som er lavet på en læsbar måde. Hov det mínder mig om at jeg har glemt at fylde bilen op. Sidedøren er stadig tom for traktater, det skal der lige gøres noget ved.

Her er Trish som er tilknyttet Way of the Master. Hun er i udpræget grad evangelist. Hun har gjort sin bil til en velsmurt traktatmaskine. Hun har måske gjort lidt meget ud af det, vil nogen nok synes. Men hun er ihvertfald beredt til tænderne med traktater. Du behøver nok ikke gøre ligesåmeget ud af det som hun gør. Men mon ikke vi er nogen som kunne trænge til at blive lidt inspireret af hendes begejstring for at forkynde evangeliet til de unådede?

Share on Facebook

Leave a Reply