Dette er et emne som jeg i lang tid har valgt at ignorere offentligt, selvom jeg har haft en mening om det. Kan kvinder være præster i Guds kirke, og i givet fald at det ikke er tilfældet, hvad er så kvindens rolle i kirken såvel som i hjemmet? Generelt set har jeg ikke ment at det var et emne som var så vigtigt at tage op. Jeg mener istedet at det er langt vigtigere at få fokus på den manglende forkyndelse af evangeliet i kirker, der ellers kalder sig evangeliske. Det mener jeg stadigvæk. Men jeg kan også godt se at dette emne har større betydning for den bibelsk funderede kirke, end man umiddelbart kan se med vor tids kirkeøjne.
Men kirkens ændrede opfattelse af kvinder som præster og forkyndere, ser faktisk ud til at have en sammenhæng med et udvandet budskab og en mindre fokus på evangeliet. Hvilket ganske rigtigt er en generalisering, da vi kan finde tilfælde af det modsatte. Men det vil jeg måske forklare en anden gang.

Men noget der er svært hvis man ønsker at komme ind på dette i dag kontroversielle emne, er at finde folk der kan formidle bibelens budskab og retledninger om dette, på en sund bibelsk og balanceret måde. Det kan nemt gå hen og blive noget lovmæssigt vrøvl, såvel som det kan ende i noget alt for medfølende humanistisk pladder. Men Mikkel Vigelius har holdt nogle ret gode og meget fine seminarer om dette emne. Jeg har fundet en her som vist nok er fra fra en af Nyt Livs sommerkonferencer. Den kan jeg godt anbefale.
Mikkel formår at undervise i det her, så det giver både kvinden og manden ære, i det som vi er skabt og kaldet til. Uden at nedgøre kvinden, eller ophøje manden. Samtidig går han også ind i kristendommens historie og viser hvordan og hvorfor kristendommen har været med til at frigøre kvinden mere end nogen anden har gjort. Rettere sagt, Jesus er kvindens frigører nummer et!

Jeg håber virkelig du vil tage dig tid til at høre denne rigtig gode undervisning som i større grad end man skulle tro, kan være med til at forberede kirken på den modstand som vil komme i fremtiden. En modstand som vi slet ikke vil være i stand til at stå imod i dag, hvis man ser på hvor lidt vi tager Guds ord alvorligt. Tryk på play eller højreklik og download til senere brug.

 

Share on Facebook

One Response to “Kvinden og mandens plads i hjem og menighed”

  1. Birthe Jensen Says:

    Fantastisk undervisning.
    Hvem er forfatteren til den bog han anbefaler? Der findes jo mange med samme titel.

Leave a Reply