Jeg bliver trist over at se de tilfælde hvor kirker der engang var evangeliske, i deres forsøg på at nå ud til folk her i julen, har smidt Jesus udenfor døren. At verden holder kristusløs jul, må de selv om. Men når kirker som påstår at være bibeltroende fokuserer mere på nisser, æbleskiver og juletræ end de peger på Jesus, så er det en fattig kirke. Kirkens opgave op til jul, burde istedet være at vise julen handler om at Gud blev menneske og bøjede sig helt ned til os, da vi ikke var i stand til selv at komme til Ham.

Jeg synes det er så bedrøveligt at kirker som påstår de er bibeltroende, ikke kan se at deres fokus på julen ofte er blevet kristusløs. De kirker der gør sådan har ikke fundet ud af hvor stor værdi evangeliet egentlig har. For hvis de vidste det, så havde evangeliet fået langt mere plads i deres juleaktiviteter, end det har. For når æbleskiver og nisser, bliver set i lyset af evangeliet, så blegner de totalt. Det er præsternes og prædikanternes opgave at få folk til at forstå. Men hvis de ikke engang selv forstår det, hvad så?

Eksemplet som fik mig til at skrive det her
Jeg ved godt at dette desværre forekommer mange steder. Men da jeg på Dominos hjemmeside så en artikel for pinsekirken i Aalborgs julearrangementer blev jeg simpelthen så ked af det. De har uddelt 4.000 brochurer som skal fortælle om det der foregår i deres kirke i december måned. I den fandt jeg intet om Jesus. Bagefter forsøgte jeg så at se om jeg havde overset det, ved at lave en søgning på navnet Jesus i deres bruchure. Her var hvad jeg fandt:

Ordet Jesus forekom 0 gange

Ordet Kristus forekom 0 gange

Ordet Betlehem forekom 0 gange

Ordet bibel forekom 0 gange

Ordet æbleskiver forekom 1 gang

Ordet nisse forekom 1 gang

Ordet juletræ forekom 3 gange

Ordet show forekom 2 gange

Ordet synd forekom 0 gange

Hvorfor sætte Jesus hen i hjørnet i juletiden, når det netop er ved jul at flest folk kommer i kirke? Skulle kirken ikke i endnu større grad prædike evangeliet om Gud der blev menneske, og kom ned til os syndere i endnu større grad op til jul? Det er jo der vi har muligheden for at give flere det dejlige budskab. Og ville det ikke vise at man er en rig kirke, når man har så meget tro på Guds ord, at man vælger at dele det mest værdifulde ud man har, nemlig evangeliet?

Du kan selv gå ind og se ovennævnte brochure på dette link: http://trial.emagcloud.com/eMagStudio/669df0aec1b8b068895f20ebc916d98e/Julekirke/index.html#/1/
Den er desværre bare en ud af mange andre kristusløse tiltag vi ser i mange kirker dag.

 

Share on Facebook

5 Responses to “Kristusløs jul i kirken er ikke en succeshistorie”

 1. Ewelyne Schneider Says:

  Man siger jo at julen er en fest til minde om Kristi fødsel, og næsten alle trosretninger som hævder at være kristne, fejrer jul. Men intet tyder på at Jesu disciple i det første århundrede fejrede sådan en højtid. Bogen Sacred Origins of Profound Things siger: „I de første to hundrede år efter Jesu fødsel var der ingen som vidste, og kun få der bekymrede sig om, hvornår han helt nøjagtig blev født.“

  Hvis du tager dig lidt tid til at undersøge emnet, finder du ud af at julen ikke har sine rødder i sand kristendom. Det er noget som mange bibelforskere fra forskellige trosretninger erkender. Med det i tanke er det ikke overraskende at det engelske parlament under Oliver Cromwell i 1647 bestemte at julen skulle være en dag hvor man gjorde bod, og i 1652 forbød man den fuldstændig. I årene fra 1644 til 1656 forsamledes parlamentet med fuldt overlæg den 25. december. Historikeren Penne L. Restad fortæller at „præster som prædikede om Jesu fødsel, risikerede at komme i fængsel. Kirkeværger kunne få bøder for at dekorere kirken med julepynt. Det var lovbefalet at forretningerne skulle være åbne i julen som på almindelige dage.“ Hvorfor tog man sådanne drastiske forholdsregler? Puritanske reformister mente at kirken burde undlade at indføre traditioner som ikke havde grundlag i Bibelen. De fordømte offentligt fejringen af julen ved at forkynde og uddele publikationer.

 2. Dan s Jacobi Says:

  Tak for din omsorg, René! Jeg er helt enig i, at teksten i brochuren faldet igennem og er alt for evangelieløs. Det er en stor fejl, som er taget til efterretning!

 3. René Vester Says:

  Hej Dan
  I så fald siger jeg undskyld for ikke at henvende mig til dig først. Det skyldes at jeg bare generelt er træt af pastorer som bare er afvisende overfor åbenlyse problemer i kirkerne.
  Overvejende tror jeg dog at en af årsagerne til at man har misset budskabet om Gud der blev menneske og kom ned til os syndere for at frelse os fra evig fortabelse, er at man er blevet så inspireret af konceptkirker ala Rick Warren og Bill Hybels som netop benytter sig af denne metode for at få folk ind i kirkerne.

 4. Morten Says:

  Apropos Rick og Bill, kan jeg kun anbefale denne dokumentar på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=kxY3VbBHTkY – Church of tares, af Elliot Nesch.

  Disclaimer: denne film bakker muligvis ikke op om min egen holdning eller teologiske ståsted, men er ment som en kommentar.

 5. René Vester Says:

  Hej Morten
  Ja jeg har for nylig set dokumentaren og jeg kan godt anbefale den, og havde derfor planlagt at skrive om den og vise den. Det har jeg gjort her: http://sand.omvendelse.dk/dokumentar-om-den-sogervenlige-kirkes-rodder-4539.htm
  Jeg synes den giver rigtig meget mening, og mener det er en af de bedre dokumentarer som ikke konkluderer for meget på løse rygter, men på dokumenterede begivenhender og udtalelser.

Leave a Reply