Er det kristendom der bliver forkyndt og udlevet i kirkerne, eller er det en dårlig efterligning der ikke har nogen frelseskraft. Spørgsmålet er provokerende for mange, men kirken mange steder i dag, er i så dårlig en stand, at man ikke længere kan se forskel på hvad kristendom er, og ikke er. Eksempelvis er meget af den liberalteologi som de evangeliske kirker holdt udenfor døren i halvfjerdserne, i dag blevet accepteret mange af de samme steder. Det er bestemt ikke en god udvikling. Michael Horton som er professor i systematisk teologi og apologetik, og den ansvarlige for det ugentlige tværkirkelige reformerte radioprogram White Horse Inn, har en klar mening om dette. Han har bl.a. skrevet bogen Christless Christianity, og har prædiket om fænomenet. Et kort koncentrat af dette kan man se i dette klip fra en prædiken af ham.

Hvis man efter at have set dette skulle få lyst til mere, er her en af de mest kendte udgaver af White Horse Inn. Her tager de Joel Osteen op som et klassisk eksempel på hvad kristusløs kristendom er, og hvor den i virkeligheden stammer fra. Dette er en virkelig god undervisning i hvordan man kan kende evangelisk forkyndelse fra uevangelisk forkyndelse. Hvis man aldrig har hørt White Horse Inn, bør man tage og give sig selv den mulighed at høre den her udgave, som er en af dem der også har skabt allermest debat.

Share on Facebook

4 Responses to “Kristusløs kristendom”

 1. Linealis Says:

  “Jeg tror der er mange andre, der kan skrive bøger om hvad Skriften siger, men det er ikke min gave” (citeret frit). Jo tak, men hvorfor kalder han sig så “pastor” (http://www.joelosteen.com/About/JoelOsteen/Pages/JoelOsteen.aspx)?

 2. Esben Nielsen Says:

  Linealis.. Det link gi’r en 404.

  Vil du ikke venligst levere et link der virker? ( har du linket til et javascript eller sådan noget?)

  Og er det et krav at man skal kunne skrive bøger om skriften, hvis man skal have lov at kalde sig “pastor”? Eller hvad er det du mener?

 3. Ib Jensen Says:

  @Esben: Linket virker, hvis du er hurtig nok til at stoppe det inden det giver en 404 og fjerner parantesen til sidst.

 4. Esben Nielsen Says:

  Aah.. 🙂 Mange tak!

Leave a Reply