“Da han havde sagt dette, blev han løftet op, mens de så på det, og en sky tog ham bort fra deres øjne. Som de nu stirrede mod himlen, mens han fór bort, se, da stod der to mænd i hvide klæder hos dem. De sagde: »Hvorfor står I og ser op mod himlen, galilæere? Den Jesus, som er blevet taget fra jer op til himlen, skal komme igen på samme måde, som I har set ham fare op til himlen.«” Apostlenes gerninger 1.9-11

Hvorfor står I og ser op mod himlen? spørger nogle engle disciplene om. Umiddelbart et underligt spørgsmål. For det er jo ikke hver dag, vi får lov til at se Jesus blive løftet op til himmelen. Hvilket også er medvirkende årsag til at vi fejrer denne dag, den er jo speciel. Men englene sagde alligevel HVORFOR. Og lige netop dette spørgsmål var hvad disciplene havde brug for at blive stillet. For efter dette spørgsmål blev stillet står der i vers 12:

“Så vendte de tilbage til Jerusalem fra Oliebjerget, som ligger tæt ved Jerusalem, kun en sabbatsvej derfra.”

Vi har så nemt ved at blive fascineret over enkelte begivenheder, som overnaturlige ting. Og overnaturligt må det have været at se Jesus blive løftet op i himmelen. Men det er ikke der vores fokus skal ligge. Vores fokus skal være at bygge på Jesu ord, og gøre Hans vilje. Og hans vilje er at vi prædike evangeliet for folkeslagene. Vi har ikke fået et kald til at dvæle ved specielle oplevelser, som ovenstående. Også selvom de er fra Gud. Disciplene kunne jo have lavet et hus der hvor de så Jesus stige til vejrs, og gøre det til at særligt helligt kristent område, for her tog Han afsted fra. De gik istedet hjem til Jerusalem, for det havde de fået at vide de skulle, og der skulle de få Helligånden, som ville give dem kraft til at prædike evangeliet. Og det fører til det næste punkt. Hvad er kendetegnet ved den Helligåndsdrevne kirke? Det er et spørgsmål som mange kirker har misforstået. Men der er nogle helt klare tegn på hvordan den kirke fungerer, som i vore dage desværre er blevet overset. I disse dage omkring Kristi Himmelfart og Pinsedag, vil jeg løbende komme ind på dette område. En del af de ting jeg vil skrive er kommet ved at høre prædikerne fra særlig tre forkyndere. Det er A. W. Tozer, Paul Washer og Steve Lawson. Jeg glæder mig til at dele dette, da det er noget jeg i lang tid har haft lyst til at skrive om.

Share on Facebook

Leave a Reply