Nej selvfølgelig gør de ikke det. For hvorfor skulle kristne udøve nogle hinduistiske øvelser som de selv siger kun er beregnet til at brænde karma af. Hinduerne udøver ikke yoga for at blive mere smidige eller for at få en sund krop. Yoga handler om at fastlåse sin krop i positioner som ikke er normale for et menneske. Alligevel er der i dag nogle som prøver at sælge noget så tosset som kristent yoga.

Men ikke nok med det, så så jeg på kristeligt-Dagblads hjemmeside en omtale af et sexmagasin for kristne. Når man holdt det magasin blev man ovenikøbet hver måned tilbudt kristent sexlegetøj. Det værste var faktisk ikke at der udkom et sådant magasin. For der er altid nogen som prøver at lokke penge fra kristne, med dårlige metoder. Nej det værste var at magasinet var anbefalet af præster. Hvilken præst med et ordentligt kendskab til bibelen ville dog anbefale et sexmagasin der anbefaler sexlegetøj til at peppe sexlivet op. Bare fordi det påstår at være et kristent sexmagasin. Tåbeligt, er det eneste ord jeg kan komme med.

Jeg har ikke valgt at vise billeder fra sexmagasinet. Istedet vil jeg vise en reklame for kristen yoga og give dem der har brug for et billigt grin en kort video med “kristen” yoga kvinder i såkaldte Moses positioner. Okay lad os kalde det tragikomisk. Det er nok et mere præcist ord for dette.

Share on Facebook

7 Responses to “Kristen yoga. De to ord passer da ikke sammen!”

 1. Kim Moberg Says:

  Hej Rene

  For et halv år siden faldt jeg over denne blog og video klip fra youtube, som jeg desværre ikke længere kan finde på deres side. Fandt dog et transcript af udsendelsen.

  Det er med Doug Pagitt fra Emerging church, er bland andet også er positiv over for kristen yoga.

  http://lastrow.wordpress.com/2007/09/13/doug-pagitt-and-john-macarthur-discuss-yoga-on-cnn/

  http://theconstructivecurmudgeon.blogspot.com/2007/09/john-macarthur-and-doug-pagitt-on-yoga.html

 2. René Vester Says:

  Hej Kim
  Ja jeg har set Doug Pagitts underlige udtalelser om yoga. Jeg har vist videoen fra CNN, hvor han bliver interviewet sammen med John Macartur. Den kan ses på dette link:
  http://sand.omvendelse.dk/kristen-yoga-%c3%b8%c3%b8%c3%b8h-what-52.htm

 3. Martin W Hansen Says:

  Hmm, hvorfor søren har kristeligt-Dagblad, stadigvæk ordet kristeligt? Det lyder da som et ret verdslig blad med sex-legetøj … suk.

 4. René Vester Says:

  Tja personligt synes jeg at Kristeligt Dagblad er en af de bedre aviser for kristne. For der får alle typer af troende lov til at komme til orde. Mens der i nogen af de andre medier for kristne er sat begrænsninger på hvad man kan udtale sig om. Flere steder er der ikke plads til at sige sandheden. Det kan man faktisk i KD. Ikke at jeg er enig i alt. Personligt havde jeg ikke noget imod artiklen, da det mere var en oplysning, som passede godt ind i KDs emner. Men jeg undrer mig stadig over at der er kristne der gider købe den slags.

 5. mette skov bhatia Says:

  Kristendom og yoga kan sagtens forenes. Jeg har stor glæde af yoga fysisk og mentalt. Det er som sukker. Når først du ved hvad det smager af kender du det. Prøv det før du udtaler dig. Kristen yoga kender jeg ikke til, men det lyder rigtignok lidt skørt, men hvem ved.

 6. mette skov bhatia Says:

  indisk yoga og kristendom kan godt forenes. yoga er ikke en religion. Når der tales om gud menes der guddommelighed, en tilstand som jeg forstår det. Jeg føler det er godt for både krop og sjæl. Alt uprøvet kan sammenlignes med sukker. Før du prøver det kender du ikke effekten. Prøv de “mærkelige” stillinger før du udtaler dig. De føles nemlig ret gode. Ang. kristen yoga ved jeg ikke. Selvfølgelig lyder det da underligt, men hvad ved jeg. Jeg har ikke prøvet det.

 7. René Vester Says:

  Kære Mette
  Du ved jo ikke noget om jeg har prøvet yoga eller ej. Det er en konklusion som du har nået frem til uden basis. Men om så jeg ikke havde prøvet det ville din argumentation for at prøve det falde helt til jorden. For hvad nu hvis jeg sagde prøv heroin det kan sammenlignes med sukker, du vil finde ud af at det smager rigtig godt. Og det ville jeg jo have ret i. Der findes ikke et stof som Heroin der giver så fantastisk en form for velvære. Hvilket også er medvirkende årsag til at man blive afhængig. Jeg regner med at du godt kan se at det ville være forkert at argumetere for heroin på den måde. Men af samme årsag er din argumentation også forkert.

  Yoga skriver du er ikke en religion. Men du burde vide som yogaudøver at det hænger sammen med religion og at flere guruer fra Indien synes vi vesterlændinger er godt tossede når vi tror vi kan adskille yoga fra deres religion. Yoga er jo også kun skabt for at brænde karma af. Yoga blev ikke startet for at få en sund krop, tværtimod. Det er stadig “mærkelige stillinger” hvad enten du vil det eller ej, og stillinger som er beregnet til at brænde karma af. Med andre ord så er yoga en måde at gøre sig til et bedre menneske på. Men da det er ens selv der forsøger det vil det gå galt, fordi vi mennesker ikke i egen kraft formår at blive bedre. Vi er nødt til at blive forvandlede ved at blive født på ny. Det kan vi kun blive ved at omvende os fra vores synd og give vore liv til Jesus!

Leave a Reply