I snart en måned har jeg arbejdet på at færdiggøre en prædiken, som jeg bare har vidst at jeg var nødt til at prædike. Jeg har set på lignelsen om den fortabte søn og opdaget at hvis vi læser den historie udfra den kontekst og den tid som den blev fortalt i, så åbner lignelsen sig for os på en forbavsende måde. Jeg har ofte hørt folk prædike om den fortabte søn, men kun ganske få gange har jeg hørt folk prædike den udfra det der står i bibelen. Mange gange har man læst budskaber ind i den istedet.

Nogle har sagt den handler om børneopdragelse, andre at den handler om at Gud hjælper den der hjælper sig selv. Hvilket er en ret ubibelsk fortolkning må jeg nok sige. Mens andre igen har analyseret sig frem til at den handler om hvordan vi kan blive virkelig rige.

I prædikenen vil jeg tydeligt og udfra det skriften selv siger, vise hvem de to sønner er i lignelsen, og hvem Faderen er. Hvem de er billeder på er nu ikke noget der er særlig skjult. Men lignelsen viser nogle karakteristika ved disse personer som er ret bemærkelsesværdige, og som viser hvem vi mennesker er, men i særlig grad hvem Gud er. Dette er en prædiken som jeg tror har et særligt formål, fordi den har noget meget vigtigt at fortælle til både kristne som ikkekristne. Så jeg ser frem til snart at lægge den her på siden.
Flere læsere har skrevet til mig at der mangler forkyndelse på dansk. Det er sandt. Når der endelig er nogen der tør stå frem og prædike et klart Guds ord, mister de ofte deres prædikestol. Hvilket minimerer udbuddet af gode prædikener.Det behøver nu ikke at være et problem at miste sin prædikestol. John Wesley mistede også sin, fordi han prædikede for klart et Guds ord. Men han fandt ud af at Gud havde givet ham en anden prædikestol. Den var bare ude på gaderne og torvene. Se mere om John Wesley her.

Jeg forventer senest at offentliggøre prædikenen om den fortabte søn her på lørdag.

Share on Facebook

Leave a Reply