Ja, det kan være en ret bedrøvelig ting, når en kirke skal lukkes. Men den måde det har haft fokus på i medierne de sidste dage, er faktisk ikke noget jeg er irriteret over. For hvis det ikke kan bære, så lad det falde. Hvis de kirker var ledt af Gud, så tror jeg bestemt de ville have stået i dag. Det er nu ikke kun folkekirker der lukker dørene (det var dem medierne havde fokus på), der er også hvert år en del frikirker der lukker ned. Det synes frikirkefolket jo selvfølgelig er helt forfærdeligt. Men lad os da lige prøve at finde ud af hvorfor at der bliver lukket ned. Skyldes det ikke reelt set at Guds ord ikke bliver forkyndt? Skyldes det ikke at det ofte er et andet evangelium der bliver prædiket? Og hvorfor skulle jeg gå i kirke hvis det ikke er Guds ord, men et andet evangelium? Så ville jeg da finde et andet sted.
Det er der desværre mange kirker der ikke har fundet ud af. De vil hellere prøve at lave bibelens budskab om, så det bliver “Lev dit bedste liv nu” eller “der findes ikke noget Helvede” eller lad os holde Jazz kirke eller natkirke, eller få folk til at falde om og rulle rundt på gulvet fordi en prædikant med en dårlig teologi kommer forbi og siger “det er det nye Gud gør”. Hvis vi fortsætter af den vej, så vil vi kun få flere lukkede kirker, for der vil ikke være nogen velsignelse over det, når vi glemmer at forkynde Guds ord. For det er et ord der frelser og omvender folk så de kan se hvem Gud er.
Jeg er træt, ja undskyld mig, men jeg er virkelig træt af folk, der siger at de har fundet ud af hvad det nye er som Gud vil. Jeg er træt af folk der siger at det må ske ved at folkekirken fornyer sig, med nye moderne tiltag, eller ved at undgå talen om Helvede og andre negative ting. Jeg er træt af frikirkefolk der siger at vi må prædike et mere relevant budskab (siden hvornår er evangeliet blevet irrelevant). Jeg er træt af dem der siger at folkekirken er en dinosaur, og at frikirkerne er Guds svar på alt kirkeligt. Jeg er træt af dem der siger at husmenigheder er fremtiden for Guds folk. For jeg har set så mange husmenigheder starte op og næsten ligeså mange lukke ned, så jeg kan ikke se at det skulle være løsningen.
Løsningen på kirkens problem er at prædike Guds ord igen. Lad Guds ord få plads i kirken igen, for det er det den er til for. Så skal vi se at Gud velsigner, og sørger for at Helvedes porte ikke kan holde stand imod den. For det har Jesus lovet os.

Om det så sker i folkekirke, frikirke eller husmenighed, er jeg ret ligeglad med. Bare det er Guds ord der bliver forkyndt. For jeg vil ikke sætte Gud i en bås og sige Gud kun virker i en bestemt slags kirke. Gud virker igennem sit ord, så prædik det mens tid er.

Share on Facebook

One Response to “Kirker lukker, er det så forfærdeligt?”

 1. Martin W Hansen Says:

  Mmm tænker at der er tale om Dødsrigets porte, og dødsriget kan ikke gøre krav på kirken (få magt over kirken), for Jesus Kristus har nøglerne til dødsriget, således at den kristne går direkte hjem til Jesus når han dør, frem for at blive fængslet i dødsriget.

  “Jeg sagde: Midt i mit liv går jeg bort, i _dødsrigets porte_ holdes jeg fanget resten af mine år.” (Es 38,10)

  “Og jeg siger dig, at du er Peter, og på den klippe vil jeg bygge min kirke, og _dødsrigets porte_ skal ikke få magt over den.” (Matt 16,18)

  “Jeg var død, og se, jeg lever i evighedernes evigheder, og jeg har _nøglerne_ til døden og _dødsriget_.” (Åb 1,18)

  I Jesu ufattelige nåde, kh
  Martin

Leave a Reply