Hvordan kan man kende en falsk profet fra en sand profet? Der er to svar på det spørgsmål. Du kan kende dem på det de siger, men også på det de ikke siger. Rob Bell, som jeg er kommet en del ind på her på bloggen er faktisk nem at fange i ord, selvom man ikke skulle tro det, når så mange vælger at tro på ham, fremfor sandheden.

Men der er også dem som vi kan kende på det de ikke siger. Det vil være sjældent at en falsk profet taler om Guds hellighed. De kan måske godt finde på at sige at Gud er hellig (sådan lidt henslængt ), men de vil ikke bruge meget tid på at forklare Hans hellighed, og hvilke konsekvenser det har for os mennesker. De vil heller ikke tale meget om synd. De vil måske tale lidt afslappet om det, og måske ovenikøbet lave lidt sjov med det fra prædikestolen (dermed viser de at de ikke har Gudsfrygt). Men de vil ikke definere hvad synd er. De vil måske nøjes med at sige at det er at ramme ved siden af, hvilket faktisk er at ramme ved siden af, for det er kun en meget lille del af hvad synd er. Du kan læse hvad synd egentlig er, ved at klikke på denne tekst.

Hvorfor vil de falske profeter ikke tale om disse to emner? De svarer selv på det med at folk skal ikke føle sig utilpasse, og undskylder med at Gud nok ikke ønsker at fordømme folk. Man skulle tro at disse mennesker aldrig havde læst bibelen, med sådanne ubibelske udtalelser. Ved de ikke, at der er bedrøvelse efter Guds ønske, og bedrøvelse efter verdens forstand. Bedrøvelse efter Guds ønske fører til omvendelse (2 kor 7.9-10). Hvis mennesker ikke ser sig selv som syndere i Guds øjne, og de ikke har den fjerneste forståelse for hvad Guds vrede er, så har de ingen grund til at omvende sig. Har de ikke omvendt sig, står de alene overfor Gud på dommens dag, og går fortabt for evigt.

En falsk profet vil prædike fred og ingen fare, mens en profet fra Gud vil sige sandheden uden at frygte mennesker, men med Gudsfrygt. Den falske profet vil gøre sig polulær hos mennesker, men i sin adfærd vil han vise at han hader Gud, og hellere vil gå sin egen vej. Læs her hvad Ezikiel skriver om de falske profeter der prædiker det der kildrer folk i ørerne.

Ezikiel 13.10-16 “De fører mit folk vild og siger, at der er fred, skønt der ikke er fred; folket bygger en væg, og de pudser den med kalk. Sig derfor til dem, der pudser væggen, at den vil vælte; når regnen skyller ned og haglene falder, når orkanen bryder løs, så vælter væggen. Vil man så ikke sige til jer: »Hvor er den kalk, I pudsede med?« Derfor siger Gud Herren: I min harme lader jeg orkanen bryde løs; i min vrede lader jeg regnen skylle ned, og fordi jeg er vred, falder der ødelæggende hagl. Muren, I pudsede, river jeg ned og jævner med jorden, så grundmuren blottes; byen falder, og I omkommer. Så skal I forstå, at jeg er Herren. Jeg giver min harme frit løb mod væggen og mod dem, der pudsede den, så man siger til jer: »Væggen er borte, og de, der pudsede den, er borte!«  Det var Israels profeter, der profeterede om Jerusalem og havde syner om fred, skønt der ikke var fred, siger Gud Herren.”

Share on Facebook

4 Responses to “Kend de falske profeter”

 1. Brian Says:

  Hejsa, jeg er en person der tror på Jesus, men har været et smut
  inde i trosbevægelsen, og nu er jeg lidt forviret omkring hvilke
  kirke der er værd at komme i, kan i hjælpe mig? hvor kommer i, og
  hvad kan i anbefale af kirker, jeg savner virkeligt andre kristne at komme sammen med.
  tak for hjælpen

 2. René Vester Says:

  Hej Brian
  Da det ikke er omvendelse.dks opgave at pege på et specielt kirkesamfund, har jeg sendt dig en mail istedet. Jeg vil selvfølgelig gerne finde ud af om der er en god kirke i dit lokalområde. Hvis ikke kan jeg måske finde hjælp hos mit netværk.

 3. Kresten Says:

  Hej Brian og René.

  Jamen, må jeg så ikke have den glæde at byde jer med til enten gudstjeneste i Kristi Kirke i København hver søndag kl. 16, eller til en bibeldebat i kantinen på Copenhagen Business School ved Frederiksberg Metrostation hver mandag kl 17.30-ca.18?

  Her samles vi som kristne, med den samme passion for Jesus og evangeliet, og fokuserer vi på, hvad det vil sige at være Jesus´ discipel, og hvordan vi kan komme så tæt på Gud som muligt, og dermed lade ham velsigne vores liv.

  Kærligst Kresten, 22 67 66 90

 4. Markus Says:

  Bliver nødt til at kommentere overstående invitation, da emnet er falsk lære..
  Vedrørende “Kristi Kirke i København” var jeg nu en tur til deres julegudstjeneste d.19 dec. i håb om at høre et klart juleevangelium..

  Emnet var “Fred med Gud (forsoning)”
  Der var tre trin til fred med Gud og at blive forsonet med Ham.
  1. Dåb (voksendåb)
  2. Have en daglig relation med Gud
  3. Komme på Guds betingelser

  Ifølge bibelens evangelium, som bliver godt præsenteret mange steder på denne hjemmeside, er dette jo en kættersk fremstilling af evangeliet.

  Rom 3:28 “For vi mener, at et menneske gøres retfærdigt ved TRO, uden lovgerninger.”

  Dog kan jeg ikke undlade at sige, at medlemmerne var rigtig flinke og sjældent man møder sådan en gæstfrihed i kirker i dag.

Leave a Reply