OBS: Pga overvejelser er dette indlæg blevet ændret. Ændringen ses i afsnittet ”Ændring af indlæg”.

I starten af sommeren skrev jeg en kommentar til en artikel på Frikirkenets hjemmeside Domino-online.dk Det var en artikel om Pinsevækkelsens sommercamp, som havde fået en ny gæstetaler som hed Phil Pringle, som afløser for Sunday Adelaja, som er en trosprædikant fra Ukraine. Til den artikel skrev jeg at det var godt at Pastor Sunday Adelaja havde aflyst, da han jo tilhørte en søgervenlig del af trosbevægelsen. Jeg kunne ikke forstå hvorfor man overhovedet inviterede en fra trosbevægelsen, (selvom jeg havde en mistanke). Men jeg skrev så at jeg undrede mig over at man kunne invitere Phil Pringle istedet. Da jeg ikke nogen steder kunne se og høre at han prædikede evangeliet om Jesus Kristus. Det lignede langt mere det som Michael Horton kalder Kristusløs kristendom. Men jeg stillede så det spørgsmål som ingen har villet give mig svar på, selvom jeg har stillet det op til flere gange i debatten, man ville hellere sige DØM IKKE, som reelt set i denne sammenhæng betød “Hold din mund”. Spørgsmålet som man ikke kunne tåle eller svare på var:

“Jeg vil gerne høre om der er nogen der kan vise mig hvorhenne Phil Pringle prædiker et ordentligt omvendelsesevangelium? For jeg vil gerne tro det bedste om ham.

Det fik så Kim Moberg (som vist nok tilhører pinsevækkelsen), til at stille mig nogle spørgsmål under kommentarerne der, og vi fik faktisk en ret god debat, på trods af at vi ikke var enige om alt. Men det var virkelig en fornøjelse at debattere med ham!. Men så kom der nogen kommentarer fra nogen der var sure over at jeg kunne finde på at stille tvivl om det man kaldte “Guds mænd”. Det svarede jeg så på, men fik ikke nogen tilbagemeldinger fra dem. Men nu blev det så for meget for Dominos redaktør Poul Kirk. (Til de uvidende kan jeg sige at Domino er et såkaldt kristent livsstilsmagasin, som er udgivet af frikirkenet). Poul Kirk kom nu med nogle angreb på mig, som desværre ikke gav mig svar på mit spørgsmål om Phil Pringle. At han angreb mig, er han i sin fulde ret til. Det generer mig ikke. Jeg bedømmer selv andre, så hvis jeg ikke kan tåle at blive bedømt, ville jeg være en hykler.

Poul Kirk spørger, men ønsker ikke svar
Jeg fik svaret på Poul Kirks kommentar, som nu blot blev til et yderligere angreb. Dette bestod i en række spørgsmål som han skrev han godt ville have Dominos læsere fik svar på. Spørgsmålene tror jeg desværre ikke han havde tænkt ordentlig igennem. For de samme spørgsmål undergravede flere af de kirkeledere der er en del af Frikirkenet, samt flere troshelte fra bibelen. Det har da også vist sig, at han nok ikke ønsker svar. For efterfølgende er mine kommentarer på Dominos hjemmeside blevet gjort til spam, så derfor er der ikke længere mulighed for mig at svare på dem der. Det er sket på trods af at jeg har fulgt deres regler, som de selv har gjort tydelige for ev. kommentatorer. Regler som jeg har vist at jeg respekterede. Cameron Buettel fik dog skrevet nogle spørgsmål til Poul Kirk efterfølgende, som Poul Kirk ikke har vist tegn på at ville besvare. Jeg tror Poul Kirk tror at der ikke er nogen ser artiklen mere. For den er ikke til at finde på forsiden mere, og de har heller ikke nogen søgemekanisme på den side.

Ændring af indlæg:
Her havde jeg oprindelig skrevet at jeg godt ville give Poul Kirk svar på hans spørgsmål alligevel, men så gøre det her på denne side, eftersom jeg ikke havde mulighed for at besvare på Dominos mere. Jeg har dog efterfølgende tænkt, og talt med andre om dette, og nået frem til at det vil jeg ikke gøre alligevel. Det kan meget nemt komme til at se ud som om det her er en personhetz imod Poul Kirk, hvilket jeg ikke ønsker. Samtidig ville nogle af svarene på hans spørgsmål betyde at jeg ville komme ind på historier om folk som jeg ikke kan se nogen grund til at komme ind på. Jeg har ikke noget imod at skrive om det forkerte der foregår i vore kirker, men det er ikke altid det er nødvendigt at sætte navn på. Men i generelle termer vil jeg godt svare på Poul Kirks spørgsmål, men så det ikke hænger nogen ud ved navn. Men indlæggene om dette vil ikke henvise til det jeg her har skrevet, da jeg ikke kan se nogen grund til det, andet end mudderkastning hvilket jeg helst vil undgå. Det betyder dog ikke at jeg aldrig vil kunne finde på at nævne Poul Kirks navn igen. Hvis han har stillet sig som repræsentant for frikirkenet i medierne, så må han jo også være parat til at blive bedømt offentligt. Ellers ville han jo ikke være en tilfredsstillende repræsentant.

Jeg er stadig skuffet over hans måde at henvende sig til mig på. Jeg synes ikke det er passende for en pastor. Det han burde have gjort var at svare på mit spørgsmål om Phil Pringle. Men pastorer laver også fejl.

Der er dog en ting som jeg godt vil skrive om Poul Kirk og som jeg havde forberedt læserne på, og det var om det jeg godt kan lide ved Poul Kirk. Den kan ses på dette link.

Den omtalte artikel og kommentarerne kan ses på dette link til Domino, og link til dette indlæg er selvfølgelig sendt til Poul Kirk.

Share on Facebook

2 Responses to “Kan Poul Kirk fra Frikirkenet ikke tåle spørgsmål?”

 1. René Vester Says:

  Jeg har fundet ud af at den kommentar som jeg skrev for en lille måned siden, på Dominos hjemmeside, nu endelig er blevet godkendt. Den har ligget og ventet på godkendelse fordi jeg nøjedes med at bruge mit fornavn og fordi jeg brugte en anden mailadressem end den jeg ellers benytter mig af. At man først godkender den efter jeg har skrevet hvad jeg har i ovenstående, virker underligt på mig. Men det ændrer ikke på at man havde gjort mine oprindelige forsøg på at kommentere til spam, på trods af at jeg ikke havde overtrådt reglerne på deres side.

  Men selvom min kommentar nu er kommet på, så ville jeg dog langt hellere ønske at man havde svaret på mit spørgsmål, istedetfor at blive vred på mig. Jeg synes nu ikke det var noget farligt spørgsmål, men et vigtigt spørgsmål jeg kom med. For jeg mener at det er vigtigt at dem man inviterer til at komme og tale, også prædiker et budskab der er i overenstemmelse med bibelen? Er det en forkert mening at have?

 2. Uni Danyar Says:

  Blot til eftertanke!
  Der sker nogle gange det, “at der hvor Guds ånd forsvinder ud- kommer religion ind”

  Da Gud skabte Jorden og Menneskene brugte han ikke så mange ord- han sagde blot “der blive lys”. Jesus talte også om at være ” et lys på vor sti”

  Gud velsigne Jer!

Leave a Reply