Jeg har før skrevet at jeg i princippet er modstander af at man skifter menighed, bare fordi man ikke er enig i alt. Det mener jeg stadigvæk. Men hvis min kirke inviterede en der lever, og forsvarer et liv med sex udenfor ægteskab til at tale, så ville jeg overveje mit medlemskab meget kraftigt. Hvorfor så det, er det ikke at være lidt pernippengryn ville nogen desværre mene. Her er der to svar. Ja, set i vore dages lys vil det være at tage tingene lidt for højtideligt. Men set i bibelens lys, så er der noget galt hvis man kan finde på at invitere en sådan prædikant.

Jamen René, der er da ikke nogen fornuftige kirker der ville kunne finde på det. Nej der har du ret, ingen fornuftige, men der findes åbenbart nogle kirker der er så ufornuftige at de har valgt at invitere Johannes Møllehave til at tale. Og det er ikke for at være ude efter Johannes Møllehave at jeg skriver dette, han er jo bare en fortabt sjæl der har misforstået evangeliet. Jeg synes bestemt at Møllehave er fascinerende. Jeg har ikke noget imod at høre ham tale om Shakespeares teaterstykker, Fjodor Dostovjevskis bøger og Søren Kirkegaards tanker og værker. I alt det har han nogle meget interessante tanker, men at tale i kirker som engang har stået for bibelsk kristendom er at gå for langt.

Hvorfor nu det? Ja for det første er det galt nok at manden er universalist, og dermed mener at alle kommer i Himlen, ja selv Hitler påstår Møllehave lever i Himlen med sin frelser. Men som om det ikke er nok, så står Møllehave også for fri sex tanken. Mens han har været gift med Herdis Møllehave levede de i et åbent forhold, der gjorde at de kunne få deres seksuelle behov tilfredsstillet hos andre. De sagde selv at det var med til at berige deres liv. Men dermed har de også lokket flere andre i fordærv ved at være fortaler for denne livsstil. Møllehave har aldrig omvendt sig fra denne livsstil, der er ingen anger at høre fra ham hvad denne totalt ubibelske livstil angår. Læs gerne hvad Jørn Nielsen har skrevet i den Luthersk Missionske blog “Nyt i natten” om dette emne. 

Hvad det er for kirker der har inviteret Johannes Møllehave til at tale vil jeg ikke udbasunere her. Jeg bryder mig ikke om at hænge bestemte kirkesamfund ud, fordi der også i de kirkesamfund stadig findes gode kirker. Og jeg ønsker ikke at sætte alle over en kam. Men da jeg hørte det, tænkte jeg at det måtte ud her på bloggen. Men de kirker som det drejer sig om, er nogle der arbejder på at blive accepterede i samfundet og få et godt renomme. Undskyldningen for dette er at så kan de nå flere med evangeliet. Men venskab med verden er stadigvæk fjendskab med Gud. Og vil vi nå verden med verdens principper, eller med Guds principper?

Share on Facebook

2 Responses to “Kan man invitere en fortaler for fri sex til at tale i kirken?”

  1. Linealis Says:

    Jeg tror faktisk ikke at den side af Johannes Møllehave er særligt kendt. Jeg har kun hørt det én gang før.

  2. René Vester Says:

    Nej det er ikke noget som Møllehave længere bruger til at markedsføre sig selv. Men det var noget han sørgede for at give en del fokus på i halvfjerdserne, og det har vist sig at han aldrig har omvendt sig fra det. Men han har til gengæld flere gange vist sig som tilhænger af universalismen. Personlig synes jeg det er synd for Møllehave at han vælger at tro på noget af bibelen, men vender sig fra den del han ikke bryder sig om. Men det værste er at vi kan finde på at lukke vores kirker op for denne mand som ikke er kendt for at prædike et fuldt evangelium. Men måske er det reelt set fordi vi mange steder ikke forkynder det fulde evangelium. Jeg vil nok forklare hvad jeg mener med det mere uddybende en anden gang.

Leave a Reply