Mange siger at de er gode mennesker, der gør gode gerninger. Så når man spørger dem hvor de går hen når de dør, vil mange svare; jeg kommer i Himlen, for jeg er jo et godt menneske.

Men findes der nogen gode mennesker? Tjah hvis jeg selv kiggede omkring så kunne jeg da godt finde et par stykker som virkede til at være gode, men når jeg dykker ned og finder ud af hvem de egentlig er, så viser de sig at være ligeså onde som jeg. Og det er ikke godt, for jeg har set min egen ondskab. Som der står i Rom.3.23 Alle har syndet, og har mistet herligheden fra Gud. Der findes altså ikke nogen der er gode nok til at komme i Himlen.

Men kan jeg så ikke gøre mig fortjent til den? Kan jeg ikke arbejde en masse på at blive god nok? Lad os se hvad Paul Washer siger til det. Jeg har groft oversat et stykke af en af hans prædikener, og den er ret rammende.

Jeg har prædiket Guds ord for rige som fattige, raske som syge, Jeg har rakt ud når jeg havde overskud, og jeg har hjulpet når jeg ikke havde overskud til det. Jeg har gået på mine ben i Perus bjerge for at nå ud til stammer som aldrig har hørt om Jesus. Og der har jeg gået i ulidelig kulde om natten, og utålelig fugtig varme om dagen. Jeg har haft tropefeber, jeg har været sulten, og alligevel har jeg prædiket evangeliet om omvendelse til Kristus. Jeg er blevet truet med pistoler flere gange, og skudt på to gange. Jeg er blevet truet til at holde op med at prædike evangeliet og slået ned fordi jeg ikke holdt op. Og den dag jeg dør og skal i Himlen vil der ikke være nogetsom helst af dette der gør, at jeg på nogen måde har fortjent at komme i himlen. Intet.

Kun på grund af Jesu Kristi kors kan jeg komme i himlen. “

Kun på grund af Jesu kors er jeg frelst. Det skyldes ikke mig selv, Hans er æren. Denne erkendelse er jeg nødt til at komme til igen og igen som kristen. For jeg har noget i mig der hedder stolthed, og denne stolthed vil gerne have æren for mit liv. Men hvis jeg selv får æren og ikke Gud, er jeg så ikke blevet min egen Gud?

Giv Gud ære for din frelse, hvis du er kendt af Ham. Lad være med at sige at du er en sej kristen, eller en cool kristen som nogle kalder sig. Husk på at Paulus kaldte sig den ringeste af apostlene, hvilket vi kan undre os over, når det er hans breve der er flest af i det nye testamente. Men han tog ikke selv æren for det arbejde han havde gjort, eller for hans liv.

Vær som Paulus der gav Gud æren, og erkendte at frelsen kunne han aldrig nogensinde opnå i egen kraft. Kun igennem Jesus Kristi kors.

Share on Facebook

Leave a Reply