I går startede jeg dagen med at få kaffe og blåbærmuffin på en kaffebar af evangelist og skuespiller Kirk Cameron. Åbenbart på hans ynglingskaffebar som ikke var Starbucks (med al deres aromatiserede kaffe), men et sted kaldet Peets Coffee & Tea. Han spurgte om jeg ville have en stor, og blev bagefter mindet om at man altid skal være varsom med at sige stor herovre. For stor betyder gigantisk. Så pludselig stod jeg med en enorm kaffekop som så ud til at indeholde mindst en halv liter kaffe, og tænkte om jeg overhovedet blev færdig med den inden den blev bitter.

Men vi satte os udenfor i det gode californiske vejr og havde en snak om alt lige fra hans nye film Monumental til evangelisations, og om hvordan man kan gøre kirken til et sted hvor folk ved de kan komme og snakke om de ting som man har problemer med. Den vender jeg lige tilbage til lidt senere.

Det var virkelig en  velsignelse at møde en mand som er så aktiv i et stort arbejde her i USA med evangelisation og med at lave film udfra en kristen synsvinkel (som faktisk klarer sig ganske godt, filmen Fireproof blev et hit herovre hvilket kom bag på den sekulære verden ) og afholder flere seminarer om ægteskab om ugen rundtomkring.
Det var  nu ikke et møde jeg selv havde planlagt, men Cameron som jeg besøger herovre i LA før Shepherds Conference. Han har et ret spændende netværk herovre, så han syntes jeg skulle møde en Hollywoodstjerne som ikke længerne lever for sin egenberømtheds skyld, men for at få budskabet om Jesus Kristus ud til folk der er fortabte. Og han var virkelig ikke selvhøjtidelig.men ydmyg, rar og særdeles humoristisk.

Det var en glæde at fortælle ham hvor meget hans arbejde havde betydet forhvordan mit kristne liv udviklede sig for ca 5 år siden nu, og hvor meget pris min kone og jeg sætter på hans film Fireproof. Men tilbage til det jeg ville vende tilbage til.

Kirk Cameron er en mand som mange enten hader eller elsker. Todd Friel fra Wretchedradio kan ikke forstå at nogen kan hade Kirk, da han er noget af det mest flinke og rare man kan møde, og det tror jeg han har ret i. Men hadet skyldes i store træk at Kirk  er en person som ofte er i medierneog bliver spurgt om kontroversielle spørgsmål.

Og hvis man så tør give svar som er bibelsk baserede og derfor ikke altid er i overenstemmelse med tidsånden, ja så kan man godt blive ret upopulær i vissekredse. P.t. Er Kirk blevet målskive fra dele af de homoseksuelle interesseorganisationer, hvor de forsøger at få ham til at se homofobisk ud i medierne. At han skulle være homofobisk er simpelthen en ekstrem malplaceret og forkert anklage, som blot viser at visse folk ikke har den fjerneste forståelse for hvad homofobi betyder. Det betyder jo “en sygelig angst for homoseksuelle”! Hvilket jeg ved Kirk ikke er. Han har gode venner som er homoseksuelle, og har ikke noget imod at være sammen med homoseksuelle, men han tror på at det Bibelen siger om synd hvad enten det er tyveri, promiskuøsitet eller løgn m.v. er synd i Guds øjne. Men det er der nogen der mener at man skal passe på med at sige. Men så må løsningen for dem være at de er nødt til at få Bibelen gjort forbudt, det er der jo nogen lande hvor den er. Jeg regner faktisk ikke med at det er lande hvor nogen af Kirk Camerons modstandere har lyst til at bo (Nordkorea er ikke så dejligt et sted skulle jeg hilse og sige).

Kirk fortalte om nogen af de tanker han havde for tiden om hvordan kirken bør blive bedre til at blive et sted hvor folk ved de kan komme og tale om de ting de kæmper med. Han havde det dårligt med at nogen folk der kæmpede med eksempelvis homoksuelle tanker. Ofte var bange for at tale med kristne om det, fordi de var bange for hvordan det ville blive modtaget. Og istedet for at gå til kirken, som man var bange for at tale med, endte man måske istedet i et snusket sted som det eneste sted hvor man syntes der var nogen man kunne snakke med. Men hvor der ikke var nogen hjælp at få, kun en udlevelse af de tanker man egentlig havde kampe med. Men samtidig skulle kirken også være et sted hvor det er Guds ord der er autoriteten og ikke folks meninger og følelser som visse folk gør det til.
At høre Kirk tale om dette og om hvordan hans syntes det var svært at finde en løsning, så kirken blev kendt for at være et sted hvor man kunne tale om det man kæmpede med, syntes jeg viste en mand med barmhjertighed, og kærlighed til mennesker, og ikke bare en mand som brugte Guds ord til at hamre folk ned med, som nogen anklager Kirk og hans ligesindede for? Jeg synes det er nogen tanker der er værd at give videre, da de er relevante at tage op. Folk. Kom jo til Jesus, fordi de følte sig velkomne hos Ham . Han gav dem sandheden og holdt den ikke tilbage, og alligevel kom folk til Ham. Så det kan lade sig gøre, det er ikke en utopisk tanke som ikke kan finde stedMin kaffe som forresten nåede at blive kold (på trods af at det her er Californien) blev ikke bitter! Men smagte helt fantastisk hele vejen igennem den halve liter. Det gjorde den lækre svampede blåbærmuffin nu også. Petes coffee og Kirk Cameron får begge seks stjerner ud af seks stjerner her i Californien.

Du kan se et interview med Kirk Cameron om hans liv før og efter han blev en kristen på denne video:

I dag skal jeg ud til Living Waters ,og senere på den kristne fast fod restaurant Chick fil a, som er kendt for at have lukket om søndagen. Det er jo hviledag.

Share on Facebook

17 Responses to “Kaffe og blåbærmuffin med Kirk Cameron”

 1. morten sørensen Says:

  glæder mig over i har det godt der over hils camron og familien

 2. Kristoffer Haldrup Says:

  Et Kirk Cameron citat om homoseksualitet fra for nylig:

  “I think that it’s unnatural, I think that it’s detrimental and ultimately destructive to so many of the foundations of civilization”

  -Det lyder som om han går lidt videre end bare at sige “det er synd”…

 3. René Vester Says:

  Nej han gør det ikke værre end synd. Han definerer blot hvad synd er. Og dette gælder for al synd hvilket jeg ved Kirk er enig med mig i. Desuden har jeg defineret hvad homofobi er i indlægget, og den kategori er Kirk ikke i. Længere er den ikke.

 4. Kristoffer Haldrup Says:

  Det kunne være, at man skulle finde på sin egen religion…så kunne man definere “synd” som man nu syntes, og derefter kalde folk hvad man havde lyst til. -Og det er jo ens religion, så hvem skulle kunne blive sure over det 🙂

 5. Kristoffer Haldrup Says:

  -Men jeg må da tilstå, at jeg er lidt nysgerrig efter hvilke af civilisationens grundpiller der er truet af homoseksualitet, ifølge den definition af “synd”?? 🙂

 6. René Vester Says:

  Jeg vil lade Kirk Cameron give det svar som folk burde kunne forstå hvadenten de har en phd eller ej Kristoffer. Håber du forstår det: http://www.christianpost.com/news/kirk-cameron-responds-to-uproar-over-homosexuality-comments-statement-70924/

  Forresten det handler ikke om hvordan mennesker definerer synd, men hvordan Gud i sit ord har defineret synd.

 7. Kristoffer Haldrup Says:

  Han forsvarer jo ikke sin holdning, han skriver blot, at hvad han sagde, er hans ærlige mening.

  -En (ucharmerende…) holdning han naturligvis er i sin gode ret til at have. Men når han ytrer sig, skal hans udtalelser bedømmes fuldstændigt på linie med alle andre, uanset om de tager afsæt i hans religion eller ej. Så for alle os, der ikke deler hans (jeres) besynderlige overtro fremstår han blot som en mand med særdeles ucharmerende holdninger overfor en minoritet. Så lige så vel som han har ret til at ytre de holdninger (indenfor almindelig injurielovgivning osv.), lige så meget ret har alle andre, undertegnede inkluderet, til at kalde ham en snævertsynet jubeltumpe på den baggrund 🙂

 8. Soren Says:

  Jeg kan ikke lade være med at tænke på banan videoen når jeg hører om Kirk.
  http://www.youtube.com/watch?v=2z-OLG0KyR4

  Når jeg nu genser den, så kunne det godt se ud som om Kirk kan høre hvor tåbelig Ray Comfort er i den, så måske er han ikke helt uden for pædagogisk rækkevidde 😉

 9. René Vester Says:

  Spren den der er såååå passe. Ray Comfort har selv indrømmet den var dum men brugt det til at prædike evangeliet også. FInd dog noget mere smart at kritisere.

  Kristoffer jeg ved ikke rigtig hvad det er du vil, Det er som om du bare keder dig og vil kritisere fordi du mangler lidt indhold. Kan du ikke bare skrive om du mener Kirk Cameron er homofobisk eller ej, istedet for at danse rundt om den varme grød (som du vist alligevel ikke vil spise). Det ville klæde dig for ellers taler vi jo bare i cirkler.
  Men her er lidt mere info fra Kirk http://entertainment.msnbc.msn.com/_news/2012/03/07/10594010-kirk-cameron-my-gay-friends-support-me

 10. Soren Says:

  Jeg fsynes Kirk er en lidt sørgelif skikkelse der lever af sin fordums berømmelse.

  Jeg synes hans udtalelser er hadefulde og homofobiske, at han tager sine holdninger fra hans brand af kristendom ændrer ikke indholdet af dem.

  I en kommentar til worldnutdaily, siger Kirk

  “I believe that freedom of speech and freedom of religion go hand-in-hand in America[..] I should be able to express moral views on social issues – especially those that have been the underpinning of Western civilization for 2,000 years – without being slandered, accused of hate speech and told from those who preach ‘tolerance’ that I need to either bend my beliefs to their moral standards or be silent when I’m in the public square.”
  http://www.wnd.com/2012/03/kirk-cameron-on-fury-over-gay-marriage/

  Ud over at de udstiller hans martyr kompleks, viser det at han ikke forstår meget om hvordan offentlig diskurs foregår. Han må sige hvad han har lyst til, og andre har lov til at sige hvad de har lyst til, også at kritisere ham.

  Med hensyn til Ray Comfort, så kom han ganske rigtig med “undskyldning” for sin video, hvor han blandt andet anklagede “ateister” for at tage den ud af kontekst. Senere uddybede han og påpegede at bananer ikke har ændret udseende i 2000 år, samtidig med at han henviste til en kilde som beskrev at kultiveringen af bananer startede 8000 fvt, altså ca 6000 år før Ray mener jorden startede. Samtidig påstod han at man ikke ved hvordan en banan så ud oprindelig, men måske lignede en plantagne, upåagtet at der stadig findes vilde ukultiverede bananer, så vi ved præcis hvordan de så ud (og de er ikke som grønne bananer i dag).

  Jeg skal ikke forholde mig til Rays apologetik, det er mig ganske ligegyldigt, men hans viden om biologi kan ligge på et meget lille sted, så det er krampagtigt når han prøver at udtale sig inden for det felt.

 11. Kristoffer Haldrup Says:

  Ikke forstået, Rene – hvorfor tror du, at jeg mener at Kirk Cameron er homofob?

  -Jeg skriver, at jeg finder hans synspunkter aldeles utiltalende og fordomsfulde. Og at hans udtalelser omkring homoseksualitet som en trussel mod “civilisationens grundpiller” undrer mig såre.

  Min pointe er, at fordi manden mener som han gør på basis af hans religion er ligegyldigt. Han har præcis samme ret som alle andre til at udtale sig, og han må forvente at få præcis samme behandling som alle andre der lukker den slags ævl ud. Uanset at netop hans ævl er religiøst betinget.

 12. René Vester Says:

  Nej Kristoffer det har du ikke, og lige netop derfor er der ikke nogen grund til at blande dig i denne debat. Du har ikke noget at bidrage med. Det ser bare ud til at du ikke kan lide Kirk Cameron. Det er du velkommen til, men find et andet sted at kom med din irritation over ham. Jeg synes ikke den passer ind her.

  Til Soren
  Kristoffer Haldrup er da så fornuftig at han godt kan se det er forkert at anklage Kirk Cameron for at være homofobisk. Det skyldes nok at han forstår hvad ordet betyder, det gør du ikke. Du har kun vist at du er komplet ignorant overfor ordets betydning og bare smider det ord ud til alle sider som om ordet i sig selv skulle give dig ret. Det gør det ikke.
  Homofobisk betyder sygelig angst for homoseksuelle. Hallo, Kirk Cameron er venner med homoseksuelle, han prøver ikke på at fratage dem deres rettigheder i samfundet eller lignende. Han får ikke knopper af dem. Han tror blot på at det bibelen siger om synd, er sandt. Hvad enten det drejer sig om den ene eller den anden synd.
  Men du Soren har vist at du ikke har noget at give i denne diskussion. Så lad være med at skriv mere medmindre du har noget virkelig fornuftigt at tilføje.
  Jeg kan dog glæde mig over at du var vidende over Ray Comforts undskyldning med bananforklaringen. For så har du også fået evangeliet fortalt, og det betyder at du ikke har nogen undskyldning overfor Gud på dommedag. Men jeg tror du elsker din synd (hvad end den er) så højt at du hellere vil stå alene på dommedag, end du vil omvende dig til Jesus og stå med Ham på dommedag og dermed gå fri for den evige dom.Du har hørt sandheden, og kommer ovenikøbet til at stå til regnskab fordi du ikke tog imod sandheden, da den var tilgængelig for dig. I rest my case.

 13. Kristoffer Haldrup Says:

  Jeg har intet imod personen Kirk Cameron. Han kan sikkert være en aldeles flink fyr, men hans udtalelser i denne sammenhæng er særdeles utiltalende, uanset om de er religiøst begrundet eller ej. Han må derfor forvente, at folk angriber disse udtalelser.

 14. Cameron Buettel Says:

  Kristoffer, are you imposing your religious beliefs on us again?

 15. Kristoffer Haldrup Says:

  No, I am attacking Kirk Cameron’s religiously based statements. I find his remarks prejudiced, unfounded and fairly unattractive, and welcome this chance to express my views in the open marketplace of ideas 🙂

  -My point being, that while Kirk Cameron has every right to harbour these ideas and to express them, he is not exempt from criticism just because his ideas are based on the same old fairy tales that quite a few other people subscribe to.

 16. Cameron Buettel Says:

  Kristoffer, are you referring to your evolutionary fairytales again? I know this fantasy makes you feel better about your evil behavior but on the day of judgment you will not be judged by the standards of your false religion.

 17. Kristoffer Haldrup Says:

  I really, really looked hard at my comments above, but I couldn’t find any mention of evolution whatsoever. What are you referring to?

Leave a Reply