Jeg har for nylig fået tilsendt den populære bog Hytten af oversætteren Steffen Boeskov. Jeg vil godt takke Steffen for at han gerne ville lade mig se bogen i sin helhed i den danske udgave. Jeg tror også at Steffen har gjort det, fordi han mener at denne bog er god, og værd at anbefale selv til skeptikere som mig.

Jeg har endnu ikke læst bogen i sin helhed, men startet med at undersøge om de anklagepunkter som der er på den, har noget på sig. Det kunne jo være at der havde været nogle kristne som havde været lidt for hurtige til at melde ud. Det er desværre set før. Jeg kan faktisk finde eksempler på at jeg selv har gjort det. I dette tilfælde må jeg desværre meddele at Hytten er meget værre end jeg havde forventet. Der er dog et enkelt (måske to punkter) hvor jeg synes man har været for hurtigt ude. Jeg skal snart gennemgå de mest væsentligste anklagepunkter, så dette ikke bare bliver tomme anklager.

En anden Gud
Den gud som Mack har et møde med i bogen, siger ting om sig selv som er i fuldstændig modsætning til det der står i bibelen. Det er tydeligt at dette er et forsøg på at lave et billede af Gud, som passer til den gud som vi selv ønsker. Det er ikke skriftens Gud, som bliver portrætteret i Hytten.

Richard Bach
Fortællemåden og indholdet minder i stor grad om New Age forfatteren Richard Bach. Manden der har skrevet “Illusioner (en modvillig Messias’ eventyr)” og “Jonathan Livingstone Havmåge”. Richard Bachs fortælleevne er helt fantastisk, gribende og meget forførende. Ligeledes er William Paul Young også en ganske habil fortæller. Det skal der ikke sættes tvivl om. Men da Richard Bachs bøger kom frem i 70erne og 80erne, begyndte man, så vidt jeg er orienteret, ikke at promovere dem i kirkelige medier. Den slags forkert lære var der ikke plads til. Men i dag, ser man ikke noget problem heri.

Jeg tror årsagen til det ligger to steder. 1) Vi kender ikke mere Guds ord, og vores uvidenhed medfører at vi ikke kan skelne godt fra skidt. Så vi i dag lukker næsten alt ind som kalder sig kristent. 2) Vi er desperate efter at folk må finde Gud. Vores desperation og uvidenhed om Guds ord, gør at vi er blevet ligeglade med hvordan folk finder Gud. Vi er ovenikøbet ligeglade med hvordan den Gud er. Bare vi kan kalde Ham Gud (eller en afroamerikansk kvinde som Gud er blevet til i The Shack).

Men tilbage til overskriften. Hvis du har bestilt denne bog som julegave til nogen, så skynd dig at sende den tilbage. Der er ikke noget i denne bog som vil få folk til at komme tættere på Gud. Det skulle da lige være bibeltroende født på ny kristne som er kendt af Jesus. De vil forhåbentlig få en større lyst til at læse i Guds ord, for at rense vranglæren fra Hytten ud af deres sind! Det får jeg bestemt brug for, da jeg har lovet Steffen Boeskov at læse den. Steffen skal have til sin ros, at han er en glimrende oversætter. Jeg ville dog ønske han oversatte andre ting. Eksempelvis John MacArthurs “The Truth war”, eller Francis Schaeffers “How should we then live?”.

Share on Facebook

23 Responses to “Køb ikke Hytten i julegave (The Shack)”

 1. Susan Møllerskov Says:

  @Rene, fik du bogen af Steffan?

 2. Pernille Says:

  Hej..

  Jeg kome til at tænke på 2 ting da jeg læste denne artikel..

  1) Er det ikke voldsomt forkert at overhovedet skrive en artikel om en bod som der IKKE er blevet læst – da denne hjemmesides værdi åbenbart er at klaregøre “den sande” kristendom, er det da vigtigt at kunne stå 100% inde for det der skrives!
  2) Hvorfor er der ikke hverkeb, navn eller dato på artiklen her? Det vill være nemmere at sætte i perspektiv.

  Mvh. Pernille

 3. Pernille Says:

  Jeg undskylder stavefejlene 🙂
  og jeg har nu fundet dato på denne artikel..
  Hvor tit bliver denne hjemmeside opdateret?

 4. René Vester Says:

  Hej Pernille
  Jeg har undersøgt om påstandende om bogen er korrekte og det er de. Jeg har ikke anerkendt alle påstande om bogen, da nogle af dem ikke var underbyggede tilstrækkeligt. Jeg har efterfølgende læst denne bog, og er kun kommet frem til at det var meget værre end jeg troede og havde læst om.

  Når det er sagt, så er det en fejl når kristne siger at man skal læse en bog for at kunne bedømme den. Nogle gange kan det være nødvendigt, andre gange ikke. Det kan sammenlignes med at jeg ikke har behov for at lave en dna-analyse af en hunds afføring for at finde ud af at det ikke er godt for mig at spise den. Jeg har skrevet mere præcist om bedømmelse af bøger her:

  http://sand.omvendelse.dk/om-bed%C3%B8mmelse-af-b%C3%B8ger-247.htm

 5. Pernille Says:

  Når du nu siger at du har “undesøgt” – hvad mener du så?
  Kan du give links eller lign. som kan støtte din holdning om denne bog?

 6. Kirsten Says:

  Jeg har læst bogen og blev urolig i min ånd. Flere kristne, som jeg kender og ved er født påny, er begejstrede og det bekymrer mig.

  Det der forstyrrer mig mest er at “Hyttens Jesus” siger, at han har mange troende i de forskellige religioner. Det er ubibelsk, for ingen kan komme til Faderen uden gennem Jesus.

  Når det er så nemt at bilde kristne ind at det er en bibelsk bog, så tænker jeg, at det vil blive ualmindelig nemt for Anti-Krist at vildlede endnu flere kristne, når han dukker op på arenaen.

 7. René Vester Says:

  Kirsten jeg er fuldstændig enig. Jeg undrer mig over at kristne kan læse denne bog uden at blive urolig i deres ånd. Indholdet er så antikristeligt at dette overhovedet ikke kan betegnes som en kristen bog. Din konklusion på dette ville jeg ønske jeg var uenig i, men du har desværre ret.

 8. Mette Says:

  Kære Rene.

  Jeg Håber du kan hjælpe mig. Jeg har ikke læst biblen men efter at have læst “The shack” overvejer jeg det stært.
  Hele mit liv har jeg troet på Gud men har ikke vidst meget om kristendom. Men the shack har givet mig troen og jeg føler jeg har fundet Gud.

  Mine spørgsmål til dig er så:

  1. Hvis man ikke behøver at læse noget for at kunne bedømme det, er der så grund til jeg læser biblen når alle omkring mig fortæller mig at den er god?

  og

  2: Jeg vil give dig ret i at du ikke behøver en DNA-analyse af en hunds afføring for at finde ud af at det ikke er noget man skal spise, men hvordan, hvis du ikke har spist det, vil du være i stand til at udtale dig om smagen?

  Dette er ikke min fortrukne måde at spørge på, men tænkte jeg ville holde mig til dig eget eksempel.

  Jeg ser frem til dit svar.

  Kærlig hilsen

  Mette

 9. René Vester Says:

  Hej Mette
  Tak for spørgsmålene. Jeg mener ikke at det er alt som vi ikke har grund til at læse for at kunne bedømme det. Personlig mente jeg ikke at der var brug for at læse Hytten. For det jeg fik at vide om den var så diamentralt forkert i forhold til bibelen, at den tydeligvis ikke var en kristen bog. Men så er der nogen bøger som har brug for lidt mere undersøgelse for at kunne vurdere det. Jeg valgte at læse Hytten alligevel, pga dens popularitet, og for at give folk et redskab som de kunne bruge i deres samtale med folk der har læst den. Men tilbage til spørgsmålet.

  Bibelen er en bog der er vigtig at bedømme. For det er vigtigt at finde ud af om den er sand eller ej. Hvis den er sand, er det så ikke vigtigt at finde ud af hvad der står i den? For tænkt hvis den sandhed kan være til hjælp for mig, og frelse mig. Det specielle ved sandheden er at når vi ved hvad den er, er vi nødt til at forholde os til den. Ellers lever vi som ignoranter, der bare sagde vi vil kende sandheden, men ikke leve efter den.

  Jeg vil vende tilbage til dit andet spørgsmål senere (i dag forhåbentlig), men jeg er netop på vej ud af døren. Så jeg håber det er i orden at du venter lidt på det svar.

  KH
  René

 10. René Vester Says:

  Hej Mette
  Så fik jeg endelig tid til at svare på resten af dit spørgsmål. Det var ellers ikke så svært at svare på, men her er svaret:

  Jeg behøver ikke lave en DNA test på en hunds afføring, og jeg behøver heller ikke smage på den for at finde ud af at den er dårlig. For det første kan jeg jo starte med at lugte til den, hvis den er frisk er der ikke noget der viser mig at dette skulle være godt at spise. Den lugter ikke godt. Men hvis den er tør, lugter den jo ikke. Men bare fordi den er tør, er det jo ikke ensbetydende med at den er blevet lækker. Der er intet der indikerer at dette skulle være god mad.

  Hvis jeg stadig skulle være i tvivl, kan jeg jo undersøge om der er andre der har spist hundeafføring, og hvad er der sket med dem? Og hvad var det for personer der gjorde det. Det kan faktisk godt findes. Det kan man se i John Waters ikke anbefalelsesværdige kultfilm “Pink flamingo”. Der spiser transvestitten Divine, en frisklagt hundepølse, og slikker sig efterfølgende om munden. Og det er ikke filmtrick. Det kan godt se ud til at Divine i filmen kan lide den. Men hvis vi kigger på hvem Divine er, og hvem instruktøren er, så kan man konkludere at de ikke er helt normale, man stærkt abnormale. Og hvorfor skulle man efterfølge dem.

 11. Mette Says:

  Hej Rene
  Tak for dit svar.
  Jeg kan ikke forstå hvordan du kan mene det íkke er en kristen bog. Før jeg læste bogen “The Shack” troede jeg selv mit liv var skønt og at jeg var et rigtig godt menneske, og var også troende men nu, efter jeg har læst den, føler jeg mig tættere på Gud end nogensinde før. Mit liv har ikke tidligere været fyldt med så meget lykke, som det er nu. Det interessere mig meget at du er så uenig og har et helt andet syn på bogen end mig, men jeg har så svært ved at se det negative/ikke kristne, i bogens budskab. Har du lyst til at fortælle mig, hvad du forstår bogens budskab er?
  Ang. “Pink flamingo” så kom diskusionen da lige helt ud på et sidespor syntes jeg. Men eftersom jeg ikke har set filmen synes jeg ikke jeg kan udtale mig om hverken den, Divine eller instruktøren. Men dit synspunkt har jeg dog en kommentar til.

  “..så kan man konkludere at de ikke er helt normale, man stærkt abnormale. Og hvorfor skulle man efterfølge dem.”

  Jeg tror i det hele taget ikke på at man kan være normal eller unormal, men lad os lade det ligge. At du ikke synes andres handlinger er normale er det for dig, ensbetydene med at det er forkert? Og hvis hvis du synes andres handlinger er normale mener du så man skal efterfølge dem?

  Jeg synes personligt, at man ikke skal efterfølge nogen som helst andre end sig selv, hverken på godt eller ondt.
  Jeg ser frem til dit svar:)
  Kærlig hilsen
  Mette.

 12. Malene Linde Says:

  Hej
  Noget, som jeg mener er meget interessant og seriøst er, hvilket Gudsbillede man selv har og hvilket Gudsbillede man gerne vil vise andre man tror på. Du skriver uden henvisning hverken til bogen eller biblen at det er et forkert Gudsbillede bogen giver udtryk for. Denne bog lægger virkelig op til at man selv kan spørge sin Gud: “Gud er du virkelig så fantastisk kærlig og omsorgsfuld som denne bog giver udtryk for eller er det et helt forkert billede af dig som nogle hævder?
  Jeg vil gerne henvise til skriften som siger: “Gud er kærlighed” Har ikke lige skriftstedet på nethinden men kan finde det hvis man er interesseret.
  Tak!
  Kærlig hilsen Malene (barn af en kærlig far i himlen!!!!)

 13. René Vester Says:

  Symptomatisk at du skriver “Gud er kærlighed” uden at vide hvor det står henne. Du har ret i at det står der, men måden du bruger det på er fragmentarisk. Du kan ikke nøjes med at bygge et sandt billede af Gud på basis af et eneste bibelvers, og slet ikke hvis du forsøger at få Hytten til at hjælpe dig med det. Hvis du virkelig, og jeg mener virkelig, ønsker at forstå hvem Gud er, så er det i bibelen du finder svar på det. Ikke i en new age agtig bog som hjælper folk med at danne et billede af Gud som passer godt ind i det billede de selv ønsker. Istedetfor bare at finde ud af, hvordan Gud har åbenbaret sig for os i ordet.

 14. Malene Linde Says:

  Hej igen
  Du kan tro jeg glæder mig over hvem Gud er som beskrevet i bibelen bla. Joh 3.16 Tænk han elsker mig og dig så meget at han giver sin egen søn ¨så han kan være sammen med dig og mig. Jeg kan vævne mange flere steder og for mig må en forfatter gerne prøve at give et billede af Guds kærlighed selvom det jo er umuligt for mennesket.
  Kh Malene

 15. Josias (Jehovah hjælper) Says:

  Hej René

  Jeg læste bogen og følte mig også urolig, men jeg valgte bare at tage det som en fantastisk historie også pga. de anbefalinger bogen havde fået. Jeg blev advaret mod at erstatte den med Bibelen, og ikke at tage bogen som Guds Ord, hvilket var godt så man ser det fra flere vinkler. Jeg kan godt se at bogen sandsynligvis ikke er sund at læse. Jeg vil tale med mine forældre og min ungdomspastor om bogen. Jeg syntes det er godt du advarer mod bogen, men måden du skriver på er ikke ligefrem forståelig hele vejen igennem.
  mvh. Josias

 16. lasse Says:

  Til Rene Vester
  1: Skal vi aldrig have andet svar på at det ikke guds ord end at det ikke er biblen..?
  Det Mette spurgt indtil, nemlig hvad er det for påstande du implicit hentyder til og hvorfor er det guds billede i bogen forkert..?

  Hvad er det i vejen for at bogen fungerer(min påstand:som et spejl for troende og tvivlere ift. til deres eget gudsforhold)

  2:Jeg anerkender, at jeg aldrig vil fuldt ud vil kunne analysere mig til at forstå gud, derfor følger jeg jesus…anerkender du denne præmis Rene..?

  Hvis du tror du kan forstå gud på den “rigtige” måde fremfor andre ligner det herfra et forsøg på at du vil sidestile dig med de ideer/oplevelser om forståelsen af herren og jesus som apostlene i biblen gav udtryk for på skrift.

  Ønsket herom er der ikke noget galt i, men selv apostlene fejlede i stor stil..! Og det samme vil du gøre..! Jeg værdsætter og beundrer din iver for mission her ved at forsøge at afdække lort fra lagkage…
  Kritikken(indtil videre:) ) af at the shack ikke er biblen kan alle se..!

  Følg jesus, efterlign hans handlinger og tro på guds nåde givet igennem jesus.

  For et større nærvær med gud
  … søg og du skal finde, bank på og der skal blive lukket op…

  Hvis nutidens mennesker hellere vil banke på i “the shack” forstå jeg dem godt, og samtidig tror jeg på, at helligånden vil tage dem nærmere gud og give dem lyst til at læse en gammel og for de fleste udeforstående svært tilgængelig bog, idet kapitlerne er skrevet fra år 70 og frem, og sammenfattet omkring år 300 af datidens lærde/disciple.

  Så med håb om svar på spørgsmålene og eftertanke:)
  Guds fred og mission
  Lasse

 17. René Vester Says:

  Lasse vi kan godt debattere de ting du tager op her. Men for at have et udgangspunkt må du så svare mig på følgende:
  Er bibelen fuldt ud troværdig og tilstrækkelig og er den Guds ord?
  Det er et ret nemt spørgsmål at give et enkelt svar på.

  Så skriver du følgende:
  “Hvis du tror du kan forstå gud på den “rigtige” måde fremfor andre ligner det herfra et forsøg på at du vil sidestile dig med de ideer/oplevelser om forståelsen af herren og jesus som apostlene i biblen gav udtryk for på skrift.”

  Jeg ved godt at der er nogen der synes at det er arrogant (find selv andre ord) at påstå at man ved hvem Gud er. Jeg mener det modsatte. Jeg tror på at Gud er så stor, og så almægtig og så klarsynet at Han er i stand til at vise hvem Han er. Hvis jeg troede at Gud ikke var i stand til at vise hvem Han er, så ville jeg da have et usædvanligt lille og meget dårligt billede af Gud. Du kan læse mere om denne tilgang til det spørgsmål her: http://sand.omvendelse.dk/sandheden-er-mulig-at-kende-2472.htm

 18. René Brorson Says:

  Hej
  Jeg har læst bogen og er blevet meget opbygget af den. Hytten giver en dejlig ansigtsløfning til alle os, der tror, vi har parkeret Gud i en kasse, så vi kan forstå ham og hans kærlighed. Det vil vi aldrig kunne komme til! Det synes jeg bogen formidler på en fantastisk vis.

  At der står noget om de andre religioner bekymrer mig overhovedet ikke. Der står nemlig ikke, at de bliver frelst, der står, at Gud elsker alle mennesker, også mennesker, som har valgt at følge andre religioners lære. Disse mennesker har så samtidig valgt ikke at ville følge Bibelens Gud, men det ændrer ikke Guds kærlighed til dem. Men i et frelsesperspektiv kan han ikke være sammen med dem.

  Hvis Hytten giver mennesker lyst til at kaste sig ud i at læse Bibelen og finde ud af, hvem den Gud er, der holder særligt meget af hver enkelt, så er det fantastisk.

  Jeg synes meget godt om bogen og vil læse den igen og måske endda igen …

 19. René Vester Says:

  Kære Rene
  Du er ikke blevet opbygget af en bog der giver et andet billede af Gud end den der står i bibelen. Når du kan acceptere at Gud fader bliver fremstillet som en kraftig afroamerikansk kvinde, og Jesus som en der ikke kan holde en skål med grød uden at tabe den (og dermed bliver en Jesus som laver fejl) og en masse andet i den bog, så er du blevet nedbrudt og ikke opbygget. Du har måske en følelse af at være opbygget, men det er du ikke. Jeg vil anbefale dig at læse bibelen igen og igen og igen, og holde dig væk fra bøger som disse, da du åbenbart ikke har et tilfredsstillende kendskab til den Gud der har åbenbaret sig tydeligt i bibelen. Når du kender Ham godt nok, kan du læse de andre bøger igen, så du har et sundg godt og reelt udgangspunkt du kan sammenligne med.

 20. Jakob Nielsen Says:

  Hej René Vester.

  Jeg synes det er godt at du tager dette emne op HVIS det da er rigtigt. Jeg er dog fuldstændig enig i at dette ikke skal blive ens nye lille bibel.

  Mit problem med alt hvad du har sagt indtil nu, er at du ikke er tekstnær på noget tidspunkt. Hvis du skal kunne sige sådanne påstande som du er kommet med (“Den gud som Mack har et møde med i bogen, siger ting om sig selv som er i fuldstændig modsætning til det der står i bibelen.”) er det vigtigt at sige hvilken side, hvilken linje du har fået det fra, og så måske citere det ordret, for at gøre det lettere for læseren. Derudover burde du også komme med steder i biblen der modsiger dette sted, du lige har henvist til i “Hytten”.

  Jeg vil ikke gå så meget ned i det her, men med hensyn til at Jesus taber skålen, s. 104, linje 10-15, tror du så ikke at Jesus som lille faldt og slog sig? Eller tror du at han aldrig, heller ikke som baby/barn, da han tog sit første skridt vaklede og faldt? For ud fra hvad du siger, så kan Jesus ikke have sådanne “fejl”. Men spørgsmålet er om det ikke er mere klodsethed, bare et eksempel. Og er det at være klodset ikke menneskeligt? Han er/var (jeg kan ikke finde ud af det) trods alt helt menneske og helt Gud, selvom det går ud over vores forstand. Ydermere, vil jeg driste mig til at stille spørgsmålet: Er det at være klodset noget der så adskiller os Gud? Altså en synd?

  Men jeg skriver egentlig dette her da jeg føler mig provokeret af at du skriver: “Den gud som Mack har et møde med i bogen, siger ting om sig selv som er i fuldstændig modsætning til det der står i bibelen. Det er tydeligt at dette er et forsøg på at lave et billede af Gud, som passer til den gud som vi selv ønsker. Det er ikke skriftens Gud, som bliver portrætteret i Hytten.”
  Dette skriver du uden at tænke på at komme med et belæg for din påstand. Her må du meget gerne skrive tilbage med eksempler hvor du er tekstnær fra “Hytten” og komme med en uddybende begrundelse hvorfor det er den fuldstændige modsætning til det der står i Biblen, og derunder komme med skrifter fra Biblen der modsiger det. Disse skrifter skal selvfølgelig være taget med i kontekst da man som du selv siger ikke bare kan tage udpluk af biblen, uden at kigge på konteksten.

  For at få det på det rene:
  1. Jeg er enig i at Biblen er det vi skal grundlægge vores tro på, og bygge vores tro op om. Men jeg mener i midlertidigt at Biblen kan være svær at forstå og det nogle gange kan være nemmere at forstå gennem sådanne historier. Til det hører selvfølgelig det med at man skal huske at være kritisk, og skille “lort fra lagkage”, for ellers bliver man nemt ført bort fra Ordet.
  2. Jeg skriver for at få det, du har skrevet og dine meninger på det rene, så jeg kan følge hvad du siger og mener og derfra tage stilling.
  3. Jeg synes at det er godt og vigtigt at du tager dette emne op hvis du har ret, men savner dog noget ordentlig argumentation.

  Jeg håber at vi kan finde Guds vej i det her, da der selvfølgelig kun er én vej. Og hvis man ikke følger Vejen kommer man ikke i Himlen.

  Guds fred med dig.
  Glade hilsner Jakob Nielsen.

 21. René Vester Says:

  Hej Jakob
  De ting efterlyser har jeg svaret på i min gennemgang af bogen. Den kan læses på dette link: http://omvendelse.dk/Hytten%20The%20Shack.html
  Men det er måske den du henviser til?

 22. Jakob Nielsen Says:

  Tak for svaret, spændende læsning.

  Men jeg tænker:

  1. Du har skrevet: “2. Gud siger i bogen at han er begrænset af sin kærlighed og derfor ikke kan udøve retfærdighed. – Side 101-102.” Men jeg kan ikke se hvor der står der at den gud bogen snakker om er begrænset af kærligheden, der står tværtimod at den gud ER kærlighed, og kærlighed ikke er en begrænsning, så hvis du kan forklare det nærmere så jeg kan forstå hvad du mener.

  2. Du skriver også senere hen: “4. Hierarkiske strukturer – hvad enten det er i kirken eller i regeringen – er af det onde. – Side 122.

  Vor Gud er ordenens Gud. (Job. 25:2)”

  Men i Job 25:2 står der: “Herredømmet og rædslen tilhører ham, som skaber fred i det højeste.” og hvordan får du det til at han er ordenens Gud? Til det vil jeg også gerne sige, kan der ikke være orden uden hierarki? Hierarkiet, fører jo til at der er en der er mere værd end andre og derfor er højere oppe, for det meste, og i Guds øjne er vi alle lige meget værd, jeg kan ikke finde skriftstedet, men er vi enige om det?

  3. Du skriver:
  “7. Gud underordner sig menneskelige ønsker og valg. – Side 146.
  Jesus siger til Mack: ”Underordnelse handler ikke om autoritet, og det er ikke lydighed; det handler om et forhold bygget på kærlighed og respekt. Vi er faktisk underordnet dig på samme måde.”

  Det være langt fra Gud at underordner sig os. Jesus sagde: ”Smal er den vej, der fører til livet”. Vi må underordne os Ham i alle ting – til Hans ære og på grund af, hvad Han har udrettet for os. (Matt. 7:13-15)”

  Men der står jo netop der at det handler om et forhold er bygget på kærlighed og respekt. Og tror du ikke at Gud elsker og respekterer os? Det er jo det der står lige dér.

  4. Du skriver: “11. Bibelen er ikke troværdig, da den reducerer Gud til et stykke papir. – Side 65 (viser sig implicit flere andre steder i bogen, eksempelvis på side 134 og side 198, men de to steder kan dog fortolkes forskelligt.” Men der står bare at den kan fortolkes på forskellige måder bl.a. vil du ikke være enig i det? At der er mange forskellige opfattelser af bibelen?

  5. Jeg vil også gerne have lov til at spørge dig: Hvad mener du så om det billede bogen maler om kærlighed? At den underordner sig?
  Og hvad mener du om kapitlet: “Verber og andre friheder”. Er du enig med det?

  Mvh. Jakob

 23. René Vester Says:

  Hej Jakob
  Undskyld ventetiden. Jeg havde lidt travlt. Men jeg har et problem med dine spørgsmål. Hvor vil du hen med dem? Jeg kan sagtens finde områder hvor jeg er enig med Hytten, men det betyder ikke at jeg vil anbefale den. Jeg kan jo også finde steder hvor jeg er enig med Dalai Lama (formoder jeg) men det betyder jo ikke at jeg vil sige at folk skal høre på ham, eller læse hans bøger/udtalelser.

  Og således er det også med denne bog. Jeg har vist at det er en kættersk bog. Det behøver man ikke engang læse hele bogen for at finde ud af. En sagde til mig at der hvor Gud fader viser sig at være en overvægtig afroamerikansk kvinde, er der ikke nogen grund til at læse videre. Jeg er enig, men har læst den færdig alligevel. Og bogen viser en anden gud end bibelens Gud.
  Dertil er bogen også skrevet af en mand som offentlig har sagt at han ikke tror på Jesu stedfortrædende offer på korset. Dvs manden er ikke en kristen. Man kan ikke være en kristen og fornægte Jesu stedfortrædende offer på korset og istedet gøre det til noget symbolsk.

  Dine spørgsmål fører ingen vejne, i dette tilfælde. I mange andre situationer ville jeg med glæde svare på dem, men her kan jeg ikke se hvad det skulle hjælpe, hverken dig, andre eller mig selv for den sags skyld.

Leave a Reply