Da vi i septemper måned havde besøg af Justin Peters fra www.justinpeters.org fik vi optaget møderne på video. Justin er mest kendt for at afsløre trosbevægelsen og dens lære som vranglære. Han mener og dokumenterer at den har sit udspring i det okkulte, og ikke fra bibelen. Men mange ved ikke at han er en ret dygtig expositary preacher. Dvs han er velbevandret i at læse ud af bibelen, ved at gå ned i teksten og se hvad det er der egentlig står. Noget jeg selv forsøgte da jeg holdt prædikenen “Den fortabte søn” som kan høres på dette link.

Justin Peters er dog langt dygtigere end jeg, og hør selv hvorfor. I denne video udlægger han, Jesu fortælling om Lazarus og den rige mand, som står i Lukas 16. På tidspunktet hvor videoen starter er Lukas kapitel 16 netop blevet læst op. Jeg har lige før videoen lagt teksten ud (1933 oversættelsen for at undgå copyrightproblemer). Undervisningen bliver oversat til dansk af en tolk, så dem der ikke er så gode til engelsk, vil også kunne få noget ud af denne prædiken.

Jeg vil snart lægge Justin Peters afsløring af trosbevægelsen ud på nettet. Men jeg vil allerhelst vise hvordan vi burde undervise fra bibelen, og synes at Justin er et eksempel til efterfølgelse hvad det angår. Jeg skal blot lige finde ud af om jeg skal betale de penge som programmet til konverteringen af videoen koster. Det program jeg har brugt her er en testversion, derfor vil der indimellem være tekst på billedet som viser at det er en testversion.

“Men der var en rig Mand, og han klædte sig i Purpur og kostbart Linned og levede hver Dag i Fryd og Herlighed. Men en fattig ved Navn Lazarus var lagt ved hans Port, fuld af Sår. Og han attråede at mættes af det, som faldt fra den Riges Bord; men også Hundene kom og slikkede hans Sår. Men det skete, at den fattige døde, og at han blev henbåren af Englene i Abrahams Skød; men den rige døde også og blev begravet. Og da han slog sine Øjne op i Dødsriget, hvor han var i Pine, ser han Abraham langt borte og Lazarus i hans Skød. Og han råbte og sagde: Fader Abraham! forbarm dig over mig, og send Lazarus, for at han kan dyppe det yderste af sin Finger i Vand og læske min Tunge; thi jeg pines svarlig i denne Lue.

Men Abraham sagde: Barn! kom i Hu, at du har fået dit gode i din Livstid, og Lazarus ligeså det onde; men nu trøstes han her, og du pines. Og foruden alt dette er der fæstet et stort Svælg imellem os og eder, for at de, som ville fare herfra over til eder, ikke skulle kunne det, og de ikke heller skulle fare derfra over til os. Men han sagde: Så beder jeg dig, Fader! at du vil sende ham til min Faders Hus, thi jeg har fem Brødre for at han kan vidne for dem, for at ikke også de skulle komme i dette Pinested.

Men Abraham siger til ham: De have Moses og Profeterne, lad dem høre dem! Men han sagde: Nej, Fader Abraham! men dersom nogen fra de døde kommer til dem, ville de omvende sig. Men han sagde til ham: Høre de ikke Moses og Profeterne, da lade de sig heller ikke overbevise, om nogen opstår fra de døde.” Lukas 16.19-31

(Hvis du højreklikker på billedet og vælger zoom, kan du få videoen vist i fuld skærm.)

Share on Facebook

One Response to “Justin Peters om Lazarus og den rige mand”

 1. Rasmus Gade Says:

  Godt at se at denne forkyndelse er kommet op på nettet, også selv om at jeg ville ønske, at man kunne klippe min stemme ud af klippet (tolken) 🙂

  Jeg glæder mig til at se mere fra Mr. Peters’ besøg har i det kolde nord… Specielt den prædiken som hedder “Er du en jøde?” For den var så kanon god!

  Og til jer som endnu ikke har hørt eller har det store kendskab til Justin Peters, så er han altså en person hvis undervisning er guld være…

  Frelst af Guds nåde,

  Rasmus

Leave a Reply