Hvis jeg ikke kan anbefale en bog som Hytten som jeg har omtalt i det forrige indlæg, hvad kan jeg så anbefale? Der findes heldigvis bøger som er rigtig gode at give. Her er tre bud:

Pilgrimsvandringen
Denne bog er den næstmest solgte bog igennem historien. Der er dog nogle der mener det er bogen “Men jeg så ham dø” som har den plads på hitlisten, men lad det nu være. Ingen tvivl om at John Bunyans allegori er en af de mest bibelfunderede og gribende historier, som nogen sinde er blevet skrevet. Dette er en roman som kan gives til både kristne, som ikke kristne. Den har rigtig meget at sige til begge parter. Fortællekvaliteten mener jeg selv er på linie med Cervantes Don Quijote. Den blev skrevet af John Bunyan mens han sad i fængsel. Han var fængslet for at prædike evangeliet i England. Det var ikke tilladt hvis man ikke var medlem af statskirken dengang, hvilket han ikke var. Midt i denne lidelse blev denne fantastiske bog født. Pilgrimsvandringen er et must på enhver kristen boghylde.

Kan købes her:

Den Himmelske mand
Den anden bog har jeg ikke selv læst, men jeg har kun hørt godt om den, og har også fået den i gave selv. Jeg ser frem til at få den læst. Det er en biografi om en kristen kineser. Vi får at vide hvordan de kristne har det i Kina. Hvilke forfølgelser de bliver udsat for, den tortur som kristne oplever, og jeg skulle hilse og sige at det er ikke særlig god læsning for Joel Osteen fans. For den fortæller om kristne der er parat til ikke at leve deres bedste liv nu, men leve i et liv i afkald og smerte, og have det evige liv med Gud for øje.
Samtidig viser den også hvilken miserabel tilstand den vestlige kirke er i. For bogens hovedperson fortæller om hans oplevelse af de vestlige kirker, og det gjorde meget mere ondt på ham, end den forfølgelse han oplevede i Kina.

Kan købes her:

Korset og Springkniven
Dette er faktisk en bestseller. Ikke kun i USA, men også i Danmark. Den har solgt i over 60.000 eksemplarer og er lige blevet trykt på ny. Historien er en selvbiografi om en ung pastor som oplever Gud kalder ham til at tage til New York og prædike for kriminelle bandemedlemmer, narkomaner, prostituerede og alkoholikere. Det sker i en af de mest kriminelle dele af byen. Dette er en bog som viser en præst som vælger at gå Guds vej, og ikke prøver at nå folk ved at være “relevant”, men ved at give dem det fulde evangelium. Det var forresten en af de første bøger jeg læste efter jeg blev kristen i 1989. Kan klart anbefales!

Kan købes her:

Share on Facebook

7 Responses to “Julegaver jeg anbefaler”

 1. Rasmus Gade Says:

  Pilgrimsvandringen er også nu som film version på DVD, (http://www.pilgrimsprogressthemovie.com/) Og er også anbefales, men læs dog bogen først…

 2. Carsten Stampe Says:

  Jeg er indehaver af alle de 3 bøger du anbefaler.

  The Heavenly Man har jeg læst (2 gange), Korset og Springkniven har jeg ikke læst endnu og Pilgrimsvandringen er jeg ved at læse.

  Jeg kan kun sige, at det du skriver om “Den Himmelske Mand” som den hedder på dansk er meget meget rammende. Det er en fantastisk bog, hvor man skiftevis griner og græder imens man læser. Man griner når man læser om de helt fantastiske ting Gud gør og man græder når man læser om hvordan Broder Yun har måttet lide for evangeliet og hvordan han blev behandlet. Må hans løn blive stor i himlen. Kan anbefales…

  Pilgrimsvandringen, som jeg er ved at læse på engelsk, kan jeg kun anbefale at enhver kristen går i gang med at læse. Hver en side er gennemsyret af skriften og bibelsk lære…

  Der er vist en ny-indspilning på vej på DVD, som kommer i 2009. Måske man lige skulle vente og se hvordan den tager sig ud…?

  Kærligst i Jesus,

  Carsten

 3. Rasmus Gade Says:

  @ Carsten…

  Jeg har Pilgrams Process på DVD, den nye indspilning, og den er virkelig god. Den kan bestilles fra USA og/eller Canada.

  I Guds nåde,

  Rasmus

 4. Carsten Stampe Says:

  Kære Rasmus,
  Super, den vil jeg kigge efter

  Kærligst i Jesus,

  Carsten

 5. Jonas Says:

  Nu ved jeg ikke om vi kun snakker bøger og dvd, men lidt familiehygge eller hygge med vennerne kan fås med dette spil:
  http://www.bibelspillet.dk/

 6. René Vester Says:

  Ja det spil har jeg også kun hørt godt om.

 7. Linealis Says:

  Der er som bekendt ingen ende på de mange bøger, der skrives, og den megen læsning bliver man træt af. Men lige netop “den himmelske mand” kan kun anbefales. Budskabet er i hvert fald noget i retning af “Frygt Gud, og hold hans bud, det skal alle mennesker!”

Leave a Reply