En af de største vækkelsesprædikanter der har levet i England må være John Wesley. Han startede Metodistkirken, men det er kun meget få metodistkirker der lever op til de krav han havde til forkyndelsen dengang. Han har udtalt nogle ting som jeg synes er tankevækkende den dag i dag.

“Før jeg prædiker kærlighed, barmhjertighed og nåde, er jeg nødt til at prædike synd, lov og dom.”

Til dem han underviste i at forkynde ordet sagde han:

“Prædik 90 procent lov og 10 procent nåde”

Når jeg ser i min bibel, så synes jeg ordet ligner det John Wesley sagde, mere end den moderne forkyndelse ligner det der står i bibelen. Derfor du der prædiker Guds ord, prædik Guds ord som Guds ord er, hvis du øsnker at ordet skal virke. Og prædike i overenstemmelse med Helligånden. For Helligåndens opgave er netop at overbevise om synd,retfærdighed og dom, så vi kan se vi har brug for en frelser.

Her er originalteksterne:

“Before I preach love, mercy and grace, I must preach sin, Law and judgment.” 

“Preach 90 percent Law and 10 percent grace.”

Hvis du ikke kender John Wesley, så søg på ham i søgefeltet, og se hvad jeg ellers har skrevet om denne forkynder.

Share on Facebook

Leave a Reply