Lad os få en anden til at udtale sig om “the purpose driven life” eller det målrettede liv som den hedder på dansk. På trods af at den er en af de absolut mest solgte bøger i dette århundrede, så er det stadigvæk en bog der leder væk fra den sunde lære. Hvis man kigger på Rick Warrens frugter og gerninger virker det også ret tydeligt, at han mener det er et målrettet liv der frelser, mere end det er Jesus der frelser. Ellers kan man da ikke arbejde sammen med new-age folk, hjælpe mormoner med kirkevækst, eller invitere aborttilhængere til at prædike i hans kirke.

Hvis du er tilhænger af Rick Warrens bøger, og ønsker fortsat at være det. Så skal du ikke se denne video, hvor Macarthur skarpt ridser op hvad der er galt og vildledende ved denne bog. Jeg kunne dog godt tænke mig at høre Carsten Riis Jensens kommentar til denne video. Han skrev jo til mig i en kommentar for nylig, at han endnu ikke havde set noget på bloggen her, som fik ham til at ryste over min afsløring af Rick Warren.  Hvis han ikke kan se alvoren i MacArthurs anklage, så kunne jeg da godt tænke mig at høre hvorfor det ikke er alvorligt.

Share on Facebook

4 Responses to “John Macarthur om “Det målrettede liv” af Rick Warren”

 1. Rasmus Gade Says:

  Hvor har jeg dog ventet længe på, at høre sådan en fed udtalese, ang. Mr. Warren og hans tåbelige bog. Og så fra Dr. MacArthur af alle mennesker!! Det er bare så godt.
  It made my day…

 2. John b Says:

  hvis Macarthur er en autoritet for dig ang kritik af rick warren – gælder det så ligeledes MacArthurs kritik af pinsekirken eller den karismatiske bevægelse – for så er den bevægelse du selv er en del af og arbejder for lige så ubibelske som rick warren iflg. macarthur

 3. René Vester Says:

  Hej John B
  Rigtig vigtigt spørgsmål du kommer med der. MacArthurs autoritet har i princippet ikke noget med sagen at gøre. Men hans tilgang til Rick Warrens bog er bibelens tilgang. Og bibelen er en autoritet. Dertil ved jeg så at MacArthur har et godt og sundt bibelsyn, og læser og tolker bibelen i bibelens lys. Jeg har kun sjældent hørt folk der enkelt og forståeligt kan åbne skriften som han gør når han forkynder.
  Når det er sagt, har jeg nogle uenigheder med Macarthur på nogle punkter som ikke er afgørende doktriner. Tungetale, profeti og helbredelse er ikke noget Macarthur og jeg er enige om. Jeg kan dog godt forstå at MacArthur er skeptisk overfor den karismatiske bevægelse, for der foregår så mange ubibelske ting i de karismatiske kredse, at det i sig selv kan være en god grund til at være skeptisk.
  Det er dog heller ikke helt rigtig at MacArthur er helt lukket for den karismatiske bevægelse. Han har for eksempel et godt samarbejde med C. J. Mahaney, som er leder af Sovereign Grace Ministries.

  Desuden er MacArthur ikke bange for at bekende sig som en fundamentalistisk kristen. Rick Warren siger faktisk at han ikke er en kristen fundamentalist, når han bliver spurgt. Det synes jeg er særdeles interessant at fundere lidt over, hvis man skal vurdere om man vil læse en bog af enten John MacArthur eller Rick Warren.

 4. Susan Møllerskov Says:

  Hvis Carsten Riis Jensen og evt. andre ikke kan se alvoren i Rick Warrens egen udtalelse, hvor han forklarer sin plan for menigheden, og om at han er CFR-medlem, mener jeg ikke, at John MacArthurs tale kan hjælpe noget.

Leave a Reply