Kommer mormoner i Himlen? Ifølge Joel Osteen er svaret ja. Okay ret skal være ret, så lad mig lægeg ud med at forsvare ham. Det kan jeg faktisk godt gøre på nogle områder, og har ikke noget imod det.

Joel Osteen blev interviewet her op til jul på Fox i USA. En stor del af det han siger har jeg faktisk ikke nogen problemer med. Det er ikke alle anklagerne imod ham, der er lige gyldige. Han bliver bl.a. anklaget for ikke at have en ordentlig uddannelse, og vurderes derfor af nogle for ikke at kunne fungere ordentligt som præst. Det er jeg klart uenig i skulle være en grund, for størstedelen af apostlene var også uden uddannelse. Det er faktisk også muligt at finde gode frikirker hvor pastoren ikke har læst teologi, men har en fantastisk forkyndelse med stor fokus på Gud. Men jeg kan også opleve det modsatte, nemlig at præsten holder en misvisende prædiken, selvom han har en lang uddannelse. Tag bare biskop Jan Lindhardt, han er da for langt ude. Det modsatte er kan bestemt også findes, og derfor er det ikke et argument der kan bruges til at definere falske profeter.

Jeg er dog forfærdet over at Joel Osteen igen viser sin totale uvidenhed, eller manglende lyst til at sige sandheden. I interviewet bliver han spurgt om han anser Mitt Romney ( den mormonske præsidentkandidat) for at være en kristen. Svaret er et klart JA. Hans begrundelser er at Mitt Romney tror på Jesus Kristus som sin frelser. Uha det lyder besnærende rigtigt, men Osteen glemmer at det er en anden Jesus mormonerne tror på. En skabt Jesus der hvis man undersøger sagerne er broder til djævelen. Djævelen er faktisk lillebror til Jesus ifølge mormontroen. Atpåstå at mormonerne er kristne på det grundlag, svarer til at vi også skal anerkende Jehovas vidner som kristne. Og hvad bliver det næste så.

Det er under alt kritik at pastoren for den største menighed i USA kan få lov at sige sådanne usandheder på nationalt tv, og dermed som pastor for USAs største kirke godkende mormontroen som kristendom. Jeg anser det for hasardspil med ens liv som indsats, at følge denne mand og læse hans bøger, og tro på hans forkyndelse. For når han kan sige noget så tydeligt forkert, hvad kan man så ikke finde i hans bøger.

Men jeg ved godt hvad hans efterfølgeres undskyldning er, jeg har hørt den før: Joel Osteen har en større åbenbaring end os andre; og: Jamen jeg får noget ud af at høre på Osteen, for jeg får et bedre selvbillede. Mine svar til jer der siger sådan er: Har de kristne i Nordkorea en dårligere åbenbaring end Joel Osteen, når de sidder ludfattige i koncentrationslejre? Tør du have et selvbillede der er baseret på Joel Osteens åbenbaring når det ikke er i overenstemmelse med det der står i bibelen?

Se klippet med Joel Osteen her, det med mormonerne ligger ca 8 minutter inde i klippet. I was shocked! Jeg ved ikke hvor længe klippet e rtilgængelig, så se den mens det er muligt.

http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/player/popup/?rn=3906861&cl=5629983&ch=4226713&src=news 

Share on Facebook

One Response to “Joel Osteen godkender mormonerne som kristne. Øh what?”

  1. Sussi Says:

    Hmmm… jeg havde faktisk en ven der blev mormon og jeg var med til hans dåb, så jeg skulle lige læse det her indlæg og jeg synes det er meget interessant. Jeg har faktisk et spørgsmål, som jeg ikke ved, om det er så vigtigt for dig, men hvis du får tid må du meget gerne svare på det.
    Jeg ved jo godt der findes rigtig mange grene under kristendommen og jeg har aldrig rigtig kunne forstå, hvorfor end ikke I (alle de forskellige grene) ikke kan blive enige… så er det da klart at der er så meget ufred i verden… (hvis du forstår?)…
    Men jeg kunne rigtig godt tænke mig en oversigt over de forskellige grene, hovedtrækkende og alt det I kan og ikke kan blive enige om. Det er altså kun, hvis det ikke tager for lang tid. Jeg kunne måske selv finde ud af det, men det vil tage mig alt for lang tid og jeg kunne ikke engang finde noget på wikipedia, da jeg søgte på mormon.

    Nåh men, hygge… 🙂

Leave a Reply