Joel Osteen er blevet kåret til at være den mest indflydelsesrige prædikant i USA. Og netop dette er meget i fokus på forsiden af hans hjemmeside, mens der slet ikke er fokus på Jesus. På resten af hans hjemmeside står der heller ikke ret meget om Jesus, nærmest tværtimod. I stedet for er der nogle bønner rundt omkring som bliver afsluttet med “in Jesus name, Amen”. Desværre er bønnerne ikke særlig bibelske, og det er hans budskaber heller ikke.

Umiddelbart lyder Osteen som en meget salvet forkynder. Han er særdeles veltalende, og formidler sine budskaber i et sprog som de fleste kan forholde sig til. Men hvis man gennemgår hans forkyndelse, vil man se, at de kun handler om os, hvad vi kan, hvordan vi får succes, og hvordan vi kan leve “vores bedste liv nu” (titlen på en af hans bøger). Der er ikke noget om, at vi skal lægge vores liv ned for Gud, ikke noget om at vi skal omvende os fra synd. Hvis man sammenligner hans forkyndelse med Jesus’ eller Paulus’, så kan man kun komme til den konklusion, at Osteen ikke har den samme åbenbaring som bibelens prædikanter. Og her har vi et problem.

Osteen er stolt nok til at indrømme, at han ikke kender de kristne doktriner. Han nævnte i en prædiken i sommeren 2007, at han engang blev bedt om at tale om de sidste tider overfor en gruppe præster. Hvortil han svarede, at det var han ikke i stand til. Hans forklaring var, at han kendte ikke nok til doktrinerne for endetiden, (hvilket han ikke skal anklages for). Derefter sagde han, at han ikke engang kendte til de doktriner, som gælder tiden nu. Dette fik den store forsamling til at grine højt.

Der er desværre ikke noget at grine af. Pastoren for en af de største kirker i verden praler af, at han ikke kender til de kristne doktriner. Det er meget tragisk og forklarer også, hvordan det kan lade sig gøre at forkynde så kraftig vranglære som Joel Osteen gør.

Derudover er Joel Osteen heller ikke bekendt med at det kun er igennem Jesus Kristus at man kan blive frelst. Med andre ord går Osteen indfor den gamle vranglære: en Gud, mange veje.

Osteen bruger det forslidte argument “at kun Gud kender deres hjerter”. Problemet er at vi alle er onde i vores hjerter, og siger vi at vi er gode, er det fordi vores hjerte bedrager os. Vi står jo alle skyldige overfor Gud, fordi vi har brudt hans lov.

Der er ingen tvivl om at Osteen er en falsk profet. Hans taler om dig og mig, men ikke om Jesus. Taler om at leve det et godt og behageligt liv, men ikke noget om at lægge sit liv ned for Jesus. Det kan godt være Osteen har en af verdens største kirker, og at han (desværre) er den mest indflydelsesrige prædikant i Usa. Men det er bestemt ikke et argument for at hans lære er i overensstemmelse med bibelen.

Share on Facebook

27 Responses to “Joel Osteen, Amerikas mest indflydelsesrige prædikant”

 1. Lars Bisgaard Says:

  Hej Rene

  Al respekt for dit hjerte og din nidkærhed for evangeliet. Jeg brænder selv for at se Danmark forvandlet af evangeliets kraft.

  Jeg bliver dog lidt stødt – og ked af det – når jeg læser dit indlæg om Joel Osten. Jeg vil stærkt anbefale dig at slette det.
  Jeg vil ikke her komme med en række argumenter, som modbeviser, men blot udtrykke mit hjertes holdning. Jeg har bl.a. nære venner, som netop er kommet hjem fra et besøg i Joels kirke og de kan vidne om sundhed, balance i tingene og et stærkt evangelist budskab som fører til menneskers frelse.

  Selvfølgelig kender Joel til de kristne doktriner og læresætninger, han er ikke søn af hvem som helst, men søn af en af de største troshelte i nyere tid.

  Jeg skriver ikke dette for at starte en diskussion, men jeg vil opfordre til, at du fjerner dette indlæg, så det ikke fører til forvirring og forkerte oplysninger.

  Vær velsignet,

  Med venlig hilsen
  Lars Bisgaard
  Aalborg MenighedsCenter

 2. René Vester Says:

  Kære broder Lars
  Jeg kan godt forstå at du bliver stødt over det jeg skriver, og jeg ved der er flere der er blevet det. Men jeg har ikke noget personligt imod Joel Osteen, men jeg har noget imod den lære som han formidler. Han prædiker ikke om omvendelse, synd, dom eller retfærdighed. Det han fortalte om de doktriner han siger han ikke kender hørte jeg selv at han sagde på God Channel her i sommers. Jeg var chokeret over at han turde komme med sådanne udtalelser.
  Sagen er den at Joel Osteen prædiker et andet kors, og en anden Jesus. Det vil jeg ikke længere lade stå usagt hen. Prøv at kigge på titlerne af hans bøger. “Lev dit bedste liv nu” kunne den bog sælges i Nordkorea, det hårdeste land at være kristen i? Har de kristne dårlig tro i Nordkorea? Jeg er overbevist om at de kristnes tro i Nordkorea er klart stærkere end Joel Osteens vestlige fortolkning af kristendom. Og nej de lever ikke deres bedste liv nu i koncentrationslejre!
  Men jeg forstår godt din kritik, for den ligner lidt det der skete da jeg dokumenterede at Bono fra U2 ikke er en kristen. Folk blev rasende fordi det var deres kristne ikon jeg kritiserede. De ville ikke høre argumenterne, men istedet holde fast i et billede af en mand som de havde valgt at tro på. Det kan være svært at gøre op med den slags billeder. Specielt hvis man har haft dem i lang tid. Og det er ikke en kritik af dig, men bare af mennesket, og sådan en er jeg forresten selv. Men prøv istedet for Lars at kigge på argumenterne istedet for at blive irriteret. Og så vurder bagefter om jeg har ret eller uret.

 3. Lars Bisgaard Says:

  Hej Rene

  Jeg har set på dine argumenter og jeg er af den opfattelse, at de ganske enkelte ikke holder. Men som skrevet i første omgang, så er min intention ikke at indlede en lang diskussion, men blot bede dig genoverveje dit indlæg. Derfor blot dette sidste indlæg.

  Har du været i lakewood Church? Har du talt med Joel eller hans lederskab? Kender du hans hjerte nok til at udtale dig? Efter min vurdering, så er dit grundlag for spinkelt til at komme med så skarpe beskyldninger.

  Vær velsignet,

  Hilsen
  Lars

 4. René Vester Says:

  Hej Lars
  Jeg kender ikke Joel Osteen personligt, men jeg kender hans udtalelser, og det er på det grundlag at jeg bedømmer. Men prøv at sammeligne hans forkyndelse med andre. Det har jeg netop gjort i et indlæg på bloggen, som jeg ellers ville have ventet lidt med. Du kan se den her: To forskellige kors!
  Du er velkommen til at kommentere den også. Jeg vil dog gerne hvis du kunne komme med nogle argumenter istedet for bare bede mig om at fjerne mine skriverier om manden.

 5. Uffe Vilford Jensen Says:

  Kære René

  Det er en flot hjemmeside du har lavet, velfungerende og overskuelig, men det sårer mig dybt i mit hjerte, når mennesker som dig gør sig til bedrevidende overfor de mennesker som Gud har udvalgt til at udbrede SIT evangelium. Personligt så elsker jeg T.D. Jakes og tror på den lære han forkynder, hvilket helt klart indebærer sand omvendelse og tro på Jesus Kristus, Guds søn. Han forkynder Bibelen uden at gøre sig bedre end andre, og han gør det med kraft og kærlighed. Hvis du lytter til hans undervisning eller hans lovsangs CD’er så kan du ikke være i tvivl om hvilken Gud han tilbeder, eller hvor hans hjerte er. Husk på hvordan det gik Israel når de talte negativt om Moses. Og nej, Gud er ikke vred på dig. Han elsker dig, ligesom han elsker ethvert menneske der er skabt i hans billede. Jeg tror du begår en stor synd ved at fordømme Guds mænd og kvinder, uanset om du er enige med dem eller ej, og jeg vil gentage Lars opfordring: Slet disse sider hurtigst muligt..

  Esajas 58..

  Med venlig hilsen din bror i Kristus..

 6. René Vester Says:

  Hej Uffe
  Jeg forsøger ikke at gøre mig til bedrevidende overfor andre. Jeg bedømmer hvad nogle siger, på baggrund af hvad der står i Guds ord. Hvad angår T.D. Jakes har jeg ikke den store viden. Jeg ved at en af mine venner i asutralien der kører hjemmesiden http://www.symphonyofscripture.com har nogle markanter meninger om ham, pga hans Gudssyn. Men det har jeg ikke sat mig nok ind i. Men det er vigtigt at vi kristne kan sortere skidt fra det gode. Det er ikke alle der kommer i Herrens navn der er sendt af Herren. Paulus siger også til Galaterne at de har taget imod et andet evangelium, end det han gav dem. Han skælder dem kraftigt ud for det, og det er nok det vredeste af alle breve som Paulus har sendt.
  Dermed vil jeg også sige at Joel Osteens evangelium IKKE er Guds evangelium. Det er et andet kors han prædiker, hvilket jeg også har påvist i en af mine nyere indlæg her på bloggen.
  Og jo Gud er vred, for hvis Han ikke var vred var der ikke nogen grund til Jesu død på korset. For Jesus blev knust af Guds vrede på det kors. Knust i vores sted.
  Hvis du ønsker at få en forklaring på hvordan Gud både kan elske og være vred på samme tid, kan du høre det på det podcast der ligger her: http://sand.omvendelse.dk/?p=84

 7. Uffe Vilford Jensen Says:

  “Bagtal ikke hinanden, brødre. Den, der bagtaler sin broder… bagtaler loven…hvem er du som dømmer din næste?” Jak4.11-12

  Jeg ønsker ikke at gå ind i en debat om hvem der prædiker det rette evangelium, dig eller nogen anden, men hvis vi skal lytte til Jesu ord, så sagde han noget om at kende dem på deres frugter.

  Det var en fejl at jeg skrev det første indlæg her på din side, og jeg kommer ikke til at skrive flere. Jeg beklager at jeg har blandet mig i noget, som er og bliver en sag mellem dig og Herren. Hvis jeg fordømmer dit Gudsbillede, så gør jeg præcis det samme, som jeg beskylder dig for. Døm ikke, for at i ikke selv skal dømmes. Jeg respekterer dig som en bror i Herren, og ønsker for dig, at Helligånden må lede dig i alt du gør, så vor Herre Jesus Kristus må blive herliggjort i gennem din tro på Ham. Jeg er meget uenig med dig i dine synspunkter, men jeg tror ikke at en diskussion om disse emner vil fremme Guds rige.

 8. René Vester Says:

  Hej Uffe
  Jeg vil nu ikke kalde det bagtalelse at bedømme nogen ting som en prædikant har sagt på baggrund af hvad der står i bibelen. Men jeg kan dog fortælle dig at jeg faktisk har sendt en mail engang til Joel Osteen, ang. en prædiken. Jeg spurgte hvorfor han overhovedet ikke brugte tid på at fortælle om Jesus, men istedet fortalte om hvordan man kan leve et dejligt liv. Der var ingenting om Jesus i det. Jeg skrev faktisk mailen meget høfligt, han er jo præst, men jeg har aldrig fået svar.
  Du er selvfølgelig velkommen til at være uenig med mig Uffe, det skal jeg ikke klandre dig for. For jeg ved også at du grunder på Herrens ord, og har et ønske om at bygge dit liv på Ham som klippen. Guds velsignelse over dig og dit liv med Jesus.

 9. Birgit Davino Says:

  Jeg beder om, at Vor Herre Jesu Kristi Gud, herlighedens fader, vil give dig visdoms og åbenbarings Ånd i din erkendelse af ham, og at han vil oplyse dit hjertes øjne, så du forstår, hvilket håb han kaldte dig til, og hvor rig på herlighed hans arv er iblandt de hellige, og hvor overvældende stor hans magt er i os som tror. Det er den samme vældige styrkes indgriben, hvormed han virkede i Kristus, da han opvakte ham fra de døde og satte ham ved sin højre side i den himmelske verden, højt over alle magter og myndigheder og kræfter og herskere og hvert navn som nævnes kan, ikke blot i denne verden men også i den kommende; ja “alt lagde han under hans fødder,” og HAM GAV HAN SOM HOVED OVER ALLE TING TIL KIRKEN, DER ER HANS LEGEME, FYLDT AF HAM, SOM GIVER ALLE AL SIN FYLDE.
  Ef.1.17-23

 10. Jesper Says:

  Jeg synes det er interessant at så få vil gå ind i en reel debat om indhold. Andensteds på denne blog er det umuligt at få en saglig dogmatisk diskussion med emergentfolket, og her vil man gerne opfordre til fjernelse af et indlæg, men man vil ikke gå ind i en debat om indlæggets saglighed… Er man bange for at blive konfronteret med den sandhed at ikke alt er sandhed og at satan forsøger at lede så mange væk fra en sand bibelsk tro som overhovedet mulig, ved ofte at optræde som en lysets engel?

  Fandens bedrageri kender ingen grænser, han er løgnens fader, der er ikke godt og sandt i ham, og desværre lykkes det ham gang på gang at bruge mennesker som intrument til at lede andre vild, og folk som T.D. Jakes og Joel leder ikke folk ind i en erkendelse af at de er syndere og mangler herligheden fra Gud, deres forkyndelse leder dem ikke ind i et sandt afhængighedsforhold til Gud, og samtidigt forvansker begges forkyndelse menneskets opfattelse af hvad meningen med livet er, for meningen med livet er IKKE menneskets glæde og lykke, mennesket er skabt til at prise Gud og tjene Ham, derfor er vi i denne verden for at tjene Ham og bringe bud om Ham til de faldne.

  Det kan lyde hårdt og brutalt, men det er ikke for fornøjelsens skyld at jeg taler T.D. Jakes, Joel med flere så lodret imod, jeg gør det fordi jeg oprigtigt frygter at deres lære, virken og prædiken fører folk direkte i fortabelse, og helt ærligt, hvis i så mig på vej udover en bro ville i ikke stoppe mig? Råbe advarende ord? Og man kan så hævde at hvem er jeg til at hævde sandhed… Jeg hævder ikke min egen sandhed, men peger på Bibelens ord og peger dernæst på hvad eksempelvis T.D. Jakes siger om lykke i denne verden, og der er KLAR modstrid.

 11. Birgit Davino Says:

  Her er to citater fra “Today`s Word” fra Joel og Victoria Osteen. (Jeg har selv oversat dem til dansk):
  29/8-08 – Luk.22.19 – Far i himlen, tak fordi du sendte din søn, Jesus, for at frelse mig. Tak fordi du har gjort det muligt for mig at blive en del af dit Rige her på jorden. Jeg åbner mit hjerte for dig og vælger at huske på dig i Nadverfællesskabet.
  I Jesu Navn, Amen.
  4/9-08 – Es.61.10 – Far i himlen, tak for frelsens gave gennem din Søn, Jesus. Jeg åbner mit hjerte for dig og modtager alt du har til mig. Jeg vælger at afklæde mig gamle kapper af synd og mislykkedeshed så jeg kan blive klædt i din retfærdighed. I Jesu Navn, Amen.
  Desuden afslutter Joel altid sine prædikener på nettet med en frelsesbøn hvori bekendelse af synd indgår.
  Jeg har en cd af T.D. Jakes, “Woman Thou Art Loosed”. Der er blandt andet disse ord: “Chained to the past. No hope for escape. Haunted by memories of yesterday`s mistakes. It`s time to be free. You`ve got to make up your mind. Got to walk out of those chains and leave them behind. Free from words that held you captive and controlled your mind. Free from all of those facades that you hid behind. Free from depending on what you thought you`d need. For he whom the Son set free, is free indeed.”

 12. René Vester Says:

  Hej Birgit
  Jeg synes det er godt du melder dig på banen og viser hvorfor du mener Joel Osteen og T D Jakes er i orden. Jeg vil hellere have at folk viser hvor de står og hvorfor de står der, hvis jeg skal kommentere tilbage. Så kan læserne selv vurdere hvad de mener er sandt, og allerhelst gøre det udfra Guds ord.

  Ang. Joel Osteen så har jeg også hørt ham sige det du nævner. Den første bøn er der ikke noget bibelsk frelsesindhold i, det er blot nogle kirkelige terminologier. Så den er ikke brugbar. Men det at han afslutter sine prædikener på nettet og i fjernsynet med en “frelsesbøn” hvori ordet synd indgår, har forvirret en del af hans modstandere. Årsagen til han gør det, er angiveligt at det er blevet påpeget at han ikke talte om synd. Det har han prøvet at rette bod på ved at afslutte på denne måde. Problemet er dog at der i hans forkyndelse slet ikke er fokus på synd. Derfor virker det meget underligt at han afslutter med at tale om omvendelse fra bøn i en enkelt sætning. For han har slet ikke defineret hvad synd er. Han har jo sagt vi skal leve vores bedste liv nu, og at Gud vil velsigne dig og give dig et vidunderligt liv. Hvorfor skulle jeg dog omvende mig fra det. Så den er ikke i orden, medmindre forkyndelsen indeholdt et omvendelsesbudskab.

  Ang. T D JAkes, har jeg kendskab til hans Woman Thou art loosed. Et budskab som han vist også har brugt til at løse Paula White fra hendes mand, så nu er den skilsmisse i orden pga TD Jakes. Det skal dog siges at der er lidt uenighed om dette, men rigtig meget tyder på det. Han er jo stadig en af hendes største støtter.
  De to største problemer med T D Jakes er for det første at han er en oneness pentacostal. Dvs han tror ikke på treenigheden sådan som bibelen viser at treenigheden er. Det er rigtig alvorligt. Det andet er en total elendig hermenautik. Hans tilgang til bibelen er stærk fragmentarisk, han kan få et hvilket som helst bibelvers til at betyde hvadsom helst. Som da han tog ordet “Så” ud af en salme, og fik det til at blive til at kristne bare skal sige “Så” når djævelen anklager dem. Det var slet ikke det der stod i det vers han tog det fra, men han tog ordet ud af en anden sammenhæng og lagde en ny betydning ind over det.
  Dertil er hans måde at omtale frihed ikke bibelsk. Vi er kaldet til frihed fra et syndigt liv, frihed fra den kommende dom og frihed til at leve med Gud. Men ikke frihed til at leve et liv i overflod og ansvarsløshed. Ansvarsløshed som kommer til udtryk i hans godkendelse af homoseksualitet.

 13. Martin Halle Says:

  Jeg er helt sikker på at Joel Osten tilgiver dig, ligesom Jesus gør. Jeg bliver dybt rørt over det du skriver. Jeg tror bestemt at der er en grund til at han sådan en sund og velfungerende kirke. Han er helt sikkert en af Guds folk.

 14. René Vester Says:

  Hej Martin
  Jeg undrer mig over at du ikke kan se at Joel Osteen slet ikke prædiker evangeliet. Det er et helt andet budskab han har, som er meget langt væk fra bibelen. Jeg ved godt at mange præster i det frikirkelige er fascineret over Osteen, men det hjælper ikke en millimeter. Det som de plejer at være fascineret over er størrelsen på hans kirke. Derfor prøver nogle at efterligne ham fordi de har det samme kødelige begær efter succes som så mange andre har.

  Prøv at se følgende video igennem (fire gange 10 minutter) hvor Joel Osteen vil blive gennemgået udfra bibelen. Det er ret alvorligt, men ordentligt dokumenteret så det ikke er bedømmelse baseret på rygter, men på facts.

  http://www.youtube.com/watch?v=sHglKISyaKs
  http://www.youtube.com/watch?v=iAELOiMjDMg
  http://www.youtube.com/watch?v=ASSGPBwHJsc
  http://www.youtube.com/watch?v=xhxhxN3EC6A

 15. Birgit Davino Says:

  Jeg er lige kommet hjem fra et besøg hos min (ikke frelste) søn, svigerdatter og børnebørn. Jeg har været der i mange timer og blevet meget påvirket af en dæmonisk kraft som var tilstede. Jeg gør alt hvad jeg kan for at være tilstede i Guds kraft, fordi jeg af hele mit hjerte ønsker dem frelste. Det lykkedes også for mig at påvirke dem denne gang. Jeg besøger dem en gang om ugen og beder meget for dem. Jeg har påvirket dem så meget at nu ligger Bibelen i det mindste fremme på reolen. Jeg tror på at jeg skridt for skridt vil lede dem til Gud ved at elske dem med Guds tilgivende hjerte. Jeg prædiker ikke for dem, for så vil de ikke se mig og så kan jeg jo ikke påvirke dem. Men de kender til min tro på Kirstus og når det falder naturligt, taler jeg om Gud men det er meget lidt jeg får sagt. Jeg tror imidlertid på at Gud er stor nok til at bruge det lidt jeg siger, især når jeg beder meget for dem samtidig.
  Da jeg kom hjem fra besøget for et par timer siden, følte jeg mig meget slået ud, nedtrykt, kraftesløs og opgivende og jeg havde kvalme og følte mig syg. Jeg har ellers ikke været syg i ca. 8 år fordi jeg tror på at Jesus har taget al min sygdom på korset. Men den dæmoniske påvirkning var extrem intens ved dette besøg. Jeg følte virkelig at jeg var ved at blive syg og mine kræfter var væk. Jeg er ellers meget stærk. Jeg har et arbejde som kræver meget fysisk og åndelig styrke og det giver Gud mig. Uden Ham ville jeg ikke kunne klare mit arbejde. Men dette besøg virkede meget, meget slemt på mig. Jeg læste Guds ord i bussen hjem, for at få styrke men kvalmen og ubehaget var der stadig. Da jeg kom hjem tændte jeg for Joel Osteen. For han har så tit fået mig tilbage til Gud, når jeg følte mig langt væk fra ham. Og budskabet fra Joel Osteen var lige hvad jeg havde brug for at høre. Min kvalme og dårlige humør forsvandt meget hurtigt og jeg oplevede mig igen tæt på Gud. Jeg fik lige præsis den opmuntring jeg havde brug for – en opmuntring om at holde ud for sejren er tættere på end jeg tror eller føler og en opmuntring om at selv om jeg bliver angrebet, kan jeg ikke knækkes, for Gud er med mig og min familie. Jeg er så dybt taknemmelig for Joel Osteens tjeneste, at jeg ikke har ord for det. Der er så mange gange jeg gennem Joels er blevet ledt, i kærlighed, tilbage i Guds vidunderlige favn. Jeg takker Gud for det redskab Joel Osteen er i hans hånd. Jeg er ikke storforbruger af Joel Osteen men jeg oplever at jeg bliver ledt, af Gud, når det er gennem Joel han kan tale til mig.

 16. Markus Hvannastein Says:

  Spørgsmålet er nok ikke, hvad vi føler om hans lære og hvad vi føler som hjælp, men hellere om de er korrekte ifølge bibelen.

  Bibelen lærer, at mennesker vil tage sig lærere der vil kilde vores øre(hvem siger, at det ikke kan skabe en tilstand med større velvære) (2 Tim. 4:3).

  Hvis Joel’s lære ikke er i overensstemmelse med Guds ord(se f.eks. link fra Rene’s sidste kommentar), er det ikke ligegyldigt hvordan hans budskab rører os?

  Mange får det bedre igennem f.eks. Clairvoyance, Yoga og forskellige andre ikke-kristne ting og lærere.. det siger ikke noget om, om vi skal gøre/følge efter dem..

  Lad os følge efter Guds Ord og efter dem der holder sig til det.. Fordi intet andet ærer Guds navn.

 17. Thomas Says:

  Hej Rene.
  Jeg må først tilstå at jeg ærgre mig lidt over din kritik af Joel Osteen. Gud elsker dig, os, mennesket.
  Joel Osteen har til tradition at citere skrifter i bibelen som han uddyber efter min mening på fornemmeste vis, så vi blive inspireret til at leve i Guds lys. Gud har aldrig lovet os at livet skal være let, men han har lovet os, at hvis vi tager i mod Jesus, tager vi imod ham. Det har jeg hørt ham sige flere gange.
  Inspiration mener jeg er et meget vigtigt fundament for at forblive i troen på Jesus, hos os som halter ind imellem. Jeg er sikker på at det er i din bedste mening i hjertet at stille spørgsmålstegn ved det ægte hos Joel.
  Joel Osteen starter også sine prædkner ved få folk til at sige det højt, “This is my bible, I am what it says I am, I am what it says I can do, today I will be tought the word of God osv…. Det han får os til, er jo at acceptere os selv i bibelen, hvilket jo er sandheden. Jeg ved ikke med dig, men jeg har det i hvert fald sådan at jeg har brug for at blive inspireret, gør jeg ikke det falder jeg fra. Gud kender alle vore veje, og Gud glæder sig over vi forsøger i tro at komme til ham. Jeg beder dig Rene, slet dit indlæg for der sidder sikkert mange som mig, der ik har brug for at stille spørgsmålstegn til Joels troværdighed. Gud ønsker os tæt på ham, han ønsker os i sit himmerige, ikke spørgsmålstegn ved et hans udvalgte!

 18. René Vester Says:

  Hej Thomas
  Tak for din kommentar. Den adskiller sig fra en del andre ved at du trods alt forsøger at vise at han er i orden. Desværre er det ikke brugbare argumenter du kommer med. Der er ikke noget nyt under solen hvad det angår. Det hjælper ikke at løfte sin bibel og gentage det han plejer at sige “This is my bible, I alm what it says I am…….” Sagen er jo at det ikke er i trød med det han prædiker. For hvis han virkelig skulle prædike hvem vi er i følge bibelen, så burde han prædike som Jonathan Edwards eller John Wesley. De viste hvem vi mennesker er, og gjorde det udfra bibelen. De viste at vi er syndere som har brudt Guds lov, og vi er skyldige til evig fortabelse i Helvede. Men Gud elsker os så meget at Han var villig til at dø på et kors, og tage den straf på sig som vi fortjener. For at vi kan undgå Guds vrede.

  Det prædiker Joel Osteen aldrig om! Han har også sagt at han ikke bryder sig om at prædike om synd i kirken. Det er der nok der gør i forvejen. Det sidste tager han fejl i, og det første medfører et stort problem. For hvis der ikke blive prædiket om synd i den kirke, så er det en kirke hvor Helligånden ikke er. For det er Helligåndens opgave at overbevise om Synd. Og det sker når Guds ord bliver talt klart og tydeligt. Der skal jo være to vidner (ved du forhåbentlig). Så en manglende forkyndelse om synd vil medføre at Helligånden ikke virker der.
  Det betyder at den inspiration man kan få fra Lakewood church, ikke er fra Helligånden, og hvad vil du så bruge den til i dit kristne liv?

  Ganske kort; Jeg har hørt ham citere bibelen, men altid har det været udenfor konteksten, og der er altid blevet lagt nye betydninger ned i bibelen. Han læser ikke ud af bibelen. Men hvis man er vant til at høre et tomt, men levende budskab som det Joel Osteen distribuerer, så kan jeg godt forstå man ikke kan se der er noget galt. Men prøv at sammenligne med den her prædiken:
  http://sand.omvendelse.dk/gammel-podcast-fra-omvendelsedk-319.htm

  Eller den her som er på engelsk:

  http://sand.omvendelse.dk/paul-washer-mere-bibelsk-og-mere-skarp-end-nogensinde-f%C3%B8r-670.htm

  Og sammenlign dem med det Joel Osteen prædiker. Der er uhyggelig stor forskel. Men vurder selv om jeg har ret.

 19. Jostein Nilsen Says:

  Hei, René.

  Det er godt å se at falsk lære blir eksponert, og at den Bibelske sannheten kommer fram. Det er svært mange som forkynner et lunkent, søkervennlig evangelium i Norge, og det er svært skremmende. Mange folk leser heller ikke nok i Bibelen til å oppdage hva som er feil. De vandrer i en åndelig søvn.

  Mvh,
  Jostein.

 20. Synderen Says:

  Emnet er og bliver mere aktuel i dag, altsammen i takt med den udvikling
  der har været inden for Fremgangsteologien og Gospel Bølgen ovre fra
  America.
  Luk øjnene op og se hvordan denne bevægelse er eksploderet lige siden
  Billy Graham,pat Robertson,Oral B,Crystal Catedral-R.Fuller,Bonke,Hinn,
  ruth Evenson,Kristian Hedegaard,Smiths Venner og mange flere, det handler
  om at “Leve nu og Rigt” om Dæmonuddrivelser og stærke Organisationer,
  Ministres, og alle de kedelige ulykkelige sager vi hører om i dag, det burde da
  fortælle os lidt om hvad det handler om.
  Hvem er det de sultne render i rumpen på og yntes er åh så dejlige..?
  Hvem er det de sultne og begejstrede klapper af under et arangement..?
  Hvem er det som trods Bibelens ord lever i Rigdom og Success…?
  Hvem er det som bliver arrig og farer i hovedet på en af raseri over at deres
  “Gudebilleder” desvære er kommet under stærk kritik eller har brudt loven.?
  – Siden mn oplevede merica og deres strenge kampagne mod spiritus og Tobak, hvor man truede alle med at de kom i Helvede hvis de røg eller drak,
  siden den gang og Billy Grahams indtræden i Arenaen, har der været meget
  modstand imod de Kristne der kom i Folkekirken eller bare i en lille menighed,
  de var ikke gode nok, der manglede “Fest og Pragt”, at få noget på Opleveren
  så ens Hunger for NYT kunne tilfredsstilles, og dette valg fra det tarvelige og
  triste lidt grå med at Bede og Læse Guds Ord, har lokket mange til diverse
  Shows og Stævner rundt om i Verden.
  Det der kører i dag, er en nyere udgave af det som Billy Graham og andre startede med i efterkrigsårerne, og der er intet nyt i Fremgangsteologien
  eller den nye Bølges lære.
  Vi bør nøje tage til efterretning at holde os til Bibelen og Jesu ord til os,
  så vi ikke skal ende som Anæmias der blev til sten, og det er tankevækkende
  som Fremgangsteologien er eksploderet i dag, altammen i takt med behov og ønske om at Blive Rig,Populær og Kendt, de samme ting som Verdens Børn higer efter, nu under dække af Jesus.
  Jeg kom en gang til at sige at jeg ikke ville til et Show med Benny Hinn, da jeg
  var stærkt imod hans måde at vælte folk omkuld på og at han levede Rigt og med egne bevæbnede Livvagter, dette tiltalte mig ihvertfald ikke, en mand der ikke stolede på at Gud kunne beskytte ham og en mand der fik budskaber fra Afdøde Kathlyn Kuhlman under besøg i hendes Grav Mouselæum.
  Dette Nej til at gå til hans Show gjorde at jeg blev hængt ud og bagtalet hos
  alle de Kristne… Ja der er sørme noget Okult med Åndsmagter over megte
  af det der foregår inden for Fremgangsteologien og Dæmon Hysteriet..
  Og så er der dem der laver sig et kors og slæber rundt på, og snart så
  er der andre der laver store kors med hjul de slæber rundt på…
  Vi kender jo til hysteriet fra udelandet hvor nogle lader sig korsfæste og piske
  til blods, hvor er hjertet i dette galimatia…Kaos,Åndsmagter..
  Manifestationer i stor stil af den enkelte,Personsdyrkelsen…
  Og så er der nogle der tager navne fra kendte Profeter og lignende,
  Verdens Vingesus driver mange til mærkelige ting.

  Jesus har sagt en del om alt det Surdej som vil komme ind i vore Flokke,
  og “Den Nye Tid” og dens Bølger kn drage mange i vildfarelser..
  Den Onde er som en Ulv der hvisker lige de ting der gør sjælen velbehag,
  og ligemeget med hvem vi er eller om hvor store Karismaiske Ledere vi
  har, så må vi alle ned på knæ og være øgne for denne verdens Rigdom og
  Falske klæder, for ellers kn Jesu ikke kende os.
  Jesus har sagt: Kender dig ikke om netop dem der higer efter Rigdom og Success, og derved mener han at i hans Fader Hus er der kun plads til
  dem som intet ejer af Jordisk Rigdom og er iført Kristelig Klædedragt..
  – Den Åndelige kåbe som beskytter os imod Verdens Bærme og Afmgt,
  og som signalerer hvem vi er, at vi er hans Børn og at vi er rede.

 21. brian jensen Says:

  Nu scroller jeg lige hurtigt ned over alt jeres nytteløse disskusions lystne pladder.. Sluk computeren og gå ud og få noget frisk luft, og snak med nogen mennesker om Jesus, vi har for kort tid på jorden til at skændes troende og troende imellem..

 22. Ruben Lorentsen Says:

  Skal vi ikke vogte os for de ulve, der kommer i fåreklæder? Når Jesus bruger udtrykket ‘ulve i fåreklæder’ (Matt 7,15), så bruger han et billede, hvor fårehjorden er fuldstændig intetanende om, at den er ved at blive ledt i fordærv. For ulvene ligner dem.
  Jeg kender ikke meget til Joel Osteen, men det jeg kender til, gør at jeg ikke vil have med ham at gøre. Han fordrejer og forleder, og han gør det så godt, så godt. Men hans lære og Skriften stemmer ikke overens. Selv Paulus blev prøvet på Skriften, og det roste han menigheden, der havde gjort det, for (ApG17,11).
  Der er én vigtig grund til at vi skal prøve enhver prædikants lære. Det er fordi virkningen af hans prædiken ikke er umiddelbar, men langsom. Vi opdager ikke, hvis vi bliver ledt bort. Vi ville opdage det, hvis det skete hurtigt, ligesom et får ikke opdager hvis vandet stiger langsomt. Det vil til sidst drukne, uforstående.

 23. Stephanie Says:

  Hvis ikke en mand som Joel Osteen kan blive ladt i fred og få lov at udføre de forudberedte gerninger for ham, hvem kan så? Jeg ville i hvert fald ikke kunne sove rart om natten hvis jeg havde dømt Joel Osteens lærer! En bedre mand af hjerte og gerning skal man lede længe efter. Hans lære går på at vi skal være gode mod hinanden, og opsøge hinandens bedste, hvilket er det der kræves for at loven opfyldes, den lov vi skal følge og elske fordi vi hører Herren til! (i er lysets børn, lev da som lysets børn!) det er med domme som disse man bringer dom over sig selv, guds er at dømme, og derfor er min kommentar, at hvis Joel fejler, så skal gud nok lade ham stå til ansvar, og hvis ikke så står de der dømmer Joel til ansvar! Det er rigtigt at en del af hans lære går på at ens liv skal fungere, men det var jo ikke for sjov at gud sagde jeg vil lade alt hvad du foretager dig lykkes, og jeg vil gøre dig til hoved og ikke hale, og jeg giver dig kraft til at skabe rigdom. Alt med måde, altså dette bliver vores da ingen velsignelse skal forholdes os de retfærdiggjorte, når først vi erkender jesus som vores frelser. Dermed har Gud da helt sikkert kaldet nogle til at tale denne del af frelsen, og andre til at tale synd og fortabelse, samt tilgivelse! Må gud der kender hjerterne rigt velsigne de der hører hans rige til.

 24. René Vester Says:

  Stephanie jeg tror også på at Joel Osteen er et venligt menneske og er kærlig mod andre. Men han prædiker ikke evangeliet, og hvis han ikke prædiker evangeliet, så er det ikke kristendom han står for. Men hvis du mener han prædiker evangeliet, så må du gerne vise mig hvorhenne han gør det. For jeg har aldrig nogensinde kunne finde et sted hvor han gav evangeliet om Jesus som død korsfæstet og opstanden, som den frelser der tog min straf på sig. En straf jeg fortjente fordi jeg er en synder der har brudt Guds hellige og retfærdige lov.
  Jeg har kun hørt Joel Osteen tale om andre ting, og ovenikøbet bøje Guds ord så det bliver et helt andet budskab i stedet.

 25. Birgitte Says:

  Gaven til at bedømme ånder kan være meget ensom at have, folk opfatter en som kritisk, taler dårligt om andre, hvor folk ikke altid forstår denne gave. Men Gud har netop givet os denne gave for at bedømme ånderne, for ikke alt der ser godt ud kommer fra Gud.
  Hvad angår Joel Osteen har jeg ikke studeret ham nærmere, men jeg kan godt se at der ikke er så meget Jesus forkyndelse, og når jeg læser dit indlæg, så vil jeg da være opmærksom næste gang jeg lytter til ham. Fordi det går godt for nogen og de har en stor menighed, så er det ikke ens betydning med at de af Gud. Gud advarer os imod falske lærere og mod at ikke fare vild, og det gør han fordi der grund til det og han har valgt at nedskrive det i bibelen, så vi kan ikke bare overse dette.
  Så kære venner, det er vigtigt at studere nærmere inden man udtaler sig og på mig virker det som om at Rene Vester er den eneste der har set nærmere på Joel Osteen og nu vil jeg også gøre det.

 26. Thomas (ikke den samme som ovenfor) Says:

  Joel Osteen er et redskab for Satan. Så enkelt kan det siges: http://youtu.be/7hZDt96Sw7Q

 27. Preben Says:

  Hej Lars,
  Synes din hjemmeside er alletiders!
  Hvis den skulle gå fr at være 99% til 100% så skulle den lille smule surdej med kritik af bestemte prædikanter udelades (enig med Lars) – for døm ikke for at du ikke selv skal dømmes! Fjern først Bjælken i dit Eget øje, så kan du jo fjerne splinten fra Joel Osteens bagefter..;O)
  Advarsel: Grav ikke en grav for andre (her Joel Osteen) for at du ikke selv skal ryge i den! (det ville da være ærgerligt).
  Hvad godt kommer der ud af at bruge tid på én eller anden bestemt prædikant som har succes…er du misundelig? Jesus var ikke optaget af andres succes, hvorfor er du så da du bruger hjemmesiden med det? Er Joel Osteen virkelig det værd? Jeg forstår udemærket dine argumenter, men det er ikke dine argumenter eller beviser der er noget galt med, men dit hjerte når du vælger at dømme et andet menneske offentligt…har Jesus Kristus Guds eneste Søn bedt dig om det? Har Hellig Ånden? Har Gud Fader i Himmelen? – Hvis du ikke kan svare klart JA, så for din Egen skyld, fjern det. – Guds Fred!

Leave a Reply