Engang talte jeg meget om hvordan Jesus han kunne læge vore sjæle hvis vi havde sår, og hvordan Han kunne hjælpe folk tilbage til en normal tilværelse, hvis de havde været ude i misbrug og andre ting som kan være skadeligt. Det er ikke noget jeg har så meget fokus på mere, og det har jeg tænkt lidt over er synd. For det er også en del af kristenlivet, at Jesus læger os, og fornyer det indre menneske der er født på ny. Årsagen til at jeg ikke fokuserer så meget på det mere, er at der er nok fokus på den del i forvejen i kirkerne, men der er en kæmpemangel på forkyndelsen af evangeliet. Og det er endnu mere synd. For hvis ikke evangeliet bliver forkyndt, så er fornyelsen af det indre menneske ligegyldigt.

For hvordan kan man blive fornyet i sit indre menneske, hvis man ikke har hørt evangeliet og blevet født på ny? Det hænger ikke sammen, og bliver i sidste ende blot menneskeværk, og ikke Guds værk. Man har istedet en kristusløs forkyndelse, hvor der ikke er plads til at prædike Jesus som anstødsstenen, men kun som den der hjælper folk til et bedre liv.

Men det betyder ikke at folk der prædiker evangeliet skal afholde sig fra at tale om Guds genoprettelse af mennesket. Det er en frynsegode ved evangeliet, men en væsentlig del af det kristne liv. Hvor har jeg set det mange gange at mennesker som samfundet og mennesker havde opgivet, som blev omvendt, gav deres liv til Gud, og blev nye mennesker. Disse mennesker er dejlige vidnesbyrd på at Gud forvandler mennesker, og på at Jesus stadig er den store læge.

Jeg håber der kommer en dag, hvor det igen bliver normalt at forkynde det fulde evangelium i kirken. For når det sker, vil jeg med glæde fokusere mere på genoprettelsen af mennesket i og efter den nye fødsel.

Share on Facebook

2 Responses to “Jesus er stadig den store læge”

  1. DM Says:

    Jeg håber der kommer en dag, hvor det igen bliver normalt at forkynde det fulde evangelium i kirken, står der.
    Hvad med de sidste tider ? Jesu genkomst ? Det evige liv ?
    Det er noget man ser forgæves efter på disse sider.

  2. René Vester Says:

    Nej det er det faktisk ikke. Der bliver skrevet om det, men ikke så meget. For hvad nytter det at skrive om disse ting hvis man ikke også prædiker evangeliet? Bliver det så ikke bare tomme ord uden Jesu frelsende værk på korset? Men du har ret i at der godt kunne være mere fokus på det. De sidste tider var faktisk noget jeg havde tænkt mig at skrive en del om da jeg startede siden her op. Men det har aldrig rigtig blevet en større prioritet.

Leave a Reply