Det sker at nogen undrer sig over hvorfor der er nogen emner som jeg ikke skriver så meget om. Og ofte er det emner som jeg bestemt gerne ville skrive om. Men jeg har ganske enkelt ikke tid. Jeg er nød til at prioritere og fokusere på det som jeg nu synes, jeg har fået indsigt til at skrive om, og har tidsmæssige ressourcer til. Hvad jeg ville ønske man kunne gøre, var at lave et medie af samme type som www.180grader.dk. Det er en hjemmeside der fungerer som avis, bare på nettet, og som har en ret borgerlig politik. Den er så vidt jeg er orienteret, startet af folk som vil have et borgerligt modspil til den etablerede borgerlige presse. Man mener at den etablerede borgerlige presse ikke er borgerlig nok. Det kan man så være enig eller uenig i. Men ideen er i alle tilfælde god!

I dag lever vi i en tid hvor der ikke længere er plads til kristne artikler i de medier som kalder sig kristne. Men der er plads til en stor del vranglære istedetfor. På en måde kan man glæde sig over at der ikke er plads til begge dele, for begge dele kan ikke fungere sammen på sigt. Men der mangler et godt kristent medie for kristne som vil have rigtige kristne nyheder. Der er behov for et sted hvor kristne kan få god gedigen viden om hvad der sker i kirkerne. Hvad der sker af gode ting, og hvad der sker af dårlige ting. Pt sker det kun på fragmenterede dele af internettet her i Danmark.

Hvis man undersøger hvad der står i den tværkirkelige avis Udfordringen og i det frikirkelige livsstilsmagasin Domino (ja de kalder det selv for et livsstilsmagasin), så er der ikke meget bibelsk korrekt deri. Jeg har forsøgt igen og igen at kigge efter om der ikke var noget der var værd at læse i de blade, men jeg har så svært ved at finde noget som er i overenstemmelse med Guds ord i de blade. Der er med et dansk udtryk langt mellem snapsene. Jeg kan nemt finde noget der er inspireret af Rick Warren, Bill Hybels, Brian McLaren, ja endog New Age kan jeg finde. Men ordentlig omvendelseskristendom er der ikke længere plads til.

Jeg ville ønske at der var kristne der kunne slå sig sammen og smide de personlige kæpheste ud af vinduet, og istedet sammen arbejde for et ordentligt kristent medie, hvis autoritet var bibelen. Et medie hvor forsidenyheden ikke er at en kirke indretter nogle lokaler til wellnescenter og lignende tåbelige nyheder. Men et medie hvor man skrev om, hvor vigtigt det er at vi holder fast i en klar og tydelig Jesusfokuseret bibelsk forkyndelse, og hvor falsk lære blev beskrevet som falsk lære, og ikke noget man “kan lære af”.

Der er i sandhed brug for sådan et medie. For jeg ved fra flere folk rundt omkring i det kristne landskab at deres læserbreve, deres artikler, deres henvendelser til de kirkelige medier bliver syltet. Der er ikke længere plads til almindelig historisk ortodoks kristendom i de kirkelige medier. Man vil hellere have en ny og “bedre” kristendom. Så p.t. er de fleste kirkelige medier lukket land for kristne som kender deres bibel. Vi har brug for et nyt sted hvor vi kan få vores tro distrubueret. Et sted som ikke afhænger af den kirke man tilhører, men hvor man er enige om hvem Gud er, hvordan man bliver frelst, og at der kun er en eneste frelser og Hans navn er Jesus Kristus. Der er sikkert andre ting der også er vigtige at være enige om. Men jeg tror ikke et sådant medie behøver være rettet til en bestemt kirkeretning, men burde være et sted hvor alle kirker med historisk baggrund i kristendommen, kunne være med.

Men måske er jeg bare en der har en tåbelig drøm som der ikke er plads til. Men jeg synes nu det er en god drøm alligevel. For Danmark mangler et kristent medie hvor folk kan få solid kristen information, som ikke er baseret på traditioner, men på Guds ord!

Share on Facebook
Comments Off

Comments Closed

Comments are closed.