Da jeg om en dag eller to vil afsløre nogle fuldstændig udokumenterede påstande fra Todd Bentley (og de er vilde), kom jeg i tanke om, at jeg nok hellere måtte feje for egen dør først. For jeg skrev for et stykke tid siden et indlæg som hed 685. Det omhandlede hvor mange kristne der blev dræbt for deres tro om dagen. Det havde jeg husket som om det var 250.000 om året. Den påstand ville en læser som jeg anser for at have en god kritisk holdning til det han læser (Kristoffer Haldrup) gerne have dokumenteret. Det var lidt svært i det tidsrum det han spurgte om det, for jeg kunne ikke bruge min normale pc pga pc-problemer. Jeg mente fejlagtigt at jeg havde linket til disse tal liggende på den. Da jeg så fik min pc op at køre igen, kunne jeg ikke finde linket, men fik ikke rettet indlægget.
Det er faktisk ikke i orden. For en påstand om 250.000 dræbte kristne om året er meget voldsom og uvis, hvis man ikke kan finde dokumentation herfor. Jeg kunne godt finde dårlige dokumentationer for et højere tal, nemlig 300.000, men jeg kunne ikke gennemskue tallene, og mente ikke at de var troværdige nok. Jeg fandt dog et andet tal nemlig 175.000 som jeg kunne se at flere andre gik ud fra, og som jeg også synes virkede troværdigt. Jeg har derfor ændret indlægget, og modereret det lidt.

Det kan være så nemt at falde i fælden med store tal og høje bekendelser, for man vil gerne fascinere folk, og jeg faldt i fælden, hvilket jeg beder om tilgivelse for. Så jeg vil derfor også takke Kristoffer Haldrup for at være kritisk overfor det jeg skrev, og hermed undskylde at jeg har været for hurtig med at skrive noget som jeg burde have undersøgt bedre, istedet for bare at tage den på huskeren. Det kan være i orden nogle gange, men ikke i tilfælde som dette. Jeg vil i hovedtræk mene det er i orden at tage den på huskeren, når man gør opmærksom på at det er sådan man husker det, så modtageren af budskabet ved at der kan være noget som man har glemt og at der kan være fejl i informationerne. Det havde jeg ikke gjort dengang.

Så til dem der ønsker at læse det gamle indlæg, så er det blevet rettet fra 685 blev til 479.

Share on Facebook

Leave a Reply