Her er fortsættelsen fra i går fra en prædiken jeg holdt for nylig. Kommer nok snart i en podcast her på bloggen. 

I romerbrevet 7.18 står der:

“Jeg ved, at i mig, altså i mit kød, bor der intet godt. Viljen har jeg, men udføre det gode kan jeg ikke.”

Hvorfor kan jeg ikke udføre det gode når jeg har viljen? Det forklares af en af de kristne doktriner. Den der siger at mennesket er fordærvet i sin natur. Det står i Romerbrevet 3.9-12:

“Der er ingen retfærdig, ikke en eneste. Der er ingen forstandig, ingen, der søger Gud.
De er alle kommet på afveje, alle er fordærvede; ingen gør godt, ikke en eneste.”

Har vi en fri vilje? Ja, men fordi vi er fordærvede i vores natur vælger vi også forkert. Ingen af os herinde kan sige os fri for ikke at have brudt Guds lov. Vi er forbrydere i Hans øjne hvis vi skal stå alene overfor Ham engang. Og forbrydere bliver straffet. Så nu ved vi hvem vi er.

Men hvis du ville skamme dig overfor dine venner ved at få alle dine tanker udstillet som jeg sagde før (se link), fordi du ved hvordan de vil tage det. Hvordan tror du så ikke at en Hellig Gud ville se på dem. Når du en dag skal stå foran Guds domstol, og Han både viser dig dine tanker, ord og gerninger. Og Han kender dem alle, for Han har set dem. At se sig selv i det lys er en skrækkelig ting.

Alligevel viser Gud sin kærlighed til dig ved at han blev menneske og døde på et kors for dig. Og har åbenbaret sin vilje og frelsesplan for dig i SIT ord. 1 Joh 4.10

“Deri består kærligheden: ikke i at vi har elsket Gud, men i at han har elsket os og sendt sin søn som et sonoffer for vore synder.”

Ikke nok med det. Gud har sørget for i Hans ord at vi kan få indsigt i det Han har gjort for os. Og finde retledning for vores liv. Det er en kærlig Gud der har sørget for dette ord til os, for at advare os imod den kommende dom. En ligeglad Gud ville ikke have sendt os sådan et kærlighedsbrev.

Share on Facebook

2 Responses to “Jeg er ond, men Gud har alligevel valgt at elske mig”

 1. Georg S. Adamsen Says:

  Jeg synes, dit indlæg rejser to spørgsmål, René:

  1. Fri vilje og fri vilje jo mange ting. Hvornår har vi en fri vilje?

  2. Vi kan få indsigt i Guds ord, siger du. Men ønsker vi denne indsigt? Tror vi på det? Hvis vi gør, hvordan går det så til?

 2. René Vester Says:

  Hej Georg
  Hvis jeg skal give dig et hurtigt svar på det sidste spørgsmål er det at, ingen kommer til Jesus uden at Faderen drager på ham. Årsagen til det er at vi i vor egen kraft ikke ønsker at kende Gud. Måske en gud som er skabt i vore egne tanker, men ikke den sande Gud som åbenbarer sig for os, i Hans ord.
  Med det siger jeg også at jeg er helt enig med bibelen i at ingen søger Gud. Det har jeg haft ret svært at forholde mig til før, fordi jeg selv syntes at jeg søgte Gud før jeg blev kristen. Men ved nærmere analyse af det der skete dengang,kan jeg godt se at det reelt set var Gud der “søgte” mig.
  Så hvis jeg må svare kort på dette nok komplekse spørgsmål, så er svaret at vi kun kan få den indsigt fordi Gud giver os den. Vi ønsker den ikke selv, fordi vi er fjender af Gud i vores natur. Derfor kan vi ikke komme til ham af egen kraft.

Leave a Reply