Da romerriget var ved magten under Jesu tid, var det meget normalt at man holdt slaver. I dag når vi hører ordet slave forbinder vi det med noget negativt. Og med god grund. Men vi glemmer de privilegier som slaven havde del i. Slaven tilhørte ikke sig selv, men tilhørte en anden. Det medførte at hans fejl, hans behov, hans evner var en anden mands ansvar. Det var slaveholderens ansvar at holde slaven med mad og logi. Ejeren af slaven havde et ansvar for sin slave, hvilket betød at for nogen var det bedre at være slave. De folk der hørte under slaven var det man kalder daglejerne. De arbejdede kun en dag af gangen, og fik betaling for en dag af gangen. Hvis de ikke kunne finde arbejde var der ingen løn, og der var heller ikke nogen der havde ansvar for dem. De stod alene.

Kristi slave
Hvis man var slave var det ens ejer der stod med ansvaret for en. Den der havde købt en og betalt en pris havde ejerskabet, og ansvaret. Vi der tilhører Jesus Kristus er ikke længere slaver af synden. Vi er købt fri. Vi er købt af en konge der betalte den fulde pris for os. Nogle gange kan djævelen komme og anklage os for ikke at være gode nok. Han kan anklage os for at være dårlige slaver, dårlige efterfølgere af Jesus, og hvad han ellers kan finde på. Men hans anklager er ligegyldige. For hvis vi tilhører Jesus Kristus, så er vi købt og betalt. Vi tilhører Ham nu, og djævelen har ingen ret over os. Han er vred over at vi ikke tilhører ham mere, men det er hans problem. Ikke vores. Hvis du har givet dit liv til Jesus og har omvendt dig fra din egen vej, så har Gud et ejerbrev på dig. Det ejerbrev hedder Livets Lammets bog. Dem der står i den tilhører Ham, og for dem vil der være en bolig i Himmelen.

Men dem der ikke har omvendt sig, dem der blot vil nøjes med at tro, eller dem der vil tro på noget andet, og dem der ikke vil tro. Dem vil der ikke kunne findes navne på i Livets Lammets bog. Prisen for dem var ellers betalt, men fordi de ikke tog imod betalingen, blev det ikke muligt for dem at entre Himmelen. For dem var der gråd og tænders gnidsel.

I tilhører ikke jer selv, for I blev købt dyrt. Ær derfor Gud med jeres legeme! 1 Kor 6.20.

Hvis vi tilhører Jesus Kristus, så er vi også Hans slaver. Og Han er en god, kærlig og retfærdig slaveholder. Han har taget ansvar for os, så djævelens angreb og anklager ikke længere rammer os. De anklager tog Han selv på sig, og de er betalt. Jeg skal heller ikke bekymre mig over fremtiden og min personlige sikkerhed og lykke. Det er Ham der har taget ansvaret for den del. Jeg er købt og betalt og Han har taget ejerskab over mig. Jeg tilhører ikke længere mig selv, men Ham som gav sig selv for at jeg måtte blive Hans.

 

Share on Facebook

Leave a Reply