Jeg er faktisk mere populær end Joel Osteen og Rick Warren tilsammen. Hvis man kigger på de søgeord der har fået folk ind på www.omvendelse.dk og antallet af gange det har medført påsøg på denne side, i sidste måned. Jeg må indrømme at jeg ikke er nær så populær at søge på som Todd Bentley. Hans navn har godt nok givet ufattelig mange hits.

Hvad er min baggrund, og hvorfor skriver jeg om disse emner er det som en del åbenbart gerne vil finde ud af? Heriblandt er der nogle der synes at jeg gør mig til et bedre menneske end andre her på bloggen. Det sidste vil jeg gerne svar på. Det andet kan man læse om i menuen Om denne blog og omvendelse.dk foroven.

Jeg er bestemt ikke bedre end andre. Jeg er en synder der er frelst udelukkende på grund af Guds nåde. Jeg fortjener evig straf, men Gud har frelst mig, det skyldes ikke mig selv. Men jeg kan godt forstå, at man kan komme til at læse de ting jeg skriver, som om at jeg er bedre end andre. For jeg fokuserer ikke så meget på alle de fejl jeg laver. Men jeg synes bare ikke det er så opbyggende at læse om. Det skulle da kun være for at vise at jeg ikke er bedre end andre.

Men lad os bare tage det med at være en far. Nu skrev jeg for et stykke tid siden noget om at jeg studerede Moses med mine børn. Det lyder måske som om jeg er en perfekt kristen superfar. Men nej det er jeg ikke. Jeg kan blive vred på mine børn, og det må man jo godt blive, men jeg kan blive for vred på dem og på et dårligt grundlag. Min lunte kan være kort, hvis jeg er træt, eller bare vil lave noget andet. Så selvom jeg gerne vil være en god far for mine børn, så kommer jeg til kort igen og igen på dette punkt. Hov det gør jeg forresten også på en masse andre punkter. Men det synes jeg nu ikke er så spændende at skrive om, og heller ikke at læse. Vil man læse om folk der udbasunerer deres egne fejl, så findes der masser af andre bloggere der gør det. Jeg synes ikke de er særlig spændende.

Så er der dem der synes at jeg taler omvendelse hele tiden. Som om der ikke må være plads til at nyde livet. Folk der kender mig ved at jeg er en livsnyder. Jeg tager tingene som det kommer, er rimelig afslappet, og nyder at spise god mad. Dertil kan jeg godt lide at gå i tøj som ikke er i den helt billige ende af skalaen. Jeg kunne godt gå i billigt tøj, men jeg synes meget billigt tøj holder dårligt, og ikke er særligt pænt. Så hvorfor skulle jeg klæde mig grimt, hvis jeg har råd til at se pæn ud? Til gengæld er der så andre områder jeg sparer på, hvor mange andre ikke sparer. For jeg ved godt at man er nødt til at prioritere. Jeg er jo trods alt økonom. Men så spændende er det vel heller ikke at læse om.

Så når jeg taler omvendelse handler det ikke nødvendigvis om et liv i askese. Men om et liv der er helliget Jesus. Jeg tilhører Ham. Han er min Herre, jeg tilhører ikke længere mig selv. Jeg bygger ikke mit liv på at gå i fint tøj, eller spise god mad. For hvis jeg ikke havde fint tøj og god mad, så ville jeg stadig tilhøre Ham. For Gud er større end mig, og Han er værd at skrive om. Så når jeg skriver om de emner jeg gør, så er det bestemt ikke for at gøre mig bedre, eller mere hellig end andre. Jeg ønsker blot at fortælle om frelseren, og om hvad Han har gjort for os, og advare mod lære som giver sig ud for at være kristent, men ikke er det.
Og så vil jeg godt undskylde at dette indlæg kom til at handle lidt for meget om mig.

Share on Facebook

Leave a Reply