OBS: Paul Washers besøg på CampZero er aflyst. Se mere om det på dette link

Jeg sagde til en af mine venner, at jeg kendte mange der ville komme for at høre Paul Washer (se her). Selv en ateist jeg kender, og somjeg ved har hørt mange forskellige prædikener vil komme. Min ven sagde jeg skulle lave et interview med ateisten. Og som sagt så gjort. Interviewet blev lavet i et chatrum, og er efterfølgende blevet redigeret til et passende format her på bloggen. Ateistens navn er kendt af mig, men vedkommende ønskede at være anonym indtil videre. Mine spørgsmål er skrevet med kursiv.

Du skrev til mig at du gerne ville høre Paul Washer når han kom til Danmark. Nu er du jo ikke kristen, så derfor kunne jeg godt tænke mig at spørge, hvorfor du godt vil høre ham?

Okay. Hans shocking youth message gjorde indtryk dengang, der startede det (kan høres på
dette link. Red.).

Det er jo en rimelig lang prædiken på ca en time. Det virker jo ikke som om den er rettet til unge som dig hvad det angår. Hvad er det ved den prædiken der gjorde at du vil høre ham igen?

Du gav mig den Cd med prædikenen på video som jeg skulle lytte til, så det gjorde jeg og synes stadig idag han har noget godt at sige. Må indrømme jeg synes han ved hvad han snakker om. Men synes der er en del dygtige kristne, ikke kun folk som ham, men musikere osv.
Generalt bare religiøse.

Men nu kommer du vel ikke til så mange kristne koncerter kunne jeg forestille mig. Hvorfor vil du så høre på Paul Washer, som siger at du er på vej mod evig fortabelse hvis du ikke omvender dig? Du har hørt mig sige det før, og du har hørt Paul Washer sige det. Er der et eller andet i forkyndelsen, eller ved den mand som gør at du godt vil høre ham igen?

Ja det er der da, ellers ville jeg ikke synes om ham. Kan godt lide den måde han taler til de unge på, for tror at der er mange efter den prædiken, hos de unge, som har taget det til sig og taget livet mere seriøst på en del områder.

Det tror jeg du har ret i. Men jeg ved at du har hørt forskellige forkyndere og du har bl.a. også hørt mig prædike flere gange. Nogen af dem du har hørt, har sagt en masse om hvor fedt et liv du vil få hvis du bliver kristen. Og så er der folk som Paul Washer som siger vi er nødt til at give afkald på vores eget liv, hvis vi vil leve som kristne.Hvem ville du vælge at høre, hvis du stod med valget mellem to sådanne forkyndere?

Jeg tror de fleste unge lidt ubevidst ville vælge den ”falske”, fordi det tiltaler os mere. Vi vil hellere høre på hvor fedt vores liv bliver.
Nogen kan sagtens, efter min mening, prædike om hvor fedt vores liv vil blive og være stærkt troende, men de gør det måske lidt forkert. De skal være ærlige, ellers er det spild af tid fra min side af. Jeg ville vælge Paul Washer.

Hvorfor eller hvordan kan du høre at det er forkert?

Det er nok fordi nogen bare er navnekristne og jeg kan ikke fordrage at høre på den slags. Ufatteligt mange er dobbeltmoralske og måske spiller deres kropssprog også en del ind.
Men jeg synes selv jeg kan fornemme hvornår en er falsk, men det er jo ikke sikkert andre synes det samme.

Lad mig stille dig et ledende spørgsmål. Kan du da fornemme lidt hykleri når du hører den slags?

Hvis personen kun snakker om overfladiske ting. Eller hvis personen kun snakker om hvor godt vi ville have det hvis økonomien var det primære og derfor status. Personligt må jeg indrømme, at jeg mest er for egoistiske behov, men en rigtig kristen ville fokusere på noget helt andet.

Tak skal du have for at du gav dig tid til dette interview, og for dine svar.


Her stopper interviewet

Jeg synes at det er værd at tænke over, at selv en ateist kan se at en “rigtig kristen ville fokusere på noget helt andet” end et fedt liv, penge, status o.l. Det burde få os til at tænke over hvad det er vi siger. Folk som ikke er kristne kan godt kende forskel på sand og falsk kristendom. Men folk i kirkerne har åbenbart meget svært ved det samme. Sådan burde det ikke være.
At min ateistiske bekendte her vil komme for at høre Paul Washer får mig til at tænke på noget John Wesley sagde. Og jeg citerer frit:

“Hvis du brænder stærkt nok for Jesus, så vil folk komme langvejs fra, bare for at se dig brænde.”

Vi har ikke brug for at være smarte, moderne kristne for at tiltrække ukristne.Hvis vi brænder for evangeliet, vil folk komme for at se om det nu også kan passe at nogen kan brænde så meget. Det gjaldt for Johannes Døberen, det gjaldt for John Wesley, og det kan også gælde for os i dag. Hvis vi bare vil være villige til virkeligt at brænde  for Jesus!

Share on Facebook

Leave a Reply